Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ramljakova i Peruskova nagodba vise nema sanse. Propala je. Svaka silovanje u smjeru ovakve nagodbe bit ce pogubno za politicare na vlasti, vjerovnike i zavrsno Borgovce.

Neki navedeni toga jos nisu svijesni, al bit ce uskoro! Glavni potezi jos nisu ni povuceni, a nagodba vec puca po savovima.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/kralj-osiguranja-o-posebnom-sporazumu-s-agrokorom-primorani-smo-braniti-nase-interese

Novinar Frenki L radi i preko medija pritisak na Agram kao glavnom kočničaru svete nagodbe. Ali zanimljivo što je Grgić rekao da osporavanje jamstava ne sprječava vjerovnike da izglasaju nagodbu, ali onemogućuje da solventna društva proglase insolventnima, u biti jedan dioničar i vjerovnik jedini radi posao izvanredne uprave! To je žalosno.

VAZNO!

Svatko tko moze neka dodje na skupstinu Leda 4.6. Prijava na mail: Investitori
E-mail: ledo.investors@ledo.hr(T: +385 1 2385 526)

Ispinite prijavnicu (ima na njihovoj stranici) i najkasnije u ponedjeljak 28.5. je posaljite na gore navedeni mail. To je prosli put bilo dovoljno. Mozete ih i nazvati na ovaj broj.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ja ću doći na skupštinu ako treba 😉

Inače, Grgić je osporavanjem jamstava mnogo vrijedan čovjek, ukupnost njegovih potraživanja u odnosu na trenutnu sposobnost odlučivanja o solventnosti velikih kompanija..što reći,mnogo,mnog vrijedan čovjek.

Btw Frenkijev članak je ispravljen,tj. izbrisan za dio gdje je Grgić izjavio da je spreman pokriti eventualne dugove Agrolagune prema Agrokoru te na taj način Agrolaguna ne bi bila jedna od kompanija koja bi bila ozrcaljena. Po meni,mnogo bitna rečenica.

………..što je Grgić rekao da osporavanje jamstava ne sprječava vjerovnike da izglasaju nagodbu, ali onemogućuje da solventna društva proglase insolventnima………….

A kako bi se onda odabrani u Nizozemskoj dočepali Leda, Jamnice…….za male novce ?
Ovo je priča zatvorena, lešinarski fondovi će na istoj materiji zaraditi nekoliko puta. Od obveznica do kamata i preprodaji solventnih jamaca.

Odnosno točno onoliko koliko će se dugova otpisati ovi će toliko puta zaraditi.

Iako je točno da osporena jamstva ne umanjuju prava vjerovnika koji će glasati za nagodbu, to osporavanje jamstava onemogućuje provođenje nagodbe putem modela zrcalnih društava.

Preduvjet formiranja zrcalnih društava jest aktiviranje jamstava nad „originalnim“ kompanijama – Ledom, Jamnicom i drugima – jer tom aktivacijom originalna društva postaju insolventna. A ako su jamstva osporena, ne mogu biti aktivirana (osim ako Trgovački sud ne presiječe tu situaciju, što će biti teško nakon rješenja VTS-a). Dakle, radi se o situaciji u kojoj jedan akter legitimno i pametno brani svoj interes, ali dovodi u neugodnu situaciju izvanrednu upravu jer mora popustiti jednom dioničaru.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/kralj-osiguranja-o-posebnom-sporazumu-s-agrokorom-primorani-smo-braniti-nase-interese

Novinar Frenki L radi i preko medija pritisak na Agram kao glavnom kočničaru svete nagodbe. Ali zanimljivo što je Grgić rekao da osporavanje jamstava ne sprječava vjerovnike da izglasaju nagodbu, ali onemogućuje da solventna društva proglase insolventnima, u biti jedan dioničar i vjerovnik jedini radi posao izvanredne uprave! To je žalosno.
[/quote]
I sto je jos rekao?
Propustili ste napisati da je rekao da se zeli nagoditi i da ne zeli praviti probleme IU .
Takoder je naveo da se pregovori vode dva tjedna i da ce pristati na 50% potrazivanja.
Napisano je i to da financijski vjerovnici nemaju nista protiv toga,zar ne?
No,izgleda da je IU stalo da se nagodi s AGRAM-om kao vjerovnikom u repo-poslovima ,zbog potencijalnih buducih problema !
Sve ukazuje da ce se nagoditi uskoro.Takoder je nuzno popuniti NO LEDA da se provede plan IU o “zrcaljenju”,koliko sam ja shvatio!
Da li to mozda znaci da ce objava izvjesca biti prolongirana?Ostaje nam da vidimo i cekamo.
Po meni ,AGRAM vrlo lukavo i kvalitetno koristi sve pravne opcije da zastite svoje ulaganje kao vjerovnik.AGRAM se ovdje pojavljuje kao vjerovnik,a ne dionicar.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-ono-sto-plenkovic-zove-sjajnim-poslom-bilo-je-pogodovanje-povlastenima/2000074.aspx

Znači bilo je povlaštenih dobavljača…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ovi lesinarski banksteri isli su da ukradu sto vise, a na kraju ce ispasti da ce dobiti puno manje nego da nisu isli prevarit nikoga.

Tko visoko leti, nisko pada hehe

@joda

Od početka je jasno da se Vjerovničko vijeće koje zastupa inteerse svih vjerovnika ne želi uspostaviti kako se ne bi otkrile sve malverzacije Privremenog vjerovničkog vijeća i Izvanredne uprave.
To je jedini motiv a ne kako se protura u javnost kratkoća rokova.
A da se uspostavi vjerovničko vijeće pola bi ih završilo u zatvoru s teškim optužbama za svjesno činjenje štete Agrokoru i vjerovnicima.
Vidjelo bi se koliko je komu isplaćeno i na temelju koje osnove, odakle je isplaćeno i sl.
ne treba smetnuti s uma da osim RollUpa imamo i stalne profite operativnih kompanija, a ne znamo je li i taj novac korišten za servisiranje starog duga.
Iako je sud naložio da se ti podatci dostave u spis suda Peruško je to odbio navodeći razloge koji determiniraju izvanrednu upravu kao nesposobnu ako ne i kao kriminalnu skupinu.

@sava
ma sve je jasno. a sto se tiče ovog nastupa Agrama- malo je zbunjujuce, ko da ni sam ne zna kaj ustvari hoce. Jedan dan posalje dopis sudu a s druge strane se javlja u medijima i govori kako je u pregovorima i kako pokušava izaći iz cijele ove priče. Doduse konstatira da je sve to oko dogovora na dugom štapu ali svejedno. Igra se nekakva igra, vidjet ćemo kaj ce bit na kraju.

New Report

Close