Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.youtube.com/watch?v=nfz3jq1RJFY

fižulić . OBRANA MANJINSKIH DIONIČARA JE OBRANA DRŽAVE I JAVNOG INTERESA

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Houlihan Lokey su napravili detaljno snimanje duga i vrijednosti svih kompanija, a što je najvažnije i potpisali se ispod toga uratka. i ja stvarno ne znam zašto tome ne vjerovati, a ako netko ne vjeruje neka bar osporava.
S druge strane imamo jedno VELIKO NIŠTA! I temeljem toga velikog ništa rade se planovi i programi, slaže se priča više po tisku nego u naravi. Jednostavno – nema niti jednog prava koje nije brutalno prekšeno. U toj cijeloj harangi od strane IU i PVV našli su se na udaru i manjinski dioničari temeljem jamstava. Ali bez ijedne činjenice.

Evo na primjer – ako je vjerovati planu koji je sastavio Houlihan Lokey – vrijednost Agrokor dd je između 2,913 i 3,504 milijardi eura, a jamstva LEDO dd za Agrokor su 1,831 milijarda eura.
Jednostavno se samo od sebe nameće pitanje – kako to se zadire u manjinske dioničare putem izdatih jamstava, ako su jamstva LEDO dd MANJA od minimalne vrijednosti matice tj Agrokora?

Franck traži žurne mjere suda na sprječavanju nezakonitog odlučivanja izvanredne uprave

Perušku baš ne ide bajno s Frankom kako je u dnevniku prezentirao.

FABRIS PERUŠKO: Troškovi savjetnika će na kraju iznositi jedan posto ukupnog duga

AgrokoraVaš link …[/url]

Ovo je smijurija i eklatantan primjer kako se ne zna ili se zna ali se tjera vlastiti i ini uski interes.
Ako imamo alternativnu nagodbu koja ne košta NIŠTA koliko je onda ovaj postupak skuplji od onoga koji ne košta ništa – nekoliko koncepata nagodbe dao je Houlihan Lokey, a neki su prijedlozi besplatni.

Niti jedaan kredit nije DOSPIO neki su i reprogramirani pa kada to oduzmemo kao dio duga u nagodbi, odbijemo međukompanijski dug ostaje nekih tričavih milijardu eura – u odnosu na taj preostali iznos onda su troškovi savjetnika blizu 10%.
Na autu se ne mijenja motor ako je pukla guma.

I ne znam zašto se treba pozivati savjetnike da smanje račune ili vrate novac – to će i tako vratiti kada popuše na sudu ili se upravo zbog tog scenarija i pozivaju da tako postupe.
Tko će platiti je jedino pitanje, a odvjetbnici već znaju i odgovor.

Sokantno je da nekome uopce pada na pamet dirati dionicare u Hrvatskoj, a ne dirati one u Bih, Srbiji i Sloveniji.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

I ne samo to – sve kompanije iz sustava Agrokor, a koje su u susjednim državama su vjerovnici s pravom glasa i svrstani su u Skupinu E.
I ne samo to MERCATOR – H d.o.o. Sesvete, Ljudevita Posavskog 5 potražuje 257.009.530,00 kuna od Konzuma i ima pravo glasa kao dobavljač, a svim ostalim unutar HR je osporeno pravo na sudjelovanje u glasovanju u Nagodbi.

To je i logično obzirom da HR ima s susjednim državama potpisane sporazume o zaštiti ulaganja.
Ti sporazumi štite i ulaganja dioničara iz susjednih zemalja.

Sokantno je da nekome uopce pada na pamet dirati dionicare u Hrvatskoj, a ne dirati one u Bih, Srbiji i Sloveniji.
[/quote]

gazda nije moga tamo raditi što je radio ovdje, nije bi iznad zakona.

agram i adris blkiraju nagodbu podnescima na sudu, dajbože da peruško i oni nest ispregovaraju pa i oni potpisu nagodbi, svima bi pao kamen sa srca

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Zapravo, Adris i Agram mi djeluju nekako pasivno naspram Franka…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

To je zato jer tamosnje firme nisu potpisale golema jamstva.
Imale su bolje zakone i bolje direktore.
ispada da RH nema zakone..
pa cijelo vrijeme Agrokor je bio drzava u drzavi i radili su sto su htjeli..sve im je dozvolila politika
dokap leda novcima mirovinaca..pogledaj kako su prosli dionicari Pik Vrbovec..onda obvezna ponuda za Belje..
koliko su inspektori napravili nadzora u Agrokoru u proteklih 20 godina..ili ispisali kazni ( a znamo da su ugostiteljima zbog kune viska radili cuda)..
sve ama bas sve im je politika dopustala..
uh..

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u petak je svojom usputnom izjavom novinarima u Opatiji nažalost potvrdio opravdanost naših višekratno izrečenih upozorenja. Pri kraju razgovora s novinarima, kao da se radi o nekoj banalnosti, rekao je da nema vremena za formiranje vjerovničkog vijeća te da će nagodba biti donesena uz suglasnost privremenog vjerovničkog vijeća, čije članove je odabrao bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Visoki trgovački sud svojim je rješenjem od 5. travnja ove godine ukinuo Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu od 26. siječnja o razvrstavanju vjerovnika u pet skupina. Fabris Peruško odmah po objavi Rješenja izjavio je kako će prijedlog novog razvrstavanja u vjerovničke skupine dati u nekoliko narednih dana. Od tada su prošla tri tjedna, a izvanredni povjerenik ne samo da nije sukladno svojoj zakonskoj obavezi i odluci Suda predložio razvrstavanje vjerovnika u skupine, nego je svojom izjavom u Opatiji priznao da je on samo izvršitelj volje nekolicine vjerovnika koji su prisvojili pravo da odlučuju o prijedlogu mogućeg teksta nagodbe i načinu njenog usvajanja.

Zapravo, Adris i Agram mi djeluju nekako pasivno naspram Franka…

Zar Frank nije odabran za predstavnika njihove skupine vjerovnika koliko ja znam.

Znaci, Miladin je shvatio poruku da prestane “dizati prašinu”… Vaš link …[/url]

New Report

Close