Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pravno mi je dvojbeno ovo da se Grgiću tobože mimo nagodbe voljom novih vlasnika i novog koncerna isplate dionice starog povezanog društva po staroj vrijednosti. Jer na kraju i sam dogovor je ipak dio nagodbe a očita je namjera da se jedino njemu izlazi u susret i radi presedan. On bi na taj način prošao najbolje od svih pa nije ni čudo da tobože velikodušno, a zapravo ponižavajuće i licemjerno, nude simboličnu pomoć malim dioničarima iako nemaju nikakvu ni moralnu ni zakonsku obvezu za to.

Ma nema nikakve zakonite nagodbe. Ako Agram za svoje dionice dobije nešto da bi povukao osporavanja jamstava, onda imamo dokaz da dionice vrijede. Boje se oni nezakonitih jamstava i zato će napravit sve da se dogovore s Agramom, al tu rade grešku i tu nam idu na ruku. Trebamo se dogovorit ako ne bude ništa od Udruge, da osnujemo svoju udrugu i tužimo drzavu ak prodje nagodba.
Ma kakvih 2-5%..mi.imamo dionice solventnih kompanija, nek si oni uzmu par posto. Ili poštena naknada ili sud.
[/quote]
AGRAM nece nista dobiti za svoje dionice,vec ce dobiti novac,odnosno dio novca, kojim je kreditirao
AGROKOR.Dionice su ovdje samo kolateral-jamstvo.AGRAM sklapa nagodbu kao vjerovnik,a ne kao dionicar kao i drugi vjerovnici istog ranga koji su kreditirali AGROKOR kao neosigurani vjerovnici.
[/quote]

Nisi u pravu jer se Agram već naplatio u dionicama. Prije datuma uvođenja IU. Agram će se vjerojatno naplatiti mimo nagodbe kroz neku imovinu i to je to. Mali će dobiti nešto, al ni izbliza koliko priželjkuju, no bolje išta, nego ništa. Oni koji su očekivali velike naplate, ti su od samog početka sanjali neke nemoguće snove.
[/quote]
Potpuno netocno.Radi se o kreditu sa kolateralom u dionicama.Po AGRAM-ovoj nagodbi ,”mali” se ne trebaju nicemu nadati.AGRAM je vjerovnik,a dionicari to nisu.

Mali će dobiti nešto, al ni izbliza koliko priželjkuju, no bolje išta, nego ništa. Oni koji su očekivali velike naplate, ti su od samog početka sanjali neke nemoguće snove.

To što si rekao je totalna glupost!
Nakon što se Nagodba objavi svaki DIONIČAR ima pravo pobijati nagodbu iz razloga što bi sve insolvente operativne kompanije ( ako ih bude ) bolje prošle u stečaju!
Dakle ako je kompanija profitabilna što i jeste slučaj za ključne operativne kompanije, u slučaju da ih tko proglasi insolventnima, onda dioničari imaju pravo uložiti prigovor.
Ja sam stoga stava da će IU da bi ovo izbjegla sve ključne kompanije proglasiti SOLVENTNIMA!

2-5%?

Jel to neka zafrkancija?

Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn

I dobivaju cca 46%?

A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?

I dobivaju 2-5%?

Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁

Ma ljudi , tko ce Vam dati tih 2-5%?Od kuda, ako je dug veci od kapitala?
Netko bi Vam morao prepustiti tih 2-5%,zar ne?Tko?SBERBANK?Dobavljaci?
Zelim Vam da nesto dobijete,ali ovo su samo neprovjerene i nicim potkrepljene spekulacije,po meni.Ako se kreditori odricu 50% i vise,jer nema dovoljno kapitala,kako se vi kao dionicari-vlasnici (duznici) mislite naplatiti.
Pozivate se na razne "nesluzbene izvore",a zanemarujete cinjenice.To bi bilo pravo cudo da vam to omoguce.
Nekakve opcije ili WARRANTE su vam mozda i mogli dati na nove tvrtke,ali ovo mi je prosto nevjerovatno sto pisete.
[/quote]
Zar je moguće da ignorirate odluku TS,a što je potvrdio i VTS da vjerovnici osigurani jamstvima moraju dokazati da su jamstva valjana.Konaćna sudska odluka o valjanosti jamstava će odrediti našu sudbinu.
Do tada bi Todex-R u solventnim kompanijama trebao kotirati na ZSE.Ako sud dopusti i ozrcaljenje
Todexa u solventnim kompanijama biti će ozrcaljeni i vlasnički udjeli što je i predviđeno u nacrtu naagodbe.Međutim.mislim da solventne kompanije neće biti ozrcaljene do pravomoćnosti sudske odluke o valjanosti jamstava. jer mi kao mali dioničari trebamo
sačuvati ustavno pravo.i na trgovanje i to na ZSE.Pa ćemo se nastaviti kockati sa recimo Belje_R_A
i to ne u stećaju
Ozrcaljenje firmi trebaju biti potvrđen0 i na skupštinama društava.A 10.7. vlasnici dionica postaju PIK obvezničari,a vjerovatno već 8.jula/za sedam dana/. Tek kada se sklopi nagodba i ako se potvrdi na sudu mi mali dioničari postajemo sudionici procesa sa puno većim šansama.Javno mjenje bi trebalo stati na našu stranu jer mi ipak želimo samo jedno,a to je da Ledo,Jamnica itd. ostanu u rukama manjinskih dioničara u postotku od 10.04.2017.
[/quote]
Vi ste nesto krivo shvatili!Vjerovnici ne moraju dokazivati da su im jamstva valjana ako ista nisu osporena,a AGRAM povlaci osporavanje.
Takoder,ne mogu vjerovati iz cega "izvlacite zakljucke" da cete postati vlasnici novog AGROKORA u 2-5% vlasnistva???
[/quote]

Ne bi li povjerenik trebao biti prvi koji bi trebao osporavati jamstva? 😉
[/quote]
Ne,ako smatra da nema osnova na osnovu tumacenja pravnih strucnjaka i savjetnika,jer bi se na taj nacin samo odugovlacio postupak,a nagodba ne bi bila moguca.Ne mozete vjerovnicima istovremeno osporavati njihove trazbine i traziti od njih da se nagode.O cemu?
[/quote]

Da. Treba IP osporavati, jer se sada vidi da Agram drži u šah matu vjerivnike ako žele nagodbu. Iako su jamstva nezakonita, čak po stranu i to, IP je morao osporavati jamstva jer bi na taj način natjerao vjerovnike da popuste glede dioničara, možda čak i IT.. agram je dokaz..
Vjerovnici silno žele nagodbu, ne mi 😉 mi dioničari želimo samo zakonitu i fer nagodbu.

Ocigledno da se mogu osporavati trazbine vjerovnika kao i jamstva, dokaz je agram i adris..ti i dalje glumiš kao da si jučer dosao na zemlju 😉

Bisakovi

Dionice agrama su kolateral, sto znači za taj dio da se Agram naplatio, pa kako će sada odustati od osporavanja jamstava i sam.sebe potopit? Ne znam koliko je Agram izložen u dionicama..al saznat ćemo..ako se Iu ili neuki diletanti nagode sa Agramom, ako neće nitko drugi, sam ću tužit državu jer je postavila Peruška za IP a taj radi sve kontra mojih suvlasničkih interesa.

Zaboravio si komentirat Fi? Ajd da vidim kako će to sprovest kroz nagodbu! Samo dajte! ip kojeg je jedinog predlozila drzava, odlucio sam preskočit sve uprave i glumit Boga! Tužit ćemo i Peruška za svaki slučaj, bit će mladog mesa za robijaše..

2-5%?

Jel to neka zafrkancija?

Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn

I dobivaju cca 46%?

A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?

I dobivaju 2-5%?

Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁

Ma ljudi , tko ce Vam dati tih 2-5%?Od kuda, ako je dug veci od kapitala?
Netko bi Vam morao prepustiti tih 2-5%,zar ne?Tko?SBERBANK?Dobavljaci?
Zelim Vam da nesto dobijete,ali ovo su samo neprovjerene i nicim potkrepljene spekulacije,po meni.Ako se kreditori odricu 50% i vise,jer nema dovoljno kapitala,kako se vi kao dionicari-vlasnici (duznici) mislite naplatiti.
Pozivate se na razne "nesluzbene izvore",a zanemarujete cinjenice.To bi bilo pravo cudo da vam to omoguce.
Nekakve opcije ili WARRANTE su vam mozda i mogli dati na nove tvrtke,ali ovo mi je prosto nevjerovatno sto pisete.
[/quote]
Zar je moguće da ignorirate odluku TS,a što je potvrdio i VTS da vjerovnici osigurani jamstvima moraju dokazati da su jamstva valjana.Konaćna sudska odluka o valjanosti jamstava će odrediti našu sudbinu.
Do tada bi Todex-R u solventnim kompanijama trebao kotirati na ZSE.Ako sud dopusti i ozrcaljenje
Todexa u solventnim kompanijama biti će ozrcaljeni i vlasnički udjeli što je i predviđeno u nacrtu naagodbe.Međutim.mislim da solventne kompanije neće biti ozrcaljene do pravomoćnosti sudske odluke o valjanosti jamstava. jer mi kao mali dioničari trebamo
sačuvati ustavno pravo.i na trgovanje i to na ZSE.Pa ćemo se nastaviti kockati sa recimo Belje_R_A
i to ne u stećaju
Ozrcaljenje firmi trebaju biti potvrđen0 i na skupštinama društava.A 10.7. vlasnici dionica postaju PIK obvezničari,a vjerovatno već 8.jula/za sedam dana/. Tek kada se sklopi nagodba i ako se potvrdi na sudu mi mali dioničari postajemo sudionici procesa sa puno većim šansama.Javno mjenje bi trebalo stati na našu stranu jer mi ipak želimo samo jedno,a to je da Ledo,Jamnica itd. ostanu u rukama manjinskih dioničara u postotku od 10.04.2017.
[/quote]
Vi ste nesto krivo shvatili!Vjerovnici ne moraju dokazivati da su im jamstva valjana ako ista nisu osporena,a AGRAM povlaci osporavanje.
Takoder,ne mogu vjerovati iz cega "izvlacite zakljucke" da cete postati vlasnici novog AGROKORA u 2-5% vlasnistva???
[/quote]

Ne bi li povjerenik trebao biti prvi koji bi trebao osporavati jamstva? 😉
[/quote]
Ne,ako smatra da nema osnova na osnovu tumacenja pravnih strucnjaka i savjetnika,jer bi se na taj nacin samo odugovlacio postupak,a nagodba ne bi bila moguca.Ne mozete vjerovnicima istovremeno osporavati njihove trazbine i traziti od njih da se nagode.O cemu?
[/quote]

Koji si ti biser…

Jel razumiješ ti razliku između vjerovnika, dužnika i povjerenika?

Dakle, povjerenik je medijator između dužnika i vjerovnika!

Povjerenik nije imao svoje savjetnike, povjerenik cijelo vrijeme vodi postupak sa savjetnicima koje plaćaju vjerovnici, što je nonsens samo takav!

Kako je on po tome neutralan? Savjetuju ga savjetnici koje plaćaju vjerovnici (Sber, VTB…), i naravno da radi sve kako vjerovnicima odgovara (Sber, VTB…)!

Da je povjerenik iole moralan i stručan, poslao osporio bi sve, pa onda što se dokaže da je pravno uredu, onda to priznati!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@savo

Ne trabunjaj, opet si počeo s pisanjem gluposti. Ja ti kažem kako će biti, a ti namataj dalje po zakonima koji nemaju direktnu primjenu u Lexu. Ide se na zrcaljenje, nemaju oni što više proglašavati solventnim, ako će ih preko jamstava pretvoriti u insolventne.

@DonJuan

Ne želim polemizirati o notornim činjenicama.
Na Nagodbu se primjenjeje Stečajni zakon i to odjeljak o Stečajnom planu.
Pročitaj.

I nemoj misliti da sam ja protiv Nagodbe.

Mali će na kraju dobiti nominalu..to vam tvrdim kao struka

Pravno mi je dvojbeno ovo da se Grgiću tobože mimo nagodbe voljom novih vlasnika i novog koncerna isplate dionice starog povezanog društva po staroj vrijednosti. Jer na kraju i sam dogovor je ipak dio nagodbe a očita je namjera da se jedino njemu izlazi u susret i radi presedan. On bi na taj način prošao najbolje od svih pa nije ni čudo da tobože velikodušno, a zapravo ponižavajuće i licemjerno, nude simboličnu pomoć malim dioničarima iako nemaju nikakvu ni moralnu ni zakonsku obvezu za to.

