Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@joda

Taj dopis je sa datumom 22. ožujka 2018., samo je tek jučer stavljen na e-oglasnu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Iako je točno da osporena jamstva ne umanjuju prava vjerovnika koji će glasati za nagodbu, to osporavanje jamstava onemogućuje provođenje nagodbe putem modela zrcalnih društava.

Preduvjet formiranja zrcalnih društava jest aktiviranje jamstava nad „originalnim“ kompanijama – Ledom, Jamnicom i drugima – jer tom aktivacijom originalna društva postaju insolventna. A ako su jamstva osporena, ne mogu biti aktivirana (osim ako Trgovački sud ne presiječe tu situaciju, što će biti teško nakon rješenja VTS-a). Dakle, radi se o situaciji u kojoj jedan akter legitimno i pametno brani svoj interes, ali dovodi u neugodnu situaciju izvanrednu upravu jer mora popustiti jednom dioničaru.

@bisakovi

Radi se i o vjerovniku i dioničaru. Zato ako se IU nagodi s njim onda ne može tvrditi da dionice ostalih ne vrijede. Zeznuto!

Isto tako kaže da ako su jamstva osporena ne mogu biti aktivirana. Ja sam još prije par mjeseci govorio da jamstva su nezakonita a onda su me neki napali da su dospijela. A sad se vidi i da nisu ni dospijela 😉 kako će uh proknjižit sada?

Win win situacija što se tiče Agrama. Rekao sam da nas on posredno zstupa. Isto je jako zanimljivo da jamstva ne utječu na nagodbu al utječu na model. Pere li ruke unaprijed Grgić ako ne povuče osporavanja?

Win win situacija za nas manjinske dioničare

P.S.
Potpišite referendum za promjenu izbornog zakonodavstva da uzdrmamo elite i buduće Borgovce

@joda

Grgić je jasan – zakonita nagodba a sve što je suprotno tome načelu rušiti će zakonitim sredstvima pred sudovima u RH. Pa to je ono što i 100% dioničara zastupa, izuzev Purka koji zastupa truli kompromis.
Vlahović nije javno nastupao ali Uprava, Nadzorni odbor a ako treba i Skupština dioničara su više no jasni – zakonitim sredstvima utjerati nagodbu u zakonite okvire.

Grgić je jasan – zakonita nagodba a sve što je suprotno tome načelu rušiti će zakonitim sredstvima pred sudovima u RH. Pa to je ono što i 100% dioničara zastupa,

hahaha, ti i dalje misliš da su mali dioničari i grgić na istoj strani? misliš da je njegov pojam zakonite nagodbe i onaj od malih dioničara isti? jako se varaš…

@popolo

Sve što je zakonito meni ide u prilog – sve nezakonito ide tebi u prilog.

@sava
ako će grgić sporazumno vratiti dionice agrokoru i time dobiti prava kakva imaju ostali kreditori i time omogućiti sklapanje nagodbe (sa zrcaljenjem tvrtki gdje sadašnje tvrtke nestaju kao i njihove dionice), kako to tebi ide u prilog?? sve je zakonito, a ti završiš s 0!

Iako je točno da osporena jamstva ne umanjuju prava vjerovnika koji će glasati za nagodbu, to osporavanje jamstava onemogućuje provođenje nagodbe putem modela zrcalnih društava.

Preduvjet formiranja zrcalnih društava jest aktiviranje jamstava nad „originalnim“ kompanijama – Ledom, Jamnicom i drugima – jer tom aktivacijom originalna društva postaju insolventna. A ako su jamstva osporena, ne mogu biti aktivirana (osim ako Trgovački sud ne presiječe tu situaciju, što će biti teško nakon rješenja VTS-a). Dakle, radi se o situaciji u kojoj jedan akter legitimno i pametno brani svoj interes, ali dovodi u neugodnu situaciju izvanrednu upravu jer mora popustiti jednom dioničaru.

@bisakovi

Radi se i o vjerovniku i dioničaru. Zato ako se IU nagodi s njim onda ne može tvrditi da dionice ostalih ne vrijede. Zeznuto!

