https://novac.jutarnji.hr/aktualno/hoce-li-dogovor-peruska-i-kralja-osiguranja-grgica-ugroziti-kompletnu-nagodbu-agrokora/7395792/
Kao što smo i predvidjeli, bar neki od nas.
Veliki će se dogovoriti s velikima, a malima kifla.
Jamstva se priznaju, traži se direktor s GK za par pivi i čevose da ih proknjiži, a mali imaju "vrlo dobar temelj za tužbe", što god to značilo.
Zrcalna društva, delist i idemo dalje.
Ako jadranko uvali dionice, to je zadnji ćavao u lijes nagodbe – svi, ama bas svi, od vlasnika pik obveznica do zadnjeg buregdzije će tužiti. i dobit će , to je jasno.
i opet ću donirati 100 kin za zbirnu tužbu manjinskih dioničara jer ako namagrče danas njih, sutra će mene.
inače, predlažem da nakon nagodbe SVI DIREKTORI BUDU ISKLJUĆIVO BRANITELJI. I DIREKTOR PETROKEMIJE D ABUDE BRANITELJ. ONI TOLIKO VOLE RVACKU DA NE MOGU OMANUTI. a tih par stotina miljuna kuna, a bože moj, sve za rvacku
Ajmo izvjesca na sunce!
I hocemo trgovinu napokon!
Cash je spreman!
pa cijelo vrijeme možeš kupovati, dapače, u ovo vrijeme blokade možeš vjerovatno kupiti i mnogo jeftinije…. ako je keš već spreman i ako se toliko hvališ sa time, već si ga odavno i trebao utopiti u dionice .
Fižulić jest upropastio firmu, ali pametno govori i potkovan je financijskim znanjem. A kad počnu niski udarci na osobnoj razini poput vašeg komentara, znam da panika nadolazi, i da su mali dioničari sve bliže pravdi i pobjedi.
Je, toliko je potkovan financijskim znanjem da mu je sustav krahirao, a krahirao mu je upravo zbog tog njegovog “financijskog znanja” 🙂
Samo još jedan primjer da ono što je od početka nezakonito, ne može naknadno postat zakonito..
Ovdje bi došlo do pogodovanja jednom dioničaru jer je on osporio jamstva..
Krasno, al i da se povuku jamstva, nitko ih nije osporio, a teret dokaza je na imateljima jamstva.
“Višu interes” u konačnici plača drzava a ne manjinski suvlasnici. To sam imao vidjeti prilike kod zaštićenih najmoprimaca , kada jr Eu sud rekao da je na vlasnicima stanova prevelik teret te da ako drzava želi pomoć zaštićenim najmoprimcima, da je to na njezin teret.
Agram je kao što sam rekao kako god se okrene na našoj strani.
@jordan
pogledaj si dopis Agrama sudu. Sa današnjim datumom. Sava ti je linkao.
Ako vam je promaklo: “Agrokor nije sudu dostavio isplate dobavljačima, a Brlošić ostaje u Vijeću vjerovnika”
Parafraziram / prepričavam / komentiram članak u nekoliko riječi: 1) dokumenti koji su od strane IU dostavljeni sudu (s VELIKIM KAŠNJENJEM koje nitko ne spominje) još nisu dostupni u spisu, 2) nije dostavljen važan dokument, tj. prikaz isplate svih dobavljača (kao… to je velik dokument da s time sada zamaramo sud, ali časna riječ sve je u dokumentu sve OK i da ćemo ga…nekada… dostaviti) i 3) Nema potrebe za promjenama u PVV jer IU nije sasvim sigurna jesu li mali dobavljaš isplaćeni 99% ili 100%, pa ih još neće micati iz PVV , i 4) PVV će uskoro glasati za nagodbu vjerovnika
Moje komentar: “Dajte najte z nas norce delati”
Jako me zanima hoće li TS “popušiti” ovako tanku argumentaciju, a pogotovo me zanima hoće li TS ići kontra svojih prethodnih odluka i dozvoliti da PVV glasa za nagodbu.
@baron
Zašto misliš da se stvar dodatno komplicira kako kažeš ulaskom PIK-ovaca?
Komplicira se možda za nove vlasnike Agrokora nakon nagodbe ili za državu, al ne za postojeći proces nagodbe jer oni će drzati dionice Agrokora, ti PIK-ovci, al one su u suštini bezvrijedne.
Ako se nagodba sklopi i potvrdi je sud, onda će PIK-ovci eventualno zadovoljštinu moći potražiti kroz pojedinačnu sudsku nagodbu prema novom Agrokoru, ali obzirom na situaciju, pitanje je hoće li uopće moći dokazati postojanje trazbine prema novom Agrokoru. Njihovo zajam je defalutirao, kao i kolateral i nisam siguran mogu li se uopće naplaćivati kao neosigurani financijski vjerovnici. Ako mogu, njihova naplata će ovisiti o “legal claims” koje će postavljati i ispravno adresirati.
Ako Todorić ne isplati 500 mil.EUR do 8.jula Pik obvezničarima a može se očekivati da to neće napraviti
PIK obvezničari postaju vlasnici Agrokora.Todorić je potpisao 12 +3 izvanrednoj upravi,tj od 10.4.2017.
do 10.07.2o18.
