Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa ne. Jer su znali da je agrokor u problemu… oni koji su kupovali prije izbijanja problema bili su dovedeni u zabludu.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

U nacrtu nagodbe se mali dioničari ni ne spominju, ni pod točkom razno.

U ovakvoj nagodbi, ako je bude ocito nece biti ni malih ni Agrama.

Koliko sam shvatio radi se o direktnom sporazumu s novim vlasnicima o isplatama, bar sto se tice Agrama, a moje je misljenje da ce neku milostinju ponudit ostalima ako se nagodba sklopi.

No cini mi se da je ovo policijska metoda lomljenja, kao pa partner je priznao sto ti cekas.

Ipak ovakva nagodba je jos jako dalekooo, cekamo da vidimo tko je stvarno pisao Zakon, je li moguće da je Šavorić bio samo prevoditelj.

ukoliko se agram naplati nekim odvojenim sporazumom (prodaje 51% agrolagune ili slično), a mi ostali "pravi mali dioničari" budemo izigrani, mislim da bez odgađanja odnosno odmah trebamo hitno potaknuti sljedeće korake (prije 10.7.):

1. osnovati svoju udrugu "pravih malih dioničara" i nastaviti sa aktivnostima koje je do sada radila agramova udruga
2. pozvati sve male dioničare i njihove obitelji da više nikad ništa ne osiguravaju u agram, euroherc, jadransko, sunce ili bilo kojem drugom njihovom osiguranju (barem po stranica oglasa u jutarnjem, večernjem + online)

Jednostavno bojkot je ok

Imao sam 2 police AO s 60% bonusa kod Euroherca jedna 2300 i druga 1800 kn, to je 4100/god.
Kompletan Agrokor + Kras, Podravka, Atlantic su na ignore vec 5 mjeseci.

Jednu policu cu upravo ovih dana obnoviti na Sava-re (skoro 30% jeftiniji), pa neka racunaju, sto se mene tice gubitak im je sigurno veci neko da mi daju moj sitni udio od recimo ukupnih 10-15% učešča bivših vlasnika u novom sustavu.

Nego zasto ZSE ne raste a nagodba je dogovorena

Dogovor sa Agramom, koji ne bi bio naveden u nagodbi je protuzakonit:

Stečajni zakon
Načelo jednakoga postupanja prema svim sudionicima
Članak 312.

(1) Svim sudionicima pojedine skupine stečajnim planom moraju se osigurati ista prava.
(2) Različito postupanje prema sudionicima iste skupine dopušteno je samo uz suglasnost svih sudionika koji su time pogođeni. U tom je slučaju stečajnom planu potrebno priložiti izjave o suglasnosti dotičnih sudionika.
(3) Ništetan je svaki dogovor stečajnoga upravitelja, dužnika pojedinca i drugih osoba s pojedinim sudionicima kojim se tim sudionicima za njihovo ponašanje pri glasovanju ili inače u svezi sa stečajnim postupkom jamči pogodnost koja stečajnim planom nije određena.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

2-5%?

Jel to neka zafrkancija?

Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn

I dobivaju cca 46%?

A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?

I dobivaju 2-5%?

Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁

Ma ljudi , tko ce Vam dati tih 2-5%?Od kuda, ako je dug veci od kapitala?
Netko bi Vam morao prepustiti tih 2-5%,zar ne?Tko?SBERBANK?Dobavljaci?
Zelim Vam da nesto dobijete,ali ovo su samo neprovjerene i nicim potkrepljene spekulacije,po meni.Ako se kreditori odricu 50% i vise,jer nema dovoljno kapitala,kako se vi kao dionicari-vlasnici (duznici) mislite naplatiti.
Pozivate se na razne "nesluzbene izvore",a zanemarujete cinjenice.To bi bilo pravo cudo da vam to omoguce.
Nekakve opcije ili WARRANTE su vam mozda i mogli dati na nove tvrtke,ali ovo mi je prosto nevjerovatno sto pisete.
[/quote]
Zar je moguće da ignorirate odluku TS,a što je potvrdio i VTS da vjerovnici osigurani jamstvima moraju dokazati da su jamstva valjana.Konaćna sudska odluka o valjanosti jamstava će odrediti našu sudbinu.
Do tada bi Todex-R u solventnim kompanijama trebao kotirati na ZSE.Ako sud dopusti i ozrcaljenje
Todexa u solventnim kompanijama biti će ozrcaljeni i vlasnički udjeli što je i predviđeno u nacrtu naagodbe.Međutim.mislim da solventne kompanije neće biti ozrcaljene do pravomoćnosti sudske odluke o valjanosti jamstava. jer mi kao mali dioničari trebamo
sačuvati ustavno pravo.i na trgovanje i to na ZSE.Pa ćemo se nastaviti kockati sa recimo Belje_R_A
i to ne u stećaju
Ozrcaljenje firmi trebaju biti potvrđen0 i na skupštinama društava.A 10.7. vlasnici dionica postaju PIK obvezničari,a vjerovatno već 8.jula/za sedam dana/. Tek kada se sklopi nagodba i ako se potvrdi na sudu mi mali dioničari postajemo sudionici procesa sa puno većim šansama.Javno mjenje bi trebalo stati na našu stranu jer mi ipak želimo samo jedno,a to je da Ledo,Jamnica itd. ostanu u rukama manjinskih dioničara u postotku od 10.04.2017.

lopina, 01.06.2018. u 10:45
Agram invest je zbog osporavanja jamstava do jučer, uz Adris, bio najneugodniji "kamenčić u cipeli" izvanredne uprave i financijskih vjerovnika koji vode glavnu riječ u procesu nagodbe (ponajprije Sberbanka i Knightheada). Neslužbeno se tvrdi da bi dogovor s njima trebao značiti i uključivanje manjinskih dioničara u model namirenja (računa se, 2-5 posto). Osim toga, neslužbeno se tvrdi i da bi domaći dobavljači u novom Agrokoru trebali vlasnički trebali participirati oko osam posto, odnosno nešto više nego što se donedavno računalo.

