Lex je ustavan. Ustavni sud ga je proglasio ustavnim i to je kraj price.
Ostaje pitanje zakonitosti provedbe.
Po meni, najveci singularni prijepor je sto zakon koji propisuje ogranicenje jamstava ne propisuje sto ako se ne izdaju u skladu s procedurom. Da li su valjanja ili ne, to mora jasno pisati ili ako vec ne pise onda bi morao sud protumaciti, te tko snosi odgovornost te koliku i kakvu.
Vidimo da se koriste kao temelj nagodbe, a nema sudskog papira koji bi to sprijecio. Bez toga nagodba vozi.
Nastavno na ovo gore u mejlovima se navodno govori o Todorićevoj prijetnji predstečajnom nagodbom ili chapter 11 postupkom.
Nastavno dakle može se zaključiti Todorić je tražio ništa do pravedan i zakonit postupak – to za mene nije prijetnja.
Umjesto toga dobili smo PLJAČKU nevjerojatnih razmjera.
Što, on sada više nema priču da je svi bilo super, da koncern nikada nije u boljem stanju, da su bili ugovoreni svi potrebni krediti, i da su cvjetale ruže?
Pa to mu je bila priča u jednom njegovom pismenome na blogu.
Sada je opet neka druga, nisam pratio?
i dalička ode…i onda je sve kao riješeno, cveta cveće u preduzeće?
i ramljak je otišao a texo i dalje kasira 250k tjedno i sve 5, a što je sa parama, koliko je para dato dalički za lobističke usluge da konstruira ovakav zakon a koliko odabranoj hdz ekipi ili mislite da je ona ovo činila za opće dobro dok joj se ekipa kupa u milionima?
i pitanje za hdzeovce…kakav je osječaj biti ovca, biti ovako podlo izrađen od vlastitog predsjedništva vam koje ste sami birali da dok oni isisavaju milione radeći zakone po naruđbi vi poslušno podanički i bezpogovorno dižete ruku…pa gdje vam sada je kičma državnotvorna partijo ?
Kaže professor Miladin u odgovoru Ramljaku u emailu od 29.03.2017. točki 5. “Republika Hrvatska izlaže se donošenjem ovog Zakona nesagledivim štetnim posljedicama u odnosu na vjerovnike kvalificiranog dužnika, ali i prema dioničarima kvalificiranog dužnika.”
Zanimljivo
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=1044553
Znaci neka Plenki smijeni i sam sebe.
Čini mi se da će i forumski “marvelovi junaci” završiti u bespućima internetske povijesti.
Kao da ih nikada nije niti bilo.
Staviti ćemo ih u ropotarnicu povijesti, gdje i priladaju.
Zajedmo sa njihovim pravnim ekspertizama koje su bam ovdje sipali iz rukava.
Steta je da se ovo sve otkrilo nakon vise od godinu dana.
Izgubljeno je dosta vremena.
Ipak, vremena ima dosta.
Samo lopovi uvijek sve zele nabrzaka.
I bez obzira na raasplet, mislim da moramo podignut tuzbe protiv BORG ekipe
nakon ovih mailova je i više nego jasno zašto su radilice borg grupe pohodile ukrajinski alix i kinhed prije donošenja zakona…pa da bi dogovorili uvijete asimilacije, ja donesem zakon a ti me asimiliraš uz hebenu proviziju plativu unaprijed tako da se podmaže izglasavane zakona i još milijardica podjeljena na mjesećne rate tako da se operemo da ne bude sumnjivo odakle nam pare za daljnu korupciju…iz mailova je jasno koje zadatke je imala sedma od 9 i x od 9 tj. ramljak ali još uvjek se ne zna tko je 1. od 9
Živo me zanima hoće li nakon svega ovoga biti daljnih pritisaka od “Borga” da uprave proknjiže jamstva u izvješćima?
Ima stavova, ako nema nagodbe propast.
Nije.
Postoji i alternativno rjesenje udruge, na kojem se moze raditi paralelno.
Najbolje rjesenje da se vjerovnici i vlasnici dogovore, STAND STILLL predstavljen prije vise od godine dana (ALVAREZ), u kojem je jasno receno STAKE HOLDERI, a tu kao sto znate spadaju i dionicari..
Da lako je s tudim mlatit
U svakom prospektu obveznica, PIK loan i sl JASNO je naznačena vlasnička struktura operativnih kompanija, a to onda znači samo jedno – dioničari NISU u postupku. Stoga bilo koje rješenje pa i udruge je nelegalno.
Ako na trenutak zaboraviš na ovaj ćujšpajz što su napravili Borgovi i pogledaš situaciju u kojoj je Agrokor ( dakle grupa odnosno međunarodni kreditori ), Agrokor je kratak za oko 4 milijarde kuna i to je ono što je NUŽNO da bi se vratio investicijski rejting. S investicijskim rejtingom nisu na gubitku ni kreditori, a Agrokor može refinancirati postojeće dugove.
I za to je potreban debt to equity od oko 600m eura ( Sber ).
To je od 10-15% dionica Agrokora, a svoj udio od oko 80% u Agrokru Todorić može preuzeti u Nizozemskoj, kao i do sada te s te razine servisirati svoj dug i preuzeti zaduženja koja nisu obuhvaćena sadašnjom nagodbob.
Ako nisi opterećen interesima, lobijima, lopovlukom kao ekstra zaradom od milijun posto……rješenje je Prosto ko pasulj!
Ne puši priču o famoznim jamstvima.
Ta priča se plasira samo iz razloga da se ne objave rezultati poslovanja operativnih kompanija.
A o profitabilnosti operativnih kompanija ovisi kakva će Nagodba biti!
Bez brojka i slova ne može se odrediti koji dio duga ide u dionice Agrokora.