Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vezano uz dogovor Agrama i Izvanredne uprave: na Ivičinom novom blogu postoji dobar osvrt – citiram:

Sve do pravomoćne presude kojom se utvrđuje tražbina Knightheada i Lešinara, oni nemaju pravo glasa, osim ukoliko Adris i Agram, kao osporavatelji, ne povuku svoja osporavanja. Da bi ovi to napravili, izvanredna uprava im obećava brda i doline, kao što to čine i drugim vjerovnicima da bi podržali “nagodbu”, ne znajući (ili znajući) da su bilo kakva obećanja ili pogodbe mimo “nagodbe” protuzakonita. Naime, Stečajni zakon u čl. 312. st. 3. jasno propisuje da je ništetan je svaki dogovor s pojedinim sudionicima kojim se tim sudionicima za njihovo ponašanje pri glasovanju ili inače u svezi sa stečajnim postupkom jamči pogodnost koja stečajnim planom nije određena. Navedena odredba se analogno primjenjuje i na postupak izvanredne uprave.”

Agram bi se mogao dovesti u neželjenu poziciju ako “ispod stola” dogovara dilove sa Lešinarima / Co.

P.S. Svakako pročitajte novi Ivičin blog – očigledno ga je pisao dobro potkovani pravnik, a ne Ivica. Blog elaborira fizičku nemogućnost (prvenstveno zbog kratkih rokova i ne-dostave dokumenata od strane IU prema TS) sklapanja nagodbe do 10.07. (što podrazumijeva i provedbu glasanja svih vjerovnika).

Logički se nameće potreba produljenja Lex Agrokora, a sumnjam da će to proći lako zbog rokova koji su u tekstu zakova navedeni, tj. zbog potrebe okončanja postupka u 12+3 mjeseca. Mislim da će se aktualni vlasnik Agrokora (danas Ivica, sutra PIK-ovci) morati privoliti na suradnju kako bi potpisali “update” Lex Agrokora. Good luck with that!

ŠPRAJCA za Izvanrednog Povjerenika !

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Zavadi pa vladaj.Ništa se nije promijenilo.

Nema potpisa.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Anonimno, 31.05.2018. u 23:03
Agram invest je zbog osporavanja jamstava do jučer, uz Adris, bio najneugodniji “kamenčić u cipeli” izvanredne uprave i financijskih vjerovnika koji vode glavnu riječ u procesu nagodbe (ponajprije Sberbanka i Knightheada). Neslužbeno se tvrdi da bi dogovor s njima trebao značiti i uključivanje manjinskih dioničara u model namirenja (računa se, 2-5 posto). Osim toga, neslužbeno se tvrdi i da bi domaći dobavljači u novom Agrokoru trebali vlasnički trebali participirati oko osam posto, odnosno nešto više nego što se donedavno računalo.

Moze pomoc? Ovo 2-5% znaci 2-5% od onog sto smo ulozili?

Ne od vlasnistva?

Od onog sto smo stavili na stol?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Ja mislim da je to udio u novom koncernu.
Iako opet nema smisla i pitanje je koliko koje dionice vrijede i kako ce se to prenijeti.

@baron i mene to zanima,stvarno neznam

2-5%?

Jel to neka zafrkancija?

Pa koliko je Sberbank izlozen? Cca 8.5 mlrd kn

I dobivaju cca 46%?

A mali dioničari su teski cca 4 mlrd?

I dobivaju 2-5%?

Znaci na ulozenih 100k kn ja bi trebao biti zadovoljan sa 2k-5k kn 😁😁😁😁

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ulagatelji, kreditori, i spekulani…🤣🤣🤣 Ima tu nesto nejasno? Ivane pa vec milijun puta su javno ponovili gdje spadaju mali dionicari!

Zanimljivo je ovo s Rusima.

Tko im to pogoduje i zašto.

Po meni ovo sve je i bila predstava da Rusi kupe hrvatske tvrtke u dogovoru s Todorićem za male pare.

Sada još više postaje upitno zbog čega mirovinski fondovi nisu uložili taj novac kad za siću su mogli preuzeti ostale dionice Agrokora.

Zbog čega je novi vlasnik kao morao biti izvan Hrvatske.

i naposljetku dobavljači se hvale da će naplatiti 80% dugovanja.
Da ni u jednom stečaju dobavljači toliko nisu dobili.

Da li su dobavljačima isplatili dugovanje na uštrb malih dioničara?

I kakva je to nagodba da se najviše pogoduje bankama koje su zadnje dali novac kada je već bilo vidljivo iz aviona da Agrokor to nema otkud vratiti osim iz imovine RH.

@hasenfefer
Evo samo da se pohvalim, da sam kao dobavljac do sada naplatio 15% !

milostinja za male – slabo ako je samo to, slabo.
socialno ugrozeni dionicari. Oksimoron ili ludilo?

使用を信頼し、あなた自身の能力の

investimir, 01.06.2018. u 08:37
Agram invest je zbog osporavanja jamstava do jučer, uz Adris, bio najneugodniji "kamenčić u cipeli" izvanredne uprave i financijskih vjerovnika koji vode glavnu riječ u procesu nagodbe (ponajprije Sberbanka i Knightheada). Neslužbeno se tvrdi da bi dogovor s njima trebao značiti i uključivanje manjinskih dioničara u model namirenja (računa se, 2-5 posto). Osim toga, neslužbeno se tvrdi i da bi domaći dobavljači u novom Agrokoru trebali vlasnički trebali participirati oko osam posto, odnosno nešto više nego što se donedavno računalo.

Moze pomoc? Ovo 2-5% znaci 2-5% od onog sto smo ulozili?

Ne od vlasnistva?

Od onog sto smo stavili na stol?
[/quote]

ako to bude, to je dobro rješenje – 2 do 5 posto ja čitam kao 2 do 5 posto prijašnjeg stanja – dakle 5 posto od 10 000 za ledo ili 100 000 jamnica

neka bude i 2 posto – ledo je bio zaglavio na 300, dakle bit ce neki gubitak, ali ljudi e nesto dobt pa da mozemo gibati dalje

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close