Isto tako kaže da ako su jamstva osporena ne mogu biti aktivirana. Ja sam još prije par mjeseci govorio da jamstva su nezakonita a onda su me neki napali da su dospijela. A sad se vidi i da nisu ni dospijela 😉 kako će uh proknjižit sada?

Win win situacija što se tiče Agrama. Rekao sam da nas on posredno zstupa. Isto je jako zanimljivo da jamstva ne utječu na nagodbu al utječu na model. Pere li ruke unaprijed Grgić ako ne povuče osporavanja?

Win win situacija za nas manjinske dioničare

P.S.
Potpišite referendum za promjenu izbornog zakonodavstva da uzdrmamo elite i buduće Borgovce
[/quote]

Agram je vjerovnik. Investirao je na nacin da je dao kredit Agrokoru, a dionice su jamstvo vracanja kredita. Mali dionicari su dionice stekli kupovinom na sekundarnom trzistu tj na burzi.
Mali dionicari nisu vjerovnici. Borite se za sebe na drugacije nacine a ne kroz agram.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Agram je vjerovnik. Investirao je na nacin da je dao kredit Agrokoru, a dionice su jamstvo vracanja kredita. Mali dionicari su dionice stekli kupovinom na sekundarnom trzistu tj na burzi.
Mali dionicari nisu vjerovnici. Borite se za sebe na drugacije nacine a ne kroz agram.

to ekipa ne kuži, misle da su njihove i agramove pozicije iste, a sasvim su različite, pa tako niti ne mogu biti na istoj strani

Sada je puno toga jasno. A uskoro će biti još puno jasnije. Marica Vidaković je debelo s prstima u pekmezu. Mailovi je jako zakopavaju. A to nije dobro. Ni za nju ni za Kraš, a pogotovo ne za Ramljaka i Peruška. Još bi toga puno moglo izaći, al ostavimo to idućim danima i tjednima. Druga stvar, skupština Leda. Moglo bi bit veselo. Tko će sve doći i što će pitati, ostavimo za skupštinu hahaha. I nek pripreme veću dvoranu i više laptopa, trebat će im! Nek se znoje oni koji se trebaju znojiti. Opravdano se brinu. Brige će se samo povećavati. A neke pravne manevre možda i sačuvamo za iduću skupštinu ili možda sud. Ne možemo sve otkriti i to još na forumu 😉

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

to ekipa ne kuži, misle da su njihove i agramove pozicije iste, a sasvim su različite, pa tako niti ne mogu biti na istoj strani
[/quote]
Način stjecanja dionica nebitan. Važno je da se dionicama kao imovini na taj način vraća vrijednost. Ne može se u primjeru jednog dioničara i jednog društva reći to vrijedi 250m a za sve ostale dioničare i ostala društva vrijednost dionica je 0 samo zato što paše Perušku, Plenkoviću, financijskim vjerovnicima itd.
Uostalom nakon današnjih objava mailova sve dodatno gubi smisao.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

@sava

ako će grgić sporazumno vratiti dionice agrokoru i time dobiti prava kakva imaju ostali kreditori i time omogućiti sklapanje nagodbe (sa zrcaljenjem tvrtki gdje sadašnje tvrtke nestaju kao i njihove dionice), kako to tebi ide u prilog?? sve je zakonito, a ti završiš s 0!

Ti očito živiš u paralelnom svemiru.
Rado bih više konkretnih informacija o zrcaljenju, posebice od Porezne uprave. Radi se o statusnoj promjeni koju mora odobriti Skupština dioničara a ja ne znam niti jednog dioničara koji bi takav postupak odobrio – ako Peruško na Skupštini dioničara pokuša tako nešto onda ćemo ga ISPLATITI kao manjinskog dioničara pa onda neka zrcali u limbu svojih gluposti.

Evo i Raiffaisen OMF

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/dCNN6YbjbBms5ex4Z6vozQ==.pdf

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close