Da li je Todorić smio predati upravu državi do 10.07.2018.a vlasnička prava ima do 8.6.2018ako se ne isplate
PIK obvezničari.
Konkretno da li će Peruško i svi savjetnici biti izbaćeni iz procesa nagodbe 8.6. i vlasnici i upravljači Agrokora postaju PIK obvezničari.Da li će sve odluke skupština biti nezakonite jer pravo glasa IU prestaje sa 8.6.
Da li će PIK obvezničari tužiti Hrvatsku zbog nezakonitog oduzimanje privatne imovine.
A ovaj sudski proces bi se trebao voditi na trulom zapadu.Tužitelj PIk obvezničari_odštetni zahtjev prema Hrvatskoj.
Pravnici objasnite,molio bih.
@ivan
Taj link ima veze s Zaključkom TS-a od 26.04.2018. godine i nema veze s jamstvima.
Ovaj ispod link je u svezi jamstava!
Vaš link …
Sa ovim potezom vjerojatnost naplate štete od države uvećava se dramatično.
Vidio sam. I to je dokaz da IP nije štitio interese gl dužnika al ni drugih suvlasnika, a znao je i morao.. IP je predložila Vlada i time si sama postavila nogu. Pročitao sam negdje izvješće jedne od uprava ovisnih kompanija, gdje doslovno uprava kaže da nisu osporavali jamstva jer im tako kaže Izvanredni povjererenik a što po njima proizlazi iz lexa. I sam lex je otvorio mogućnost vođenja 1 postuoka nad xy društava a što je suprotno EU pravnoj stečevini.
Agram je napravio veliki posao za nas bez obzira hoće li se dogovirit sa IU. Vidimo da bi takvo dogovaranje moglo srušit nagodbu ili nama biti jos 1 dokaz da smo oštećeni.
U išćekivanju podataka kome i pod kojim kriterijima je nešto isplaćeno..
Bumo videli, povikaše slijepci!
U Podnesku dužnika od 18.05.2018. godine Peruško je odbio dati odgovor na pitanje pobijanja pravnih radnji dužnika.
Vaš link …
Vaš link …
No što se onda dalje događa vidimo na poleđini Podneska – valjda je ga TS prisilio da se OČITUJE pa je to ušlo kao Zapisnik na poleđinu i valjda potpisano od sutkinje i Peruška.
” očitovanje izvanrednog povjerenika da neće pobijati pravne radnje navedene u podnesku Agram Investa – podnesak od 18.05.2018″
Vaš link …
@baron
Zašto misliš da se stvar dodatno komplicira kako kažeš ulaskom PIK-ovaca?
Komplicira se možda za nove vlasnike Agrokora nakon nagodbe ili za državu, al ne za postojeći proces nagodbe jer oni će drzati dionice Agrokora, ti PIK-ovci, al one su u suštini bezvrijedne.
Ako se nagodba sklopi i potvrdi je sud, onda će PIK-ovci eventualno zadovoljštinu moći potražiti kroz pojedinačnu sudsku nagodbu prema novom Agrokoru, ali obzirom na situaciju, pitanje je hoće li uopće moći dokazati postojanje trazbine prema novom Agrokoru. Njihovo zajam je defalutirao, kao i kolateral i nisam siguran mogu li se uopće naplaćivati kao neosigurani financijski vjerovnici. Ako mogu, njihova naplata će ovisiti o “legal claims” koje će postavljati i ispravno adresirati.
Ako Todorić ne isplati 500 mil.EUR do 8.jula Pik obvezničarima a može se očekivati da to neće napraviti
PIK obvezničari postaju vlasnici Agrokora.Todorić je potpisao 12 +3 izvanrednoj upravi,tj od 10.4.2017.
do 10.07.2o18.
Da li je Todorić smio predati upravu državi do 10.07.2018.a vlasnička prava ima do 8.6.2018ako se ne isplate
PIK obvezničari.
Konkretno da li će Peruško i svi savjetnici biti izbaćeni iz procesa nagodbe 8.6. i vlasnici i upravljači Agrokora postaju PIK obvezničari.Da li će sve odluke skupština biti nezakonite jer pravo glasa IU prestaje sa 8.6.
Da li će PIK obvezničari tužiti Hrvatsku zbog nezakonitog oduzimanje privatne imovine.
A ovaj sudski proces bi se trebao voditi na trulom zapadu.Tužitelj PIk obvezničari_odštetni zahtjev prema Hrvatskoj.
Pravnici objasnite,molio bih.
[/quote]
Ne može ti ovo nitko objasniti. Ali očito je da si RH je otvorila bokove tužbama Pikovaca!
Zato je bolje da agrokor ode u stečaj..
Ne može ti ovo nitko objasniti. Ali očito je da si RH je otvorila bokove tužbama Pikovaca!
Zato je bolje da agrokor ode u stečaj..
Promjenom vlasničke strukture dospjećem PIK loan svakako da Todorićev potpis na Lexu više ne vrijedi.