treba razdijeliti one koji su ulazili nakon travnja 2017. i one koji su ulagali na dugi rok, za penziju, unuke… špekulantima ne bi trebalo dati ni promil.
@hasenfefer
Evo samo da se pohvalim, da sam kao dobavljac do sada naplatio 15% !
Sta proizvodite kolega?
2-5%?
Jel to neka zafrkancija?
Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn
I dobivaju cca 46%?
A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?
I dobivaju 2-5%?
Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁
Ma ljudi , tko ce Vam dati tih 2-5%?Od kuda, ako je dug veci od kapitala?
Netko bi Vam morao prepustiti tih 2-5%,zar ne?Tko?SBERBANK?Dobavljaci?
Zelim Vam da nesto dobijete,ali ovo su samo neprovjerene i nicim potkrepljene spekulacije,po meni.Ako se kreditori odricu 50% i vise,jer nema dovoljno kapitala,kako se vi kao dionicari-vlasnici (duznici) mislite naplatiti.
Pozivate se na razne “nesluzbene izvore”,a zanemarujete cinjenice.To bi bilo pravo cudo da vam to omoguce.
Nekakve opcije ili WARRANTE su vam mozda i mogli dati na nove tvrtke,ali ovo mi je prosto nevjerovatno sto pisete.
ukoliko se agram naplati nekim odvojenim sporazumom (prodaje 51% agrolagune ili slično), a mi ostali “pravi mali dioničari” budemo izigrani, mislim da bez odgađanja odnosno odmah trebamo hitno potaknuti sljedeće korake (prije 10.7.):
1. osnovati svoju udrugu “pravih malih dioničara” i nastaviti sa aktivnostima koje je do sada radila agramova udruga
2. pozvati sve male dioničare i njihove obitelji da više nikad ništa ne osiguravaju u agram, euroherc, jadransko, sunce ili bilo kojem drugom njihovom osiguranju (barem po stranica oglasa u jutarnjem, večernjem + online)
Znači imali smo akciju “nitko više ne kupuje u Konzumu”, akciju “ignorirajmo proizvode agrokorovih tvrtki”, a sada imamo i akciju “idemo svi iz agrama”.
Moze pomoc? Ovo 2-5% znaci 2-5% od onog sto smo ulozili?
Ne od vlasnistva?
Od onog sto smo stavili na stol?
[/quote]
Rekao bih da je to TK prije zadnje blokade
Uskoro inamo akciju punjenje mirovinskih fondova Njemacke, Norveske, Irske itd, samo treba požuriti jel nece biti za sve mjesta
Neki se sad osjećaju izigrani a sve zato jer su bili zaigrani. Čast onima koji drže todex dugi niz godina ili prije izbijanja krize.
Pravno mi je dvojbeno ovo da se Grgiću tobože mimo nagodbe voljom novih vlasnika i novog koncerna isplate dionice starog povezanog društva po staroj vrijednosti. Jer na kraju i sam dogovor je ipak dio nagodbe a očita je namjera da se jedino njemu izlazi u susret i radi presedan. On bi na taj način prošao najbolje od svih pa nije ni čudo da tobože velikodušno, a zapravo ponižavajuće i licemjerno, nude simboličnu pomoć malim dioničarima iako nemaju nikakvu ni moralnu ni zakonsku obvezu za to.
treba razdijeliti one koji su ulazili nakon travnja 2017. i one koji su ulagali na dugi rok, za penziju, unuke… špekulantima ne bi trebalo dati ni promil.
A špekulanti koji ulažu za unuke ili penziju ?!