Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

IU jedino sto je napravila je da su zaustavili investicije i poceli placat dobavljace.
Za roll up su isplaceni savjetnici

Maloprije na vijestima da je predsjednica otkazala dogovorena putovanja, te za slijedeci tjedan sa plenkovicem odrzava sjednicu za nacionalnu sigurnost. Game over

lololololololol

Osoba koja ne razlikuje parlamentarni od predsjednickog sustava ce ici intervenirati u ovu ekonomsku zavrzlamu. Nice!

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Ivan1902 i koliko su po vama dali casha ? Nemojte gledati koliko su zaradili nego koliko su casha dali ?
S koliko su zivog novca usli kada je Agrokor imao 6 kuna na racunima ? Kakav su benefit jos pridonjeli ?
Koliko bi Vase dionice vrijedile sada da toga nije bilo ? Manje ili vise ili jednako ? Sto mislite ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Sa naslovnice sutrašnjeg Poslovnog Dnevnika:

“…sve je izglednije da se nagodba može izgurati do kraja samo uz ne baš zanemarive korekcije ‘ključnih elemenata modela nagodbe’…“

URL: https://www.pressreader.com/croatia/poslovni-dnevnik/20180518

Eppur si muove.

“Demian”
Ključne promjene u nagodbi!?
Da li ćemo mi koji imamo dionice Todexa morati nešto doplatiti da bi ih zadržali ,tj.da li vrijede nula ili vrijede manje od nule?

Ivan1902 i koliko su po vama dali casha ? Nemojte gledati koliko su zaradili nego koliko su casha dali ?
S koliko su zivog novca usli kada je Agrokor imao 6 kuna na racunima ? Kakav su benefit jos pridonjeli ?
Koliko bi Vase dionice vrijedile sada da toga nije bilo ? Manje ili vise ili jednako ? Sto mislite ?

Imas li ti IKAKAV dokaz za tih 6 kn?

Mislim, cisto me zanima: jer se s tih 6 kn vitla kao sa zastavom kako je u AGrokoru.

Onda Ramljak napravi financijska izvjesca koja revidiraju PWC-ovci i naslazu vise ograda nego sto ih ima na Sjeverno/Juznokorejskoj granici.

Dakle, budi ljubazan/ljubazna pa daj neki link na tih 6 kn, ali ne da je “Ramljak je rek’o”…

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Roll-uperi su alfa i omega nagodbe.
Najgora klauzula roll-up je da IU neće pobijati jamstva jer jamstva su bitna okosnica cijelog procesa nagodbe.
Prihvačanjem jamstava tražbine su osigurane i u procesu nagodbe jamstveno osigurani vjerovnici imaju
manji otpis potraživanja i na taj način dobivaju povećan udio u vlasništvu novog Agrokora.
Gubitnici su ADRIS ćiji kolateral u dionicama Jamnice ne vrijedi ništa i njihova osigurana tražbina se pretvara u neosiguranu i tu je veći otpis što smanjuje naplatu u kešu,ali smanjuje i postotni udio u novom Agrokoru.
Franak,Granolio i ostali regresni dužnici koji su kreditirali Agrokor postaju dužnici lizing društava za razliku mjenične tražbine i priznate neto tražbine nakon otpisa..Kako se potraživanja po mjenicama tretira kao neosigurana tražbina
jasno je da će se lizing društva pokušati naplatiti u punom iznosu od regresnih dužnika.Ako su jamstva
dospjela i legitimna udar na regresne mjenične dužnike će biti poguban,jer će to biti ćisti gubitak pa bi
sva ta društva mogla u stečaj kao npr.Frank ili Granolio.Ako bi jamstva bila pobijena tada bi svi bili neosigurani osim razlučnih,a razlučni bi postao i ADRIS. pa bi se regresna prava smanjila jer bi otpisi bili manji.Dakle,svi mjenični kreditori su naši saveznici ali oni nisu dobavljaći u procesu,pa će zbog toga
I FRANK i Granolio biti protiv nagodbe,ali kako oni nisu prevladavajući u grupi dobavljača mogli bi biti
preglasani.Nije FRANK slučajno najžešći oponent ovakve nagodbe.
AGRAM je pokrenuo spor radi utvrđivanja validnosti JAMSTAVA ali će ga naslijediti FRANK i to nakon
ugovaranja ovakve nagodbe pa makar se pokuša intervenirati i dati neke ustupke Adrisu i AGRAMU.
Naravno da mi mali dioničari smo potencijalno najbrojniji tužitelji u cilju skidanja tih jamstava ,ukoliko
nas njihovim aktiviranjem stvarno ošišaju na nularicu.A naša prava na tužbe se otvaraju kada se
nagodba prihvati.
Danas na kraju Otvorenog je predstavnik Živog zida postavio pitanje svih pitanja:Koliki je bio udio
jamstveno osiguranih vjerovnika prije 10.04.2017.u odnosu na vrijeme nakon potpisane nagodbe.
Da li će hrvatski sudovi takvu nagodbu potvrditi,ako do nje uopće i dođe.
I nakon godine evo nas na početku početka.Jamstva su bitna u ovom procesu.

Pa to vam hocu reci, dali su cca 300mil € a Ramljak im vratio 250mil €… Dakle, efektivno, dali su 50mil € i na temelju toga dobili osiguranje u imovini vrijednoj 1mlrd €…

Da toga nije bilo, bio bi Alvarez i Stand Still…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Maloprije na vijestima da je predsjednica otkazala dogovorena putovanja, te za slijedeci tjedan sa plenkovicem odrzava sjednicu za nacionalnu sigurnost. Game over

glavno da lupetanje nije “over” nego nastavlja

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/perusko-bi-danas-trebao-predstaviti-dokument-koji-svi-ocekuju-foto-20180518

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Dobro recimo da nagodba propadne. Hrvatsko gospodarstvo će se raspasti. Recite mi vi koji zbog svojeg gubitka žele da najebe čitava zemlja kako će se dalje razvijati stvari? Pare će morati vratiti ti čuveni savjetnici, OPG-ovi će naravno morati vratiti sve pare, dobavljači koji su dobili patre moraju sve vratiti natrag ili još bolje nek ih poklone Živom zidu… šta je sa firmama koje su zbog agrokora ušli u predstečaj poput Granolia?? Jel to znači da dijonica Granoila ide natrag na 140 kn i da nisam izgubio 40 000 kn na toj investiciji tj. 10% svog portfelja? I konačno kukam li ja stalno ovdje zbog izgubljenih 40 000 kn kroz Granoilio a sve zbog Agrokora? NE, jedno veliko NE. Idem dalje i ne hebem vas sa svojim gubitko, ne nabijam vam na nos svoj gubitak koji i nije baš mali. koja kukavelj bokte.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Zašto misliš da će se raspasti . Hoće l Jamnica Ledo Belje i dalje raditi …Hoće . Kolike otpise će morati raditi dobavljači -. 40 ostatak je plaćen. Konzum ? Pa netko će preuzeti dućane i tete će i dalje raditi samo se neće zvati Konzum.
Koliko će dobiti dobavljači ako nagodba uspije ništa – dobit će dionice novog Agrokora koje neće moći prodavati nekoliko godina a kad budu mogli pitanje po kojoj cijeni. Hoće li povratiti gubitke neće.

Ne znam zašto se propast nagodbe tretira kao kataklizma. Tu mantru nam je podvalio HDZ i njegovi poslušnici jer propast nagodbe znači i kraj HDZ-a i ove vlade ,dapače ako nagodba propadne pruža se dobra prilika za zaradu -znamo u kojem će smjeru Crobex .

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

New Report

Close