ćinimi se, kako se razvila situacija da je došlo do toga "Ako nikako drugačije, onda ćemo pošteno"
UPRAVO TAKO
Ajd malo razmisli….
Ako ce time ADRIS I AGRAM dobiti nesto sto nebi dobili bez aneksa onda ce dobavljaci dobiti vise ili manje nego da nije bilo aneksa?
Tesko pitanje….
Ajde malo i ti razmisli…….love nema postoje imovina Agrokora…….Pa NITKO još iz IU nije UTVRDIO koliko vrijedi Agrokor a raspravlja se o otpisima više-manje…..
Kako netko može prihvatiti otpis a ne zna koliko kompanija vrijedi?
Kako nece ujecat na tijek nagodbe kada se postavke koristene u nagodbi moraju dokazivat parnicno sta znaci da ih ne mogu koristiti u pregovorima u nagodbi na nacin kako su zamislili, ovdje se sad nalazimo u jednom paradoksu po meni naime IU se opredijelila na nacin da pogoduje vjerovnicima koji drze vecinu trazbina na nacin racunajuci da ce nagodbu sklopit po zakonu da imaju 2/3 glasova pa su samim time dopustili tim vjerovnicama dobavljacima i sberbanku da kreiraju nagodbu temeljenju vecim dijelom na tretiranju jamstava na nacin kako je njima odgovarala, a ostale vjerovnike su marginarizirali i sad je ocito da postizanje takve nagodbe bi odma pao na sudu jer je temeljena na pravima koja nisu dokazana i sad najveci gubitnici u ovome svemu su dobavljaci jer jedino njima ne odgovara da nagodba ne prodje prvo zato jer su dobili naplatu vecu nego trebaju, a drugo odlazak u stecaj gube daleko vise i mislim da njih treba najvise hvatat nervoza dok agram i adris imaju bolje sanse ako nagodba propadne jer mogu podnit daljni proces bez ikakvih problema i mogucnost naplate je bolja po meni i sad je pitanje kako ce se dobavljaci prilagodit tj kome priklonit da se nagodba ipak formira ocito je da se vode teski pregovori i da svatko ima neki svoj adut zbog cega ima pravo da ih se bolje tretira.Kod nas ocito nista ne ide bez drame u zadnjim sekundama.
adris i agram ovdje zele sprijeciti da rolaperi naprave zrcalna drustva – ONI ZELE DA NJIHOVE DIONICE KOJ EIMAJU U ZALOGU NESTO VRIJEDE – 5 ILI 50 PSOTO NEKADASNJE VRIEJDNSOTUII.
ako vrijede njihove dionice, vrijede li dionice gopodina pere perića.
Ti baš ne želiš shvatiti. Oni ne žele da im dionice koje su dobili vrijede xxx, nego žele izvući natrag što više para kojima su kreditirali Agrokor jer znaju da će dionice koje su dobili uskoro vrijediti 0 kuna pa pokušavaju te dionice vratiti nazad Agrokoru .Po meni to ne može biti na način da ih prodaju Agrokoru jer bi to bilo protuzakonito spram svih ostalih dioničara, ali mogu npr. aneksirati ugovore o kreditu i poništiti prijenos dionica, tj. sve vratiti u stanje prije prijenosa tih dionica jer cilj kreditiranja nije bio stjecanje dionica pa je to stjecanje zapravo fiktivni pravni posao.
[/quote]
BILO KOJI POSAO S DIONICAMA NA SVAKOM SUDU CE BITI TRETIRAN TAKO DA VAZI I ZA SVE OSTALE DIONICARE. ONI HOCE NOVAC , A ZA NOVAC CE DATI DIONICE. KAKO GOD TO NAZVALI KAKO GOD TO OSMISLILI – DIONICE I NOVAC TJ NEKA VRIJEDSNOT JE TU.
A ONDA I OSTALI DIONICARI IMAJU PRAVO NA TO. LIJEPO SU VAM OBJASNILI PRAVNICU U JUTARNJEM LISTU – VRLO SKAKKLJIVO CE TO BITI IZVESTI
[/quote]
KAD bi se radilo o NOVOM raspolaganju/stjecanju dionica, onda da. Međutim ako oni samo aneksiraju i ponište taj prijenos dionica i vrate ih nazad na agrokor bez protučinidbe/isplate, onda je to sasvim druga priča.
