Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo pa nek malo proucava tko ima interesa za tim!

Nacrt nagodbe

Pazi Peruško se prijeti Indexu umjesto da se zahvali sto otkrivaju novinari kriminal!

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2000249

Ovo su nedavno zvali “konacan nacrt nagodbe”?

Aha. Strana 1

Anonimno, 25.05.2018. u 19:09
OVAJ NACRT NAGODBE JE PRELIMINARAN, NIJE JOŠ SLUŽENO PRIHVAĆEN TE JE
PODLOŽAN MOGUĆIM IZMJENAMA U SVIM DIJELOVIMA. NACRT NAGODBE DAJE SE
SAMO U INFORMATIVNE SVRHE KAO PRIKAZ I NE PREDSTAVLJA OSNOVU ZA
ODGOVORNOST, KAKO BI ZAINTERESIRANE STRANE MOGLE PREGLEDATI PRAVNE I
EKONOMSKE ODREDBE, UKLJUČUJUĆI IZRAČUN NAMIRENJA VJEROVNIKA TE KAKO
BI TE ZAINTERESIRANE STRANE MOGLE PRELIMINARNO ODOBRITI NACRT NAGODBE
(U SVOJIM KREDITNIM ODBORIMA ILI DRUGIM INTERNIM POSTUPCIMA ODOBRENJA)
KAKO BI SE OMOGUĆILO DA MOGU BEZ ODGODE PRIHVATITI KONAČNI PRIJEDLOG
NAGODBE KADA BUDE PODNESEN.

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

U prijedlogu nagodbe nema vlasnicke strukture! NEMA!

Dajemo im vremena citav iduci tjedan za razgovor sa vlasnicima kapitala. Nakon toga za Borg pocinje pakleni tjedan. Ne mozemo garantirati do cega ce dovesti neke akcije. Nikad nisam bio sigurniji da cemo nesto dobiti.

A ako ipak na silu odluce da necemo dobiti nista, stete ce im jos godinama biti zastrasujuce!

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

To nacrt nagodbe?
Pa to se djeca uce crtati!

Dobro procitajte zadnju recenicu: https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sto-se-sve-skriva-u-nacrtu-nagodbe-otkriveno-zasto-nije-podignut-novi-roll-up-kredit/7402827/

Mnogi ce vrlo brzo shvatit da su opljackani i prevareni. Nisam li upravo o tome pisao prije nekog vremena? Pakao im tek slijedi. Upravo bi (hrvatski) vjerovnici da su pametni saveznika trebali traziti u (hrvatskim) vlasnicima kapitala. Mi smo pruzali ruku, oni su nas odgurivali NESVJESNI da ce bas oni biti ti koji ce na kraju balade izgubiti najvise. O tome sam svojevremeno vec pisao. Ovo im je zadnji vlak da vlasnike kapitala bez vecih posljedica ukljuce. Poslije ce im badava biti plakati…

Nacrt nagodbe!!! Pa to je ništa, nula, ništa konkretno, želje i snovi! Valjda su morali bilo što izbaciti jer su do sada utrošili pola milijarde kuna a dobili smo do sada samo ovu slikovnicu bez ikakve pravne težine. Smiješan komad papira, žali Bože utrošene boje!
Hoće li gđa.Marica i ovaj komad papira poderati kao i onaj zadnji Ramljakov ili su je ipak sada “zadovoljili” sa ovom papirinom?

