bumo videli – ako agram ili adris izvuku ijednu kunu za svoj edionice, svaki sud ce presuditi da to isto pripada i drugim dionicarima
Agram i Adris ne izvlače svoje kune za svoje dionice, nego za svoja potraživanja koje nisu dionice. Dionice su ovdje u potpunosti nebitno, to mogu biti kolateral nad kruškama, jabukama, nekretninama, mami, dedi i bližoj i užoj rodbini, svejedno, dionicama.
Kužiš poantu?
[/quote]
Lex Agrokor je sveden samo na senioritete jamstva i potraživanja.
Njihova su preko dionica ili zadnja . Čime Adris i Agram prema Lexu mogu sudskim putem uvjetovati Nagodbu ?
Znači oni su postali suvlasnici Solidarnih jamaca kao i mali dioničari. Sud nadalje mora jednako postupati.
ako vrijede njihove dionice, vrijede li dionice gopodina pere perića.
Što ti znači ova rečenica – da “vrijede”? Vrijede kako točno. Kako si to zamišljaš – netko bi malom dioničaru trebao isplatiti tu neku vrijednost? Ako da, tko, kako, na koji način, kada.
Ne shvaćam naprosto što ti znači “vrijede”. Mogu ja dati izjavu da “Ledo vrijedi 6000 kuna”. Što ona tebi znači ako ti netko doista ne da tih 6000 kuna?
Znači oni su postali suvlasnici Solidarnih jamaca kao i mali dioničari. Sud nadalje mora jednako postupati.
I za tebe onda isto pitanje od prije – napiši kako ti zamišljaš tehniku da tebi kao malom dioničaru netko nešto isplata po nekoj ustanovljenoj vrijednosti?
Nije bitno koliko vrijede, bitno da nije 0, jer time ne vrijedi EPM…
Nakon odluke VTS a sve dionice imaju svoju vrijednost koja je lako utvrdiva.
Ako netko tvrdi suprotno onda to mora dokazati pravomoćnom sudskom presudom u parničnom postupku.
Ali i ti mi izgledaš kao netko tko može doživjeti samo srčani udar pa ne očekujem da shvatiš.
adris i agram ovdje zele sprijeciti da rolaperi naprave zrcalna drustva – ONI ZELE DA NJIHOVE DIONICE KOJ EIMAJU U ZALOGU NESTO VRIJEDE – 5 ILI 50 PSOTO NEKADASNJE VRIEJDNSOTUII.
Ti baš ne želiš shvatiti. Oni ne žele da im dionice koje su dobili vrijede xxx, nego žele izvući natrag što više para kojima su kreditirali Agrokor jer znaju da će dionice koje su dobili uskoro vrijediti 0 kuna pa pokušavaju te dionice vratiti nazad Agrokoru .Po meni to ne može biti na način da ih prodaju Agrokoru jer bi to bilo protuzakonito spram svih ostalih dioničara, ali mogu npr. aneksirati ugovore o kreditu i poništiti prijenos dionica, tj. sve vratiti u stanje prije prijenosa tih dionica jer cilj kreditiranja nije bio stjecanje dionica pa je to stjecanje zapravo fiktivni pravni posao.
Slažem se da pozicije malih dioničara s jedne strane te Agrama i Adrisa s druge strane nisu iste. Ali ono što je neupitno jest da postoji pravomoćna sudska odluka da je valjanost jamstava potrebno dokazivati u parnicama. Dakle, bez pravomoćne sudske odluke da su jamstva pravovaljana, modela nagodbe prema predloženom modelu zrcaljenja društava ne može biti. Nisam pravnik ali nije mi logično da eventualni dogovor s Agramom i Adrisom po pitanju valjanosti jamstava može suspendirati postojeću pravomoćnu sudsku odluku. Da su se dvije suprotstavljene strane prije pravomoćne sudske odluke eventualno dogovorile da se Agramu priznaju potraživanja, a da oni odustanu od sporenja jamstava to bi bila druga priča. Ovako, imamo sudsku odluku po kojoj se imatelji jamstava upućuju u parnice te je teret dokaza pravovaljanosti jamstava na njima. Kažem, možda griješim ali za sada je situacija za nas male dioničare ipak kudikamo bolja nego prije…
Potpuno ste u krivu vezano za jamstva u sto cete se,vrlo vjerovatno, uskoro uvjeriti kada izadu izvjesca.
