Gledam onog zalosnog plenkovica kako se jadno i nevoljno brani pred novinarima. Nikako da shvati; kao sto u vojsci postoji zapovjedna odgovornost,tako je u njegovom slucaju politicka odgovornost….svim neistomisljenicima ovdje,cao djaci,pada vlada,nista od nagodbe.
Na nas 4 milijuna, dovoljna je vlada s 5-6 ministarstava i 2 uprave, a Sabor moze 150, ali bez naknade.
Ima jako puno postova, moderiranje traje strašno dugo i vrlo je teško pratiti napisano. Ipak, mislim da svima postaje jasno da od nagodbe i nastavka ove travestije neće biti ništa. Plenković je doslovce danas izjavio da bi ekipa trebala napraviti lijepu gestu i vratiti novac Agrokoru. To zorno pokazuje koliko je izvan kolosijeka i koliko je zapravo njegov kraj blizu. Manje je bitno to što za tako nešto izjaviti osoba mora biti financijski i ekonomski potpuno nepismena, a puno je više bitno to što za to izjaviti osoba mora biti stjerana pred zid i potpuno očajna. Ovo je definitivni kraj neovisno o tome što će se i dalje danima pokušati otezati, sklapati saborske većine, trgovati i pritiskati. Jedna vrsta (pred)stečajnog postupka je jedino izvjesno što će se događati. Nagodba u uvjetima kada svaki dan izlaze ovakve prljavštine za koje smo svi znali ali nisu bile crno na bijelo je nemoguća. Ukoliko se pritisci nastave i nagodba po predloženom modelu nastavi forsirati, greške u koracima će biti sve veće i veće i prljavštine sve više i više. Ono što je za nas dioničare vjerojatno povoljno jest to što će, nadam se, naposlijetku Agrokor u stečaj, a jamstva u parnice ali s tom razlikom što će poduzeća nastaviti poslovati s neizmjenjenom vlasničkom strukturom sve dok pitanje jamstava ne dobije svoj sudski epilog. Možda je ovo što navodim samo moje priželjkivanje ali ja zaista ne vidim način na koji bi određeni pojedinci preuzeli toliku kaznenu odgovornost na sebe i proglasili firme insolventnima i otvorili put zrcaljenju društava unutar koncerna. Ne u ovim uvjetima kada političari zbijaju redove i počinju se baviti sami sobom i svojom obranom.
Je li to moguce da se Adris, Franck i Agram drze al pari protiv vlade, ustavnog suda, ministarstava i kompletnog aparata ukljucujuci tajne sluzbe.
Jaka vlada nema sto.
Ova zemlja ce bolje funkcionirat bez vlade s uredom za turizam i poljoprivredu, naravno karikiram.
Mirovinski fondovi jos uvijek imaju 50.000 dionica Leda. Kupovali su ih po minimalno 8.000 po dionici.
To znaci da je samo u to ulozeno najmanje 400 milijuna kuna namijenjenih buducim mirovinama. K tome, radi se o obveznim mirovinskim fondovima.
Vijest se siri izvan granica Hrvatske
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1045145
Mirovinski fondovi jos uvijek imaju 50.000 dionica Leda. Kupovali su ih po minimalno 8.000 po dionici.
To znaci da je samo u to ulozeno najmanje 400 milijuna kuna namijenjenih buducim mirovinama. K tome, radi se o obveznim mirovinskim fondovima.
Mirovinci su uložili 100 milijuna eur-a u Ledo, na onome sto su prodali izgubili su cca 25 milijuna, spasili su oko 20, a za izgubit je jos 55
Sad je sve jasno. Borg mora vratit novac i nakon sto smo procitali mailove jasno je da se mora provoditi zakon na potpuno isti nacin kao kod Parmlata.
Zakon produzit za 6 mjeseci i prisilit sve da se do najsitnijh detalja sve provodi kao kod Parmalata. Jamstva se moraju osporavati i to je kljuc nagodbe. Sve pise u mailovima. Samo treba citat.
Ako Plenki podrzi Borg i ovakvu nagodbu, bojim se da mu je ozbiljna politicka karijera gotova.
Da, nagodbu svi trebamo
Dionicari su svjesni da ce izgubiti puno, ali kaznenim postupkom vratit pokradene pare zadnjih 15 mjeseci, vratit pare koje je pokrao Todorić.
Muljatore (granicni dug) pod hitno procesuirat.
Da tad cu i ja prihvaćam svoju sudbinu, tj da moj gubitak mora bit najveci, ali tek tad, kad pohapse bagru.
Vratit na pocetak
stand still i Alvarez
maknut se svi: Plenković, Vidaković nadalje
Prepustit stvarnim vjerovnicima dogovor, neka cekaju 10 godina, ja cu 15 i sve OK.
Neka kompletan EBITDA ide vjerovnicima na 15 godina, reprogram duga na 15 godina, nesto u vlasništvo i vjerujem da ce se brzo pronaci nagodba.
Ali nitko nemoze izvuc 150%, da bi dionicari bili na 0. Ne ide, nece proci.