Ne znam da li to ne razumiješ ili ne želiš razumjeti??
[/quote]
đaba sve, ako ni na karaju zavrse bez dionica a s nekin novcima ili nekom imovinom, svaki sud ce ti prepoznati i presuditi da ne moze jedan dionicar biti povlasteniji od drugog
ovdje se zaboravlja da njihovo jedino sredstvo pritiska su zalozene dionice – umite npr da adris ili agram nema nikakv zalog – ČIME BI ONI ONDA PRITISKALI IZVANREDNU UPRAVU. I CIME BI TRGOVALI.
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1046527
Ukoliko zaista dođe do tužbi, to će biti najbolji pokazatelj smjera gdje trebaju udarati i mali dioničari.
Bojim se da će ovo državni proračun koštati puno više od sačuvanih par tisuća radnih mjesta blagajnica u Konzumu koja zapravo i nisu sačuvana nego se samo čeka novi vlasnik da ih pošalje na Zavod za zapošljavanje.
@sava,
Pa naravno da sam razmislio.
Pitanje je bilo u skladu s avaxovom teorijom oko aneksa.
Jasno ke kao dan sto pokusavaju.
I neka samo nastave.
Kupio sam si novo odijelo za sud 😁
Treba u stecajni postupak uvući sve pravne i fizićke osobe koje su krojile Lex Agrokor tako da se mi mali mozemo sa vise toga naplatit, odnosno uzet im ono sto su oni nezakonito prisvojili.
adris i agram ovdje zele sprijeciti da rolaperi naprave zrcalna drustva – ONI ZELE DA NJIHOVE DIONICE KOJ EIMAJU U ZALOGU NESTO VRIJEDE – 5 ILI 50 PSOTO NEKADASNJE VRIEJDNSOTUII.
ako vrijede njihove dionice, vrijede li dionice gopodina pere perića.
Ti baš ne želiš shvatiti. Oni ne žele da im dionice koje su dobili vrijede xxx, nego žele izvući natrag što više para kojima su kreditirali Agrokor jer znaju da će dionice koje su dobili uskoro vrijediti 0 kuna pa pokušavaju te dionice vratiti nazad Agrokoru .Po meni to ne može biti na način da ih prodaju Agrokoru jer bi to bilo protuzakonito spram svih ostalih dioničara, ali mogu npr. aneksirati ugovore o kreditu i poništiti prijenos dionica, tj. sve vratiti u stanje prije prijenosa tih dionica jer cilj kreditiranja nije bio stjecanje dionica pa je to stjecanje zapravo fiktivni pravni posao.
[/quote]
BILO KOJI POSAO S DIONICAMA NA SVAKOM SUDU CE BITI TRETIRAN TAKO DA VAZI I ZA SVE OSTALE DIONICARE. ONI HOCE NOVAC , A ZA NOVAC CE DATI DIONICE. KAKO GOD TO NAZVALI KAKO GOD TO OSMISLILI – DIONICE I NOVAC TJ NEKA VRIJEDSNOT JE TU.
A ONDA I OSTALI DIONICARI IMAJU PRAVO NA TO. LIJEPO SU VAM OBJASNILI PRAVNICU U JUTARNJEM LISTU – VRLO SKAKKLJIVO CE TO BITI IZVESTI
[/quote]
KAD bi se radilo o NOVOM raspolaganju/stjecanju dionica, onda da. Međutim ako oni samo aneksiraju i ponište taj prijenos dionica i vrate ih nazad na agrokor bez protučinidbe/isplate, onda je to sasvim druga priča.
Ne znam da li to ne razumiješ ili ne želiš razumjeti??