[/quote]
Bisakovi
Ja sam barem pokušao nešto napisati, a vi ste odgovorili sa “u krivu ste, vidjeti ćete”. Bilo bi zaista fer da napišete zašto mislite da sam u krivu te na koji će način po vašem mišljenju knjižiti jamstva i ignorirati pravomoćnu odluku suda o tome da se imatelji jamstva upućuju u parnice radi dokazivanja osnovanosti tražbina. Ja iz dosadašnjeg pristupa nemam nimalo sumnji da IU radi na tome da nekako to progura ali nije mi jasno po kojoj će osnovi to učiniti. Ukoliko ste vi sigurni da će to tako biti, pretpostavljam da znate i način na koji će to izvesti. Svrha postojanja foruma i mišljenja koja ovdje razmjenjujemo jest i to da se stvari koje tvrdimo argumentiraju pa vas molim da nečime potkrijepite svoje tvrdnje. Lp
@ecobarbar
Nakon odluke VTS a sve dionice imaju svoju vrijednost koja je lako utvrdiva.
Ako netko tvrdi suprotno onda to mora dokazati pravomoćnom sudskom presudom u parničnom postupku.
Ali i ti mi izgledaš kao netko tko može doživjeti samo srčani udar pa ne očekujem da shvatiš.
Da. Vrijednost dionica će se za tebe na sudu utvrđivati 🙂 Pa će onda sudskom odlukom neko biti obvezan tebi isplatiti tu vrijednost, kao malom dioničaru. Jer o tome pričamo. Tko, kako, kada?
Ludilo
adris i agram ovdje zele sprijeciti da rolaperi naprave zrcalna drustva – ONI ZELE DA NJIHOVE DIONICE KOJ EIMAJU U ZALOGU NESTO VRIJEDE – 5 ILI 50 PSOTO NEKADASNJE VRIEJDNSOTUII.
Ti baš ne želiš shvatiti. Oni ne žele da im dionice koje su dobili vrijede xxx, nego žele izvući natrag što više para kojima su kreditirali Agrokor jer znaju da će dionice koje su dobili uskoro vrijediti 0 kuna pa pokušavaju te dionice vratiti nazad Agrokoru .Po meni to ne može biti na način da ih prodaju Agrokoru jer bi to bilo protuzakonito spram svih ostalih dioničara, ali mogu npr. aneksirati ugovore o kreditu i poništiti prijenos dionica, tj. sve vratiti u stanje prije prijenosa tih dionica jer cilj kreditiranja nije bio stjecanje dionica pa je to stjecanje zapravo fiktivni pravni posao.
[/quote]
BILO KOJI POSAO S DIONICAMA NA SVAKOM SUDU CE BITI TRETIRAN TAKO DA VAZI I ZA SVE OSTALE DIONICARE. ONI HOCE NOVAC , A ZA NOVAC CE DATI DIONICE. KAKO GOD TO NAZVALI KAKO GOD TO OSMISLILI – DIONICE I NOVAC TJ NEKA VRIJEDSNOT JE TU.
A ONDA I OSTALI DIONICARI IMAJU PRAVO NA TO. LIJEPO SU VAM OBJASNILI PRAVNICU U JUTARNJEM LISTU – VRLO SKAKKLJIVO CE TO BITI IZVESTI
[/quote]
BILO KOJI POSAO S DIONICAMA NA SVAKOM SUDU CE BITI TRETIRAN TAKO DA VAZI I ZA SVE OSTALE DIONICARE. ONI HOCE NOVAC , A ZA NOVAC CE DATI DIONICE. KAKO GOD TO NAZVALI KAKO GOD TO OSMISLILI – DIONICE I NOVAC TJ NEKA VRIJEDSNOT JE TU.
A ONDA I OSTALI DIONICARI IMAJU PRAVO NA TO. LIJEPO SU VAM OBJASNILI PRAVNICU U JUTARNJEM LISTU – VRLO SKAKKLJIVO CE TO BITI IZVESTI
[/quote]
KAD bi se radilo o NOVOM raspolaganju/stjecanju dionica, onda da. Međutim ako oni samo aneksiraju i ponište taj prijenos dionica i vrate ih nazad na agrokor bez protučinidbe/isplate, onda je to sasvim druga priča.
Ne znam da li to ne razumiješ ili ne želiš razumjeti??
@ avax
Dobar si avaxe!
…Poništiti ugovor i vratiti dionice Agrokoru…
A da recimo Agrokor poništi PIK obveznice na način da kaže: “Malo smo se šalili”.
Ili da Sberu kaže: “Puj pike ne važi! Hajdemo vratiti stanje prije vašeg kredita od 600 milijuna eura”.
Pa nisu ovo akteri u crtiću, za boga miloga.
@ avax
Dobar si avaxe!
…Poništiti ugovor i vratiti dionice Agrokoru…
Tko govori o poništenju ugovora?