Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I da, uz put, jos uvijek cekam odgovor na pitanje:

Kako smo to mi, zli todeksovci, blokirali ZSE, da se vi ne mozete komotno bogatiti mimo nas? Kako smo mi to sprijecili trgovanje, recimo, Adrisa, Atlantica, Badela i slicnog?

Ignore: [b] Bisakovi - Escobarbar - Popolo - Sisoje [/b] [color=red]Ne budite b*dala - ne ulazite u Hrvatsku![/color]

Pa oni bi da i mi dalje przimo novac ovdje. Moja odluka poucena iskustvom je da ce me ovdje prije ili kasnije opet oguliti. Vjerojatno to misli dosta dionicara, i ovdje vise nema ulaganja.

Da malo probamo pojednostavnit stvari..
Dio forumske zajednice je malo ljut što nije "zaglavio" u todexu .. pogotovo sada kad se nazire pozitivan ishod za malog dioničara ..

A i za VELIKOG dioničara?

Sad kerne obrana vojnika Plenkovica, kao pokupit ce političke bodove od rezultate rada Dalić, i to upravo onih rezultata zbog kojih je morala otici.

Ne promjene li način rada i odnosa prema svim ucesnicima, ukljucujuci i vlasnike rezultat ce i dalje biti OSTAVKA

Predsjednica RH:
Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike”, rekla je predsjednica.

“Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa”, zaključuje.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Pa vlasnici Todex dionica iste su kupili, nevezano za cijenu, nisu ih pokrali ?
A Lex Agrokor će ih pokrasti, doslovno i vrlo otvoreno.

Zato Lex i Nagodba mora pasti. Ukoliko dioničari moraju izgubiti sve što su uložili i time postali procentualni vlasnici Todex tvrtki, onda neka to bude na legalan i transparentan način putem predstečajnog i/ili stečajnog zakona. U tom slučaju nitko se više ne bi bunio što sve mora izgubti, ali proces mora biti transparentaj i jasan, isti onaj po kojem su mali dioničari kupovali dionice Todex izvedenica.

Osim toga sada svi priznaju da su Jamstva izdana NEZAKONITO i mišljenja sam da Perušku netreba nikakav sudski naputak da mu objasni da su Jamstva NEZAKONITA. Ili jesu ili nisu, a kao što znamo nisu i to treba sud bez zareza rušiti u pokušaju Nagodbe.

Ovdje se sve svodi samo na otimačini Leda, Konzuma, Jamnice, Belja……..Dugovi su frizirani, sami svojim dospijećem koji u naravi dolaze 2020 godine, a vrijednost Todex dionica umjetno diskontirana ispod razuma nepismene osobe. To je čist kao suza recept za krađu.

Grga, TKO je napravio JAMSTVA ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Pa necemo valjda opet o jamstvima i dugovima vecim od kapitala???
Pa to su price za malu djecu!

Ti jos nisi skuzio da index ima jos mailova, i da ih pusta na kapaljku radi citanosti.

Stoga je Dalićku trebalo ostaviti još mjesec dana – neka sve ide u javnost!
S druge strane nakon ostavke se otvara prostor da se sve dogovori u roku tjedan dana.
Žali Bože 500-600m kuna koje su tzv. savjetnici povukli iz Agrokora.

Neka Todorić da Sberu 15-20% Agrokora za tih 600m eura duga, njemu ostaje 75-80%.
Agrokor bi dobio investicijski rejting i isplatio PIK loan novim kreditom koji ne bi teretio Agrokor nego njegovu kompaniju u Nizozmskoj.
Nitko ništa ne bi otpisivao ili izgubio.

Jutarnji mora pasti jer je stitio kriminal!

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1044679

Gotovo sam siguran da Ameri ( veleposlanstvo) stoje iza mailova plasiranih Indexu. Neznam tko drugi ima otvoreni pristup hotmail serveru ?
Pitam se samo da je Dalić možda pomislila i nešto u interesu Hrvatske napraviti pa su je expresno kompromitirali ?

Predsjednica RH:
Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike", rekla je predsjednica.

"Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa", zaključuje.

Konacno jedna suvisla i od nje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close