Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam vec prije pola godine rekao da nam treba udruga forumasa, i krenemo s akcijama
Jedna od njih je i odlazak svih forumasa iz Agrama! Drugo ako zelimo da burza radi da se nas 100 udruzi i pocnemo taktički dizat ili spuštat vrijednost dionice po potrebi tkzv udruge forumasa. Pa valjda postanemo bar neki mali faktor na trzistu

To bi potpadalo pod "udruživanje u zločinačku organizaciju" i "manipuliranje na TK" pa samo kreni 😉
[/quote]

Oh? A ti ces dokazati to kako?

I jos bolje – sam zastupas tezu da je u Hrvatskoj apsolutan divlji zapad. Na divljem zapadu razbojnici su uvijek bolje prosli (pravom divljem zapadu, ne filmskom).

Zasto onda ne bi bio razbojnik na divljem zapadu? Jer ce me …avax10… lose gledati iza svog ekrana?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Ovo Peruškovo obraćanje riječima “imamo nagodbu…” podsjeća me na ono prije 27 godina “imamo Hrvatsku”. Je istina, imamo Hrvatsku ali nemamo Hrvata. Mladi više ne žele svojim radom hraniti državne uhljebe, oni žele hraniti svoju djecu, zato i odlaze na tisuće. Taj trend je teško zaustaviti jer u zapadnim zemljama je već stvorena jaka baza Hrvata koji opet vuku druge. U Njemačkoj u Munchenu sam sreo više školskih poznanika nego u gradu u kojem živim, a u Irskoj pošto je daleko manja od Njemačke u većim gradovima već čujete i Irce kako psuju državu na hrvatskom.
U Hrvatskoj se sve mijenja samo ostaje uvijek ista vlast i način na koji funkcionira. Tu nema pomoći doli jedne temeljite do korijena rekonstrukcije. Ide to sporo ali kad nestane supstance koju sisaju ići će daleko brže. Još uvijek čekam da padnemo na dno, izgleda da smo bili prebogati pa je mesa još ostalo, nažalost to usporava pad i konačan oporavak. Daj Bože da što prije nestane “mesa” pa da ozdravimo konačno.
A što se tiče Agrokora u svoj toj priči on je i onako bio ostavljen zadnji kao desert za strane okupatore kojeg su im servirale domaće “prodane duše” za neku sići provizije.

Pravno mi je dvojbeno ovo da se Grgiću tobože mimo nagodbe voljom novih vlasnika i novog koncerna isplate dionice starog povezanog društva po staroj vrijednosti. Jer na kraju i sam dogovor je ipak dio nagodbe a očita je namjera da se jedino njemu izlazi u susret i radi presedan. On bi na taj način prošao najbolje od svih pa nije ni čudo da tobože velikodušno, a zapravo ponižavajuće i licemjerno, nude simboličnu pomoć malim dioničarima iako nemaju nikakvu ni moralnu ni zakonsku obvezu za to.

Ma nema nikakve zakonite nagodbe. Ako Agram za svoje dionice dobije nešto da bi povukao osporavanja jamstava, onda imamo dokaz da dionice vrijede. Boje se oni nezakonitih jamstava i zato će napravit sve da se dogovore s Agramom, al tu rade grešku i tu nam idu na ruku. Trebamo se dogovorit ako ne bude ništa od Udruge, da osnujemo svoju udrugu i tužimo drzavu ak prodje nagodba.
Ma kakvih 2-5%..mi.imamo dionice solventnih kompanija, nek si oni uzmu par posto. Ili poštena naknada ili sud.

Avaxe a ova banda se nije udruzila, pa brate oni su si napisali protokol tj zakon kako da maznu lovu, a nas razvlaste i umane nam vrijednost nasih uloga
A što se tice udruge : gonjali bi dionice iz nasih portfeljea i uglavnom bi dizali do određenih nivoa te u dogovoru s clanovima izlazili iz pozicija kad bi nam odgovaralo

Pravno mi je dvojbeno ovo da se Grgiću tobože mimo nagodbe voljom novih vlasnika i novog koncerna isplate dionice starog povezanog društva po staroj vrijednosti. Jer na kraju i sam dogovor je ipak dio nagodbe a očita je namjera da se jedino njemu izlazi u susret i radi presedan. On bi na taj način prošao najbolje od svih pa nije ni čudo da tobože velikodušno, a zapravo ponižavajuće i licemjerno, nude simboličnu pomoć malim dioničarima iako nemaju nikakvu ni moralnu ni zakonsku obvezu za to.

