Bas me zanima ako ce netko od revizora u ćuzu ako se ustanovi da su izvjesca frizirana.
A rejting agencije sam prestao slusati kada sam saznao da je Enron imao dan prije bankrota rejting AAA, btw, i oni su frizirali izvjesca i to za milijarde nekoliko godina…moram.bas pogledati jel ikad neki revizor odležao…
Revizor odgovara za prezentirana izvješća, a ne za stvarno stanje. Odakle revizor osim iz knjiga i knjiga povezanih društava te razgovora s menadžmentom može znati je li neka roba stvarno isporučena, naplaćena ili plaćena.i jel na skladištu ima 120000 boca vina ili 5 puta vise. O tome se brine poduzetnik i vlasnik odnosno uprava i na temelju stvarnog stanja i tokova sastavlja izvješća. Revizor ima način da ispita i provjeri neke povezanosti i transakcije, al ne može provjeriti sve.
Baš gledam večerašnje vijesti (dnevnik, Rtl direkt i sl.), koja je to razlika u tonu za ne vjerovat.
Ovi senzacionalisti s Rtl-a kao “kampiraju” ispred Agrokora ili otkud već, dok na Hrt-u sasvim objektivno iznošenje činjenica, gdje se vidi da nema pretjeranog pesimizma oko događaja, već zapravo da je rješenje konačno na pomolu, do petka svakako.
Ha-ha.
Kaže ruski bankar da je Todorić "muljao" sa FI.
Nek malo izvrti TODEX teme na ovom portalu, pa će vidjeti da mi to ovdje govorimo već zadnjih, brat-bratu 15 godina!
Istina, u nekoliko navrata sam nailazio na takve tvrdnje, ali jednostavno nisam mogao/želio vjerovati u takve tvrdnje kao točne.
Iako, sam odabir revizora (neka polu no name firma koliko se sjećam) je trebao biti dovoljni “red flag”.
Samo interesantan dio iz PD !
“Od nekoliko različitih verzija nacrta zakona, zadnji nacrt izaziva brojne reakcije zato što predviđa 100%-tno preuzimanje kontrole u rukama države, a to je ovlaštenje za vođenje poslovanja cijelog koncerna, kao i za izradu te donošenje plana jer to predstavlja radikalni zaokret. Kako bi to bila državna prinudna uprava, pri čemu se država ne postavlja kao vjerovnik, nego kao čuvar stabilnosti, privremenim preuzimanje kontrole na sebe preuzima i velik teret. Vjerovnicima bi se ostavilo pravo sudjelovanja što bez prava glasovanja nema pravni značaj, dok država imenuje povjerenika te daje pozitivno mišljenje na prijedlog plana koji sud odobrava. Rok za izradu plana za povjerenika iznosi 360 dana, a sve može trajati i do dvije godine.”
Pa drugo što se i nema reći, firma radi svoj posao, sezona sladoleda kreće, a medijske napise bi bilo glupo komentirat jer oni ionako postoje da napuhuju stvari.
Sam Agrokor kao vlasnik dionica nije toliko ni bitan za sastavnice koncerna, bitno je da uprava dobro radi tekuće poslove i da su rezultati odlični.
A što će riješiti Agrokor kao jedan od dioničara sam sa sobom to je neka druga priča, on ima svog vlasnika Ivicu Todorića pa nek traži rješenja s bankarima i vladom.
Zato je šteta kad se te dvije stvari poistovjećuju.
Ledo, Zvzd, Jmnc, Blje… proizvode i prodaju robu Konzumu. Konzum tu robu brzo vrti i plaća je dobavljačima te poltiva svoje troškove i još ostaruje dobit.
@pozitiva2
“Sam Agrokor kao vlasnik dionica nije toliko ni bitan za sastavnice koncerna”
Rekao bi Vam jedan naš poznati političar “ovo je izjava za lud.nicu”
@Mario
Dobro velite lud politicar… Ne moja BABA je kriva! Ima netko da nije poslovao s Agrokorom? malo, vrlo malo je takvih.
Ha-ha.
Kaže ruski bankar da je Todorić "muljao" sa FI.
Nek malo izvrti TODEX teme na ovom portalu, pa će vidjeti da mi to ovdje govorimo već zadnjih, brat-bratu 15 godina!
Istina, u nekoliko navrata sam nailazio na takve tvrdnje, ali jednostavno nisam mogao/želio vjerovati u takve tvrdnje kao točne.
Iako, sam odabir revizora (neka polu no name firma koliko se sjećam) je trebao biti dovoljni "red flag".
[/quote]
Ako je taj revizor Baker Tilly baš i nije neka polu no name firma.
Baker Tilly International is an accountancy and business advisory network represented by 161 firms in 137 countries.
Its combined fee income of its independent members was US$3.4bn.
Number of employees
27,000
http://www.bakertillyinternational.com/web/home.aspx
@pozitiva2
"Sam Agrokor kao vlasnik dionica nije toliko ni bitan za sastavnice koncerna"
Rekao bi Vam jedan naš poznati političar "ovo je izjava za lud.nicu"
mario
pa kakve veze ima agrokor sa jmnc, zvzd, ledo, belje i ostalima? po meni apsolutno nikakve! možda pozitiva zna!?