Cijeli ovaj proces je od samog početka krajnje nakaradan, protuzakonit i otovoreno pljačkaški.
Mi neki smo to prepoznali u samom startu.
Ovi drugi nam i dan danas pokušavaju prezentirati da je to sve "u redu".
Da ne vjeruješ!
Ma to su nesposobnjakovići – drpili su basnoslovnu lovu za posao kojem nisu dorasli, a više no očito je da su zaribali i neće stići pa optužuju sve redom, malo određene grupe vjerovnika, a sada su na redu Uprave kojim eto brani objavu izvješća.
U pozadini svega je CONSENT SOLICITATION STATEMENTkoja je jučer istekla – Zatražena je suglasnosti za odobrenje Izmjene indenture senior obveznica!!!!!!
I to mjesec adana prije isteka roka za sklapanje nagodbe.
Dakle jedino što možemo zaključiti je da se IU do posljednjeg trenutka ZALAGALA za nešto treće, drugačiji model, tvrdili su i da BNY Mellon zastupa obvezničare, a sada traže da to bude Knighthead Capital. Vidjeli smo i zašto se to skrivalo – jednostavno to je NEDOPUSTIVO.
Mislim da je zbog toga Peruško pukao po Upravama!
A opet ne krivi renomirane financijske stručnjake, svjetske pravne eksperte, domaću silnu pamet koji su ga svi odreda KRIVO savjetovali pa je upao u cajt not!
A istti su ga i savjetovali da JAMSTVA vrijede i da se trebaju AKTIVIRATI!
Znamo kako će to završiti!
Razni serislavi i esobarbari su izrazito uznemireni razvojem situacije. Cekajte da vam objasne da nista nije po zakonu, al da ce nagodba proci, a vi cete sutjeti ili sudovati do smrti.
Perusko se iz dana u dan sve vise zakopava. Mislili smo da cemo morati malo ubrzati proces, a ono ispada da ide sve samo od sebe. Al ako proces raspadanja ovakve nagodbe zastane, mi cemo ga malo pogurat.
Poruka Perusku, dodji na skupstinu u ponedjeljak da sjednemo ko ljudi i sve se dogovorimo. Imat ces ozbiljne pregovarace s druge strane stola. Cekamo te…
@serislav
Mirovinski fondovi su najveci kako ti kazes “mali pohlepnici”. Sve mi znamo, ne bi vjerovao sto sve, samo polako. Jos nije vrijeme za neke stvari…
Nismo mi tako mali ni bespomocni kako ti mislis. Nadam se da sam bio jasan!
nije zakon ozakonio nezakonito jer niti jedan sud nije jamstva proglasio nezakonitima, a to što neki forumaši pišu da su nezakonita je pravno beznačajno
Si ti pukao? Osim sto je POTVRDJENO da ih nije donijela skupstina (morala je), da nije dana ni protucimba i da u samom ugovoru o jamstivma stoji da ne moze ici iznad razine kapitala, da, sve ostalo je zakonito.
Daj mi please adresu. Ja cu ti se upisati na kucu, bez da cu te pitati. U ugovoru koji cu ti napisati cu staviti da ti dajem za tu kucu apartmane na moru, koje ti naravno necu dati. Uz to, ako imas kakav kredit, reci cu da ga ti i dalje podmirujes, pa makar zbog toga prodavao djecu.
I to ce sve biti legalno.
PLEASE, Zampi, ajmo to napraviti. Ostavi mi adresu u inboxu!
nego što bi sada IT mogao reći nego da su jamstva nezakonita?! to su potezi očajnika koji je svjestan da gubi sve i spreman je nastaviti s lažima, prevarama i obmanama jer to je njegov modus vivendi
Znaci, ti ces SEBE UVALITI U KRIMINALNE TUZBE i potencijalno u DUBOKU BAJBUKANU, samo zato jer je to potez ocajnika? Dakle, po tebi, Todoric ne samo da je l*pov, nego je i totalan id*ot.
Koja ti je ono adresa?
Postizanje nagodbe ovisi o interesima igrača kojima su podijeljene karte i koji su za stolom, a i o tome kako će odigrati. Neki blefraju, neki imaju dobar “hand”, neki imaju asa u rukavu, a neki imaju i pištolj na stolu.
Mislim da Adrisu, Agramu (pa čak i Knighrgeadu!) odgovara da se nagodba ne postigne. Osigurani su konkretnomn imovinom: dionicama, nekretninama, jamstvima na žigove itd. Ulaskom u predstečajnu nagodbu mogli bi izbaciti ruse iz igre – onda se kolač dijeli na veće šnite. Insistiranjem na nagodbi “as-is” mogli bi dobiti znatno manje nego da malo “zakuhaju”. Čini mi se da ovdje uveliko igra “game theory”.
Mislim da će biti svakakvih iznenađenjela tijekom vikenda.
Stay tuned!
Ukratko :
Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/KH5ejSdsxj5Nzjo28fWMYw==.pdf
E kada bi se sve moglo staviti u jednu rečenicu onda nam ni Lex Agrokor ne bi bio potreban..
Dva oprečna stava su u opticaju.
1. Prvi stav koji zastupa Izvanredni povjerenik je da je sve 0 kuna dok se ne dokaže suprotno.
2. Drugi stav je stav Trgovačkog suda koji kaže sve vrijedi oko 4-5 milijardi eura dok se ne dokaže suprotno.
Očito je da će se kroz postupak utvrditi/osporiti u cijelosti ili dijelu ili jedan ili drugi stav.
Problem Prvog stajališta leži u činjenici da ga potvrđuje ili osporava Trgovački sud.
Za sada ga osporava i to vrlo uspješno.
Tijela Izvanredne uprave su Izvanredni povjerenik i Trgovački sud, sve dok se ne uspostavi Stalno vjerovničko vijeći.
Dionice u stečaju vrijede nula, dajte to svladajte ljudi, nije da nije bilo stečajeva do sad.
Ali do stecaja treba doci.
Sto se kod vecine tvrtki kceri nece dogoditi. Svladaj to
Bravo za Agram sto zahtjeva pravnu nagodbu. Siguran sam da bi ga u slucaju da je povukao osporavanje jamstava borgovci zesce nasamarili.
Agram navodno pristao na nagodbu,sad se ceka misljenje TS.https://novac.jutarnji.hr/aktualno/privremeno-vijece-vjerovnika-dogovorilo-nagodbu-na-sporazum-pristao-agram-ali-ne-i-adris/7421718/