[/quote]
đaba sve, ako ni na karaju zavrse bez dionica a s nekin novcima ili nekom imovinom, svaki sud ce ti prepoznati i presuditi da ne moze jedan dionicar biti povlasteniji od drugog
ovdje se zaboravlja da njihovo jedino sredstvo pritiska su zalozene dionice – umite npr da adris ili agram nema nikakv zalog – ČIME BI ONI ONDA PRITISKALI IZVANREDNU UPRAVU. I CIME BI TRGOVALI.
[/quote]
Po čemu bi Adris ili Agram postali povlašteniji ako bi vratili dionice, ostali samo na potraživanju prema Agrokoru temeljem isplaćene pozajmice i temeljem toga bili svrstani u određenu skupinu vjerovnika? Dapače, odreknućem od tih dionica kao sredstva osiguranja, oni bi zapravo došli, formalno gledano, u nepovoljniji položaj nego su ga do tada imali.
@noviulagac
Ako bez Adrisa i Agrama nema nagodbe nego bi išli masovni stečajevi kompanija u sustavu Agrokor pa bi se ostali vjerovnici naplatili znatno manje nego kroz nagodbu koja uključuje Agram i Adris, što misliš da je bolja opcija za ostale vjerovnike i da li bi oni doista bili oštećeni uključivanjem A+A u nagodbu?
Osim toga, Agram i Agrokor su također kreditirali Agrokor kao i banke i obvezničari…
Ok.
Sad si priznao da dionice vrijede.
Nemam potrebe za raspravom nakon ovoga.
Hvala
[/quote]
Ma da? Ajde citiraj tu rečenicu kojom sam priznao da dionice vrijede?!?
A da ti nije do daljnje rasprave to mi je jasno jer su ti argumenti 0.
Znači oni su postali suvlasnici Solidarnih jamaca kao i mali dioničari. Sud nadalje mora jednako postupati.
I za tebe onda isto pitanje od prije – napiši kako ti zamišljaš tehniku da tebi kao malom dioničaru netko nešto isplata po nekoj ustanovljenoj vrijednosti?
[/quote]
Prema Lexu koji se poziva na Stečajni zakon, isplatu svih dioničara treba napraviti novi kupac Leda, Jamnice itd… , a koji će zbog nezakonitih jamstava završiti na bubnju s Agrokorom.
Međutim Vlada će napraviti sve moguće trgovine iza zavjesa da to toga ne dođe jer u tom slučaju mali dioničari bi ostali suvlasnici Solidarnih jamaca
I da se razumijemo, nemam ni jednu dionicu niti jedne Todex izvedenice, ali me jako ljuti ova pljačka malih dioničara, a koji su također uložili novac u Solidarne jamce vjerujuči u državne institucije da su izvještaji točni kao i da se jamstva iznad temeljnog kapitala ne mogu izdavati. Još manje su vjerovali da nekom čudnom kemijom država im može oduzeti vlasništvo koje su uredno platili .
Ti si uporan
Ako je SKDD proknjizio dionice na racun AGRAM-a i povezanih drustava, istim ili slicnim dokumentima moze i obrnuto, kao sto znas ili neznas mora netko potpisati suglasnost za prihvacanje dionica.
Ako sad u Agrokoru preuzmu dionice vrijedne 0 nazad, to ce i nama olaksati put da preuzme i nase.
Jednakost u postupku i sl.
Od kud sad odjednom kod tebe ovolika briga sto ce se dogoditi, svoje si prodao.
@noviulagac
Ako bez Adrisa i Agrama nema nagodbe nego bi išli masovni stečajevi kompanija u sustavu Agrokor pa bi se ostali vjerovnici naplatili znatno manje nego kroz nagodbu koja uključuje Agram i Adris, što misliš da je bolja opcija za ostale vjerovnike i da li bi oni doista bili oštećeni uključivanjem A+A u nagodbu?
Osim toga, Agram i Agrokor su također kreditirali Agrokor kao i banke i obvezničari…
Ok.
Sad si priznao da dionice vrijede.
Nemam potrebe za raspravom nakon ovoga.
Hvala
[/quote]
Ma da? Ajde citiraj tu rečenicu kojom sam priznao da dionice vrijede?!?
A da ti nije do daljnje rasprave to mi je jasno jer su ti argumenti 0.
[/quote]