Dobro procitajte zadnju recenicu: https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sto-se-sve-skriva-u-nacrtu-nagodbe-otkriveno-zasto-nije-podignut-novi-roll-up-kredit/7402827/

Mnogi ce vrlo brzo shvatit da su opljackani i prevareni. Nisam li upravo o tome pisao prije nekog vremena? Pakao im tek slijedi. Upravo bi (hrvatski) vjerovnici da su pametni saveznika trebali traziti u (hrvatskim) vlasnicima kapitala. Mi smo pruzali ruku, oni su nas odgurivali NESVJESNI da ce bas oni biti ti koji ce na kraju balade izgubiti najvise. O tome sam svojevremeno vec pisao. Ovo im je zadnji vlak da vlasnike kapitala bez vecih posljedica ukljuce. Poslije ce im badava biti plakati…

Paulie, 25.05.2018. u 21:20
Zanimljivo je da se predviđa da će se vjerovnici obvezati da od prihvaćanja nagodbe neće smjeti pokretati tužbe protiv izvanredne uprave Agrokora i svih savjetnika u ovom procesu te svih subjekata Nove grupe Agrokor.

Ovo je dokaz da su se ozbiljno uplašili tužbi i da im savjest sigurno nije čista. Samo da ih pitam, kako će se osigurati od tužbi od strane onih koji ne prihvate nagodbu.

Mislim, ovo je tako naivno, pa neće ih nikakva rečenica koje stave u neki ugovor zaštiti od kaznene odgovornosti. To je kao da blagajnica potpiše pod prisilom da neće tužiti lopova jer je pokrao dućan. Svašta…

Nacrt nagodbe sadrži i opisni sporazum sa Sberbankom, ali bez sporazuma s Agram Investom i Adris grupom, s tim da bi se tijekom idućeg tjedna trebali dogovorit i ti sporazumi te biti uvršteni u nagodbu

tu leži jedina nada jer ako adris ili agram nesto dobiju za svoje dionice, bome ni drugi dioničari neće sjediti skrštenih ruku

Ti “razlozi” su ustvari najrazornija kritika dosadašnjeg postupka restrukturiranja koncerna u procesu lex Agrokor.

Sve to govori kako izvanrednu upravu Agrokora, vjerovnike i buduće vlasnike, ako dođe do nagodbe, čeka i te kako težak posao restrukturiranja Agrokora kako bi se u iduća 24 mjeseca mogao pronaći financijer kredita koji će imati dovoljno optimizma da uloži u taj posao, sa svim pripadajućim pravnim, političkim i financijskim rizicima.

GODINU DAN PRODE A AGROKOR U JOS GOROJ SITUACIJI NO 10 TRAVNJA. U JOS GOROJ SITUACJA. A ARMIJA SAVJETNIKA SAVJETUJE ZA POLA MILJARDE KUNA. STO KAZE BALAS – SLOBODANE NEMOJ NAS VISE BRANITI, SVOJOM BRIGOM CES NAS SAHRANITI

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@serislav

Hoce li ovakva nagodba pasti ili ne to cemo vidjeti. A sud? Polako decec. Jos mi imamo jako puno toga za odigrati prije suda. Ako nas u svemu pobijede, sud je tek zadnja istanca. Do suda cemo im jos napraviti pakao i imamo jos puno posla. Ugodno se smjestite, polijecemo 😉

Prijenos gospodarskih cjelina Insolventnih društava pod izvanrednom upravom / udjela u Solventnim
društvima pod izvanrednom upravom i Inozemnim ovisnim društvima / sporedne imovine na Novu Grupu

2) Prijenos dionica / poslovnih udjela u Solventnim
društvima pod izvanrednom upravom i inozemnim
ovisnim društvima iz Agrokor Grupe (Korak 12 (b))

Dionice / Poslovni udjeli u Solventnim društvima pod
izvanrednom upravom (koji podliježu testu solventnosti) i
Inozemnim ovisnim društvima (izvan ZPIU) Agrokor
Grupe prenose se u Aisle HoldCo na ime namire prava
na primitak imovine koje će Aisle HoldCo imati prema
trenutnom vlasniku udjela u Agrokor Grupi.

Svi manjinski dioničari Solventnih društava pod
izvanrednom upravom i Inozemnih ovisnih društava
ostaju nepromijenjeni.

samo da uprave ne podlegnu pritisku i proknjiže jamstva nego ih upute u parnice…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close