Moze pomoc? Ovo 2-5% znaci 2-5% od onog sto smo ulozili?

Ne od vlasnistva?

Od onog sto smo stavili na stol?
[/quote]

Rekao bih da je to TK prije zadnje blokade
[/quote]
2 do 5% ,od ćega,vjerovatno ne od cijene dionice već od vrijednosti novog Agrokora.
Da li je vrijednost Agrokora ova diskontna po Perušku ili ona po prijedlogu Udruge.
Odšteta , isplata u kešu?Ne vjerujem da ćemo dobiti udio u vlasništvu novog Agrokora.Dionice Todexa_r-a u stećaju ostaju i dalje u našem vlasništvu i pravo da na temelju njih tužimo sve po redu.I trgujemo kao npr.
kako smo trgovali sa Validusom,Magmom u stečajevima.

2-5%?

Jel to neka zafrkancija?

Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn

I dobivaju cca 46%?

A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?

I dobivaju 2-5%?

Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁

Ma ljudi , tko ce Vam dati tih 2-5%?Od kuda, ako je dug veci od kapitala?
Netko bi Vam morao prepustiti tih 2-5%,zar ne?Tko?SBERBANK?Dobavljaci?
Zelim Vam da nesto dobijete,ali ovo su samo neprovjerene i nicim potkrepljene spekulacije,po meni.Ako se kreditori odricu 50% i vise,jer nema dovoljno kapitala,kako se vi kao dionicari-vlasnici (duznici) mislite naplatiti.
Pozivate se na razne "nesluzbene izvore",a zanemarujete cinjenice.To bi bilo pravo cudo da vam to omoguce.
Nekakve opcije ili WARRANTE su vam mozda i mogli dati na nove tvrtke,ali ovo mi je prosto nevjerovatno sto pisete.
[/quote]
Zar je moguće da ignorirate odluku TS,a što je potvrdio i VTS da vjerovnici osigurani jamstvima moraju dokazati da su jamstva valjana.Konaćna sudska odluka o valjanosti jamstava će odrediti našu sudbinu.
Do tada bi Todex-R u solventnim kompanijama trebao kotirati na ZSE.Ako sud dopusti i ozrcaljenje
Todexa u solventnim kompanijama biti će ozrcaljeni i vlasnički udjeli što je i predviđeno u nacrtu naagodbe.Međutim.mislim da solventne kompanije neće biti ozrcaljene do pravomoćnosti sudske odluke o valjanosti jamstava. jer mi kao mali dioničari trebamo
sačuvati ustavno pravo.i na trgovanje i to na ZSE.Pa ćemo se nastaviti kockati sa recimo Belje_R_A
i to ne u stećaju
Ozrcaljenje firmi trebaju biti potvrđen0 i na skupštinama društava.A 10.7. vlasnici dionica postaju PIK obvezničari,a vjerovatno već 8.jula/za sedam dana/. Tek kada se sklopi nagodba i ako se potvrdi na sudu mi mali dioničari postajemo sudionici procesa sa puno većim šansama.Javno mjenje bi trebalo stati na našu stranu jer mi ipak želimo samo jedno,a to je da Ledo,Jamnica itd. ostanu u rukama manjinskih dioničara u postotku od 10.04.2017.
[/quote]
Vi ste nesto krivo shvatili!Vjerovnici ne moraju dokazivati da su im jamstva valjana ako ista nisu osporena,a AGRAM povlaci osporavanje.
Takoder,ne mogu vjerovati iz cega “izvlacite zakljucke” da cete postati vlasnici novog AGROKORA u 2-5% vlasnistva???

Ovakva nagodba otvara sve više pitanja, a odgovora nigdje…

1. Zar Lex Agrokor ne kaže da konačnu nagodbu usvaja Stalno vjerovničko vijeće? Kako je onda moguće da to na kraju čini Privremeno vjerovničko vijeće? Naravno, ne treba niti spominjati kako je sastav PVV-a složio prvi izvanredni povjerenik po samo njima znanim kriterijima.

2. Kako to da u PVV imamo one koji su se već namirili roll-upom?

Naravno, pitanja ima još…

Ja sam vec prije pola godine rekao da nam treba udruga forumasa, i krenemo s akcijama
Jedna od njih je i odlazak svih forumasa iz Agrama! Drugo ako zelimo da burza radi da se nas 100 udruzi i pocnemo taktički dizat ili spuštat vrijednost dionice po potrebi tkzv udruge forumasa. Pa valjda postanemo bar neki mali faktor na trzistu

To bi potpadalo pod “udruživanje u zločinačku organizaciju” i “manipuliranje na TK” pa samo kreni 😉

Ignore: KressoM, delux

8. lipnja je kao rok za predat nagodbu na sud, a 8.lipnja u vlasništvo ulaze vlasnici PIK-a

Vlasnici PIK-a su novi mali dionicari

Svaka firma ima određeni broj dionica po nominali zbroj dionica puta nominala je temeljni kapital pojedine firme, a trzisna cijena je ona po kojoj se spekuliralo.
Sto znaći da se moze odrediti postotak samo od nominalne vrijednosti i isplatit dionicare.

Ako pogledamo samo Ledo, mali dioničari, kada maknemo Agrokor i OMFov, imaju 34,79% dionica.
Kada to pretvorimo u realni novac i vrijednost, mali moraju izgubiti realno pola milijarde Kuna.
Užaš!

New Report

Close