Ma nema nikakve zakonite nagodbe. Ako Agram za svoje dionice dobije nešto da bi povukao osporavanja jamstava, onda imamo dokaz da dionice vrijede. Boje se oni nezakonitih jamstava i zato će napravit sve da se dogovore s Agramom, al tu rade grešku i tu nam idu na ruku. Trebamo se dogovorit ako ne bude ništa od Udruge, da osnujemo svoju udrugu i tužimo drzavu ak prodje nagodba.
Ma kakvih 2-5%..mi.imamo dionice solventnih kompanija, nek si oni uzmu par posto. Ili poštena naknada ili sud.
[/quote]
AGRAM nece nista dobiti za svoje dionice,vec ce dobiti novac,odnosno dio novca, kojim je kreditirao
AGROKOR.Dionice su ovdje samo kolateral-jamstvo.AGRAM sklapa nagodbu kao vjerovnik,a ne kao dionicar kao i drugi vjerovnici istog ranga koji su kreditirali AGROKOR kao neosigurani vjerovnici.
[/quote]

Ako je Agram kao kolateral uzeo dionice, onda on vise nije vjerovnik..ako Agram nije za sva svoja potraživanja uzao dionice kao kolateral, onda se s osnova tih potrazivanja javlja kao vjerovnik.. al to ne mijenja da bi sada Iu trebala uzeti nazad te dionice od Agrama..ako su dionice bezvrijedne, zasto to uprava radi? Zar dionice nešto vrijede IU? Ako Iu daje naknadu agramu za ta osigurana potraživanja i da Agram povuče osporavanje jamatava, a dionice vrijede 0kn, zašto IU onda te bezvrijedne dionice ne ostavi Agramu?
[/quote]
Ja mislim da je moguce da te dionice,obzirom da bi zrcaljenjem postale bezvrijedne,ostanu AGRAMu.Nema ih nikakve potrebe preknjizavati.Ionako je predvidena likvidacija za stara drustva.Tu se,kao sto vidite,mogu sloziti s vama.AGRAMU se “izlazi u susret” zbog osporavanja jamstava,a ne zbog njegovih dionica.S druge strane AGRAM -u je bitan povrat dijela kredita,jer zna da ako se ne dogovori,lako moze ostati bez icega.Uvjeren sam stoga da ce uskoro i ADRIS pristupiti nagodbi,jer ako ostane “izvan nagodbe”,biti ce u vrlo nezavidnoj situaciji,po meni!

Tebi treba komad teksta, a već najmanje pola godine se priča o zrcaljenju. Ako izgleda kao pas, ako laje kao pas, ako se češe kao pas, pa onda je valjda pas.

Stare operativne kompanije nestaju.

I dobro, bit ce zrcaljenje! Ja ti obecavam da cu sve napraviti sto je u mojoj mogucnosti da se to ne dogodi…

A sada, osim sto se reklo da ce biti zrcaljenje, reci mi kako ce se to provesti, ja koji sam direktno involviran, ja iskreno ne znam… a procitao sam sve sto je ikada IU objavila…

Dakle, koja drustva? Insolventna? Koja su drustva insolventna? Po kojim kriterijima? Kako ce se pravno prenijeti imovina sa jednog društva na drugo? Zanemarimo protucinidbu, ali sve kompanije imaju pravo na regresni povrat novaca, sto ce biti s tim?

Imam jos kojih bezbroj pitanja, na koja mi nitko pa ni IU ne zna odgovoriti, ali znaju reci biti ce zrcaljenje…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

A kamo nestaju stare komapnije?
Tko ce pokrenut i uplatit likvidaciju? Vlasnik?
Tko ce pokrenut eventualni stecaj, ako je kompanija i dalje duzna, a nije jer imovinu mjenjala za dug. Vjerovnik?, pa vise nije vjerovnik, ako je iznio cak i je…ne zigove.
Ili necemo 3 godine dostavljat FI, pa ce nas osim zrcala pomest metla.

Svi koji prolaze bolje nego u srecaju jako zele zrcala i jako upiru da se dogode sto prije, ali strpimo se do 08. lipnja da cujemo sto kazu novi “mali” dionicari.

New Report

Close