Blago govoreći dvojbeno. To nam je dokaz za tužbe ako bude trebalo.

Pa ne. Jer su znali da je agrokor u problemu… oni koji su kupovali prije izbijanja problema bili su dovedeni u zabludu.

Kolko bi dao špekulantima iz sberbanka, knighthead i lešinarima? Kad se pozivaš na moralnost..

Jordan, 01.06.2018. u 12:57
Agram invest je zbog osporavanja jamstava do jučer, uz Adris, bio najneugodniji "kamenčić u cipeli" izvanredne uprave i financijskih vjerovnika koji vode glavnu riječ u procesu nagodbe (ponajprije Sberbanka i Knightheada). Neslužbeno se tvrdi da bi dogovor s njima trebao značiti i uključivanje manjinskih dioničara u model namirenja (računa se, 2-5 posto). Osim toga, neslužbeno se tvrdi i da bi domaći dobavljači u novom Agrokoru trebali vlasnički trebali participirati oko osam posto, odnosno nešto više nego što se donedavno računalo.

Moze pomoc? Ovo 2-5% znaci 2-5% od onog sto smo ulozili?

Ne od vlasnistva?

Od onog sto smo stavili na stol?
[/quote]

Rekao bih da je to TK prije zadnje blokade
[/quote]
2 do 5% ,od ćega,vjerovatno ne od cijene dionice već od vrijednosti novog Agrokora.
Da li je vrijednost Agrokora ova diskontna po Perušku ili ona po prijedlogu Udruge.
Odšteta , isplata u kešu?Ne vjerujem da ćemo dobiti udio u vlasništvu novog Agrokora.Dionice Todexa_r-a u stećaju ostaju i dalje u našem vlasništvu i pravo da na temelju njih tužimo sve po redu.I trgujemo kao npr.
kako smo trgovali sa Validusom,Magmom u stečajevima.
[/quote]

Zapamtite da je ako ponude 2 do 5% za dioničare, ništa drugo nego prijevara. Ne bi oni ništa nudili da je sve čisto il po zakonu. Dakle ili istio udio u jamnici ledu belju ili 0kn, pa tužbe..sve ostalo je podvala APP

2-5%?

Jel to neka zafrkancija?

Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn

I dobivaju cca 46%?

A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?

I dobivaju 2-5%?

Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁

Ma ljudi , tko ce Vam dati tih 2-5%?Od kuda, ako je dug veci od kapitala?
Netko bi Vam morao prepustiti tih 2-5%,zar ne?Tko?SBERBANK?Dobavljaci?
Zelim Vam da nesto dobijete,ali ovo su samo neprovjerene i nicim potkrepljene spekulacije,po meni.Ako se kreditori odricu 50% i vise,jer nema dovoljno kapitala,kako se vi kao dionicari-vlasnici (duznici) mislite naplatiti.
Pozivate se na razne "nesluzbene izvore",a zanemarujete cinjenice.To bi bilo pravo cudo da vam to omoguce.
Nekakve opcije ili WARRANTE su vam mozda i mogli dati na nove tvrtke,ali ovo mi je prosto nevjerovatno sto pisete.
[/quote]
Zar je moguće da ignorirate odluku TS,a što je potvrdio i VTS da vjerovnici osigurani jamstvima moraju dokazati da su jamstva valjana.Konaćna sudska odluka o valjanosti jamstava će odrediti našu sudbinu.
Do tada bi Todex-R u solventnim kompanijama trebao kotirati na ZSE.Ako sud dopusti i ozrcaljenje
Todexa u solventnim kompanijama biti će ozrcaljeni i vlasnički udjeli što je i predviđeno u nacrtu naagodbe.Međutim.mislim da solventne kompanije neće biti ozrcaljene do pravomoćnosti sudske odluke o valjanosti jamstava. jer mi kao mali dioničari trebamo
sačuvati ustavno pravo.i na trgovanje i to na ZSE.Pa ćemo se nastaviti kockati sa recimo Belje_R_A
i to ne u stećaju
Ozrcaljenje firmi trebaju biti potvrđen0 i na skupštinama društava.A 10.7. vlasnici dionica postaju PIK obvezničari,a vjerovatno već 8.jula/za sedam dana/. Tek kada se sklopi nagodba i ako se potvrdi na sudu mi mali dioničari postajemo sudionici procesa sa puno većim šansama.Javno mjenje bi trebalo stati na našu stranu jer mi ipak želimo samo jedno,a to je da Ledo,Jamnica itd. ostanu u rukama manjinskih dioničara u postotku od 10.04.2017.
[/quote]
Vi ste nesto krivo shvatili!Vjerovnici ne moraju dokazivati da su im jamstva valjana ako ista nisu osporena,a AGRAM povlaci osporavanje.
Takoder,ne mogu vjerovati iz cega "izvlacite zakljucke" da cete postati vlasnici novog AGROKORA u 2-5% vlasnistva???
[/quote]

