Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naglasio da je problem s financijskom stabilnošću narastao zbog falsificiranja u izvještajima.

“Vlasnik i menadžment kompanije su, nažalost, dosta dugo falisificirali financijska izvješća. To je dovelo do toga da je kompanija upala u dugove, koje nije prikazivala, ali u jednom trenutku pitanje kratkoročne likvidnosti je izašlo u prvi plan i zato je tvrtka došla u sadašnju situaciju,” rekao je.

Ako je ovo istina…a vrlo vjerovatno jest…nece samo sutra biti krvavo…vec u puno iducih dana

Cekamo obraćanje Agrokora. Iako očekujem samo demagogiju

Nova Odluka MODDYS :Nova ocjena kreditnog rejtinga Agrokora je Caa1 s negativnim izgledima, što je veliki problem za najveću domaću kompaniju koja nosi 15 posto BDP-a.

Ovo je vec kriticno jer sugerira da AGROKOR ne moze vratiti dugove!

S jedne strane…zao mi je jer je Hr kompanija i najjaca je u regiji…ali sa druge strane, kad znam tko je vlasnik i kako mu je drzava pogodovala…a zapravo mu cinila medvjedju uslugu i koliki su propali zbog njega…neka ga voda nosi

Bome sutra ce biti krvavo u predotvaranju.

di je nestao optimizam od prije tjedan dva dana?

Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

koja je ovo farsa, doslovce groteska, upravo na dnevniku, Luka Burilović ispred HGK zastupa agrokorove vjerovnike a potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije mu je Josip Zaher, bivši izvršni direktor Agrokora i predsjednik uprave Konzuma kojege je Todorić postavio u paralelni sustav u HGK

a o ” kreativnom” knjigovodstvu sastavnica agrokora, pogotovo makinacijama sa enormnim zalihama belja i vupika, već godinama pišemo neki kolege i ja i sada se odjedno svi ćudom ćude

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Jesu, dogovorili su se u pon. A danas je Gazda obio potpisati Standstill agreement i očito su živci proigrali i netko je prvi potegnu okidač

Gazda ima veliki ego, dovoljan da uništi cijelu RH

Imao je i Zdravko Pevec velik ego, pa mu se malo spustio nakon što su ga pritvorili. Pa, Vlada i radi ovaj zakon da makne Todorića koji se očito ne želi sam od sebe maknuti.

A kad te maknu, onda završiš u reštu, barem na par mjeseci.

Završit će Toda ko svoj ćaća, ko pape, oprosti mi pape…

Ruski bankar prije par dana: treba smiriti situaciju i ne stvarati paniku uskoro dogovor i rjesenje.
Drugi ruski bankar: stvara paniku…

Jeli mozda panika ruskim bankarima, mozda ce ih Todorić zaobići? Samo nagađam, mozda je i u pravu ruski bankar.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Evo moj pogled na sve ovo s Agrokorom:

Problem AGROKOR

Kreso oprostite ali mislim da ne razumijete situaciju kao ni autor filma uz dužno poštovanje.

Agrokor je Hrvatski" lehmann brothers" a razlika između Amerike i Hrvatske što mi nemamo lovu za sanaciju.

Ja bih postavio tri pitanja:

A)Koliko vjerujete u dogovor svih vjerovnika?(ukoliko dođe do podržavanja daljnje likvidnosti)
B)Koliko su agilni akteri oko zakona?
C)Tko je osoba sa kompetencijama za povjerenika?

Osobno bi htio da ne dođe do crnog scenarija ali ja nisam taj koji odlučuje!

ps Moj stav nije poziv ni na kupnji niti na prodaju vrjedonsnih papira samo je moje osobno mišljenje.

[/quote]
Hvala na komentaru!

Moje mišljenje je da i ako bude najcrniji scenariji, to je, kako sam naveo i u videu, samo dobro čišćenje. Jer to što se sada događa, nije ništa novo (osim evo, da su možda se bavili kriminalnim radnjama, lažirali izvještaje). Dakle, ako je stanje loše, znači da se to nakupljalo godinama. I sada će se to počistiti, kako god bilo, i idemo dalje. Dakle, ono što ja vidim kao novo je da se krenulo u čišćenje problema koji su se nakupili. A to je svakako pozitivno. Bolje nego da smo nastavili starim stazama i stvarali još veće probleme, koji bi kao, bili OK ako se o njima ne priča. Bolje i ovo nego, npr. kao država, da se odgađaju reforme i da se stagnira, umjesto da smo iskoristili krizu i promjenili se.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

U stvari, kad malo bolje promislim, ovo je super! Izbacujemo prljavo rublje na vidjelo i sad ga treba oprati! Bolje nego da se u kutku sobe nagomilavalo i smrdilo, a mi da smo se pravili da je sve divno i bajno! Promjene! Ako nećemo sami, e onda će nas “sudba” natjerat! Odlično!

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Agrokor: stvarne dimenzije utjecaja na tržište kapitala[/url]

New Report

Close