Ok hvala na tvom komentaru. I na tvom viđenju eventualne situacije. Sad mi reci šta je s Granoliom i njima sličnim kolateralnim žrtvama?
Iskreno ne pratim Garnolio pa ne znam. Mogu postaviti kontra pitanje što će biti sa Garnoliom ako nagodba uspije ? Hoće li dobiti svoj novac natrag ?
Neće. Vrijednost mu je srušena sa 140 na 5 kn. Sad je u predstečaju… Samo zbog Agrokora.
“PoAskuBidu”
FRNAK uz ovakvu nagodbu ima dobre šanse za stečaj ili u najboljem slućaju dokapitalizacija i novi vlasnik,vjerovatno braća Pivac.Slična sudbina i za Granolio jer će oni imati jednokratni gubitak kao
regresni dužnici prema lizing društvima i to u punom iznosu potraživanja lizing društava.Ako je neko lizing
društvo kroz roll-up uspjelo izbjeći te gubitke jer će se naplatiti u potpunosti mjenični dužnici neće imati gubitke.O detaljima i iznosima pojma nemam.
Ali bitna je činjenica da će FRANK nakon nagodbe pokrenuti spor radi smanjenja jamstvenih potraživanja i pokušati ta potraživanja pretvoriti u neosigurana jer bi na taj način FRANK i jamstveni vjerovnici pripali u istu neosiguranu skupinu što bi u konačnici značilo manji otpis,pa bi se nešto više naplatilo u kešu a bio bi i veći udio
Franka u novom Agrokoru.Gubici bi se vjerovatno smanjili za više od 50% prema očekivanim iz sadašnje
nagodbe.Naravno da to velikim ne odgovara,ali možda i pristanu jer vlasništvo u novom Agrokor je odličan posao.Ako veliki ne popuste konačni pravorijek će donijeti sud,pa će sama nagodba biti neizvjesna jer će ovisiti o budućem sudovanju.To nikome ne odgovara pa bi se trebali dogovoriti.
PoAskuBidu,
Teza ti je promašena. Za krah burze nisu krivi gubitnici sa stola i njihova ogorčenost nego dobitnici ispod stola pa bi svoje nezadovoljstvo trebalo usmjeriti prema njima. Svatko tko imalo poznaje tržišta kapitala zna da tržište voli jasna pravila igre a to bi značilo da bez funkcioniranja pravne države burza nema smisla. Imitacija pravne države koja favorizira dobitnike ispod stola, bez obzira radi li se o Todoriću nekada ili konzultantima, lešinarskim fondovima ili nekome trećem danas, vodi tržište kapitala u propast. O tome se radi.
Baš iz ovih razloga nikada nisam imao niti jednu dionicu Agrokora, moj je gubitak ili dobit je 0, pa nemam razloga biti pristran.
“PoAskuBidu
Vidiš ja sam na Jamnici popušio pola tvog portfelja i iskreno jedini način da to anuliram je tužba … pa bih po logici stvari trebao navijati za nagodbu ali moje “Ja” mi ne dopušta da me netko elegantno opljačka
s pozicije sile samo zato “navijam” za propast. Ja sam svoje novce prebolio .
Još jednom iskreno, ako nagodba i propadne mislim da nas čekaju dokapitalizacije u smislu smanjenje pa povećanje temeljnog kapitala – i ja i ti znamo što to znači za nas male dioničare…
Znači ništa od mojih 40 000 kn? Kukulele šta ću sad. Ha ništa, dole Plenki, dabogda propala nagodba, živio Živi zid i SDP, dole Adeze, Ramljaka u zatvor, Dalićku u zatvor, Mustafu Nadarevića u zatvor!
Bla bla.
Hvala na odgovoru Lopi.
ok ok kolege Johnny i Mannu, sve 5. I ja bih htio da ovo postane pravna država ali ne ide… zbog mentalnog sklopa naroda i SVIH stranaka u parlamentu. Sretno nam svima.
Pa Frank je već potpisao strateško partnerstvo sa Tommyjem, jer su zapeli u probleme
S tim, da je glupost svjetskih razmjera, znači na cijelom svijetu, da se neosigurani vjerovnik naplati više od osiguranog…
To je za knjige napisati!
Kolakušić radio 101 -livestream-tema Agrokor
Odvojite vrijeme i svakako pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=0he9ilH4Hpg
Sad je na facebook stream, video live radio 101
Sad traže da ovi vrate pare. Jel ovo RH ili neka dječja verzija RH u kojoj živimo? Nevjerojatno 😀