Ne bi li povjerenik trebao biti prvi koji bi trebao osporavati jamstva? 😉

Vi ste nesto krivo shvatili!Vjerovnici ne moraju dokazivati da su im jamstva valjana ako ista nisu osporena,a AGRAM povlaci osporavanje.
Takoder,ne mogu vjerovati iz cega "izvlacite zakljucke" da cete postati vlasnici novog AGROKORA u 2-5% vlasnistva???

Ti si i više no očito sve krivo shvatio!
Ako je 2,675 milijardi eura duga ( 100% od toga je dug pokriven s jamstvima ) Agrokora pretvoreno u vlasništvo ( ne tvrdim da je to točan broj ali to je ono što se pojavljuje u javnosti ) kako jamstva i dalje mogu vrijediti?
Ako netko svoja potraživanja pokrivena jamstvima pretvorio u vlasništvo zašto se i dalje spekulira s jamstvima?

Ma nema nikakve zakonite nagodbe. Ako Agram za svoje dionice dobije nešto da bi povukao osporavanja jamstava, onda imamo dokaz da dionice vrijede. Boje se oni nezakonitih jamstava i zato će napravit sve da se dogovore s Agramom, al tu rade grešku i tu nam idu na ruku. Trebamo se dogovorit ako ne bude ništa od Udruge, da osnujemo svoju udrugu i tužimo drzavu ak prodje nagodba.
Ma kakvih 2-5%..mi.imamo dionice solventnih kompanija, nek si oni uzmu par posto. Ili poštena naknada ili sud.
[/quote]
AGRAM nece nista dobiti za svoje dionice,vec ce dobiti novac,odnosno dio novca, kojim je kreditirao
AGROKOR.Dionice su ovdje samo kolateral-jamstvo.AGRAM sklapa nagodbu kao vjerovnik,a ne kao dionicar kao i drugi vjerovnici istog ranga koji su kreditirali AGROKOR kao neosigurani vjerovnici.

[/quote]
AGRAM nece nista dobiti za svoje dionice,vec ce dobiti novac,odnosno dio novca, kojim je kreditirao
AGROKOR.Dionice su ovdje samo kolateral-jamstvo.AGRAM sklapa nagodbu kao vjerovnik,a ne kao dionicar kao i drugi vjerovnici istog ranga koji su kreditirali AGROKOR kao neosigurani vjerovnici.
[/quote]

Ako je Agram kao kolateral uzeo dionice, onda on vise nije vjerovnik..ako Agram nije za sva svoja potraživanja uzao dionice kao kolateral, onda se s osnova tih potrazivanja javlja kao vjerovnik.. al to ne mijenja da bi sada Iu trebala uzeti nazad te dionice od Agrama..ako su dionice bezvrijedne, zasto to uprava radi? Zar dionice nešto vrijede IU? Ako Iu daje naknadu agramu za ta osigurana potraživanja i da Agram povuče osporavanje jamatava, a dionice vrijede 0kn, zašto IU onda te bezvrijedne dionice ne ostavi Agramu?

[/quote]
[/quote]

Niste u pravu, agram jest vjerovnik i on hoće novac natrag, a auzvrat da vrati dionice .

što mislite – kad agram zamijeni svoje dionice za neku svotu – od 1 kn do xy kn – što drugi dioničari neće reći – hoćemo i mi tu protuvrijedsnt za dionice.

nE MOZE AGROKOR OTKUPITI NATRAG DIONICE OD AGRAMA, A DRUGE DIONICE PROGLASITI BEZVRIJEDNIMA. TOLIK ABANAAN DRZVA NISMO

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close