Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Preko vikenda nisam bio u gradu, tako da mi je internet bio nedostupan ali je primjetno da je Plenkoviću došlo do gornje glave da ga ja Martina Dalić izravno ugrozila. Njega i njegove osobnepolitičke aspiracije.

Možda se uvaženi premijer probudi.

A Čačićevo uvjerenje da sve ovo neće utjecati na izvedbu nagodbe samo pokazuje koliko je teško mijenjati jednom krivo postavljenu političku doktrinu.

Već dugo na našoj političkoj sceni nije viđeno ovakvo konstantno ponavljanje besmilsenih floskula o važnosti nagodbe kao cilja za koje je dozvoljeno apsolutno svako sredstvo.

Nagodba je tako postala novo “zlatno tele”.

La vita e bella!

Evo ako koga detaljno zanima rješenje US
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_05_43_842.html

Ignore: KressoM, delux

Preko vikenda nisam bio u gradu, tako da mi je internet bio nedostupan ali je primjetno da je Plenkoviću došlo do gornje glave da ga ja Martina Dalić izravno ugrozila. Njega i njegove osobnepolitičke aspiracije.

Možda se uvaženi premijer probudi.

A Čačićevo uvjerenje da sve ovo neće utjecati na izvedbu nagodbe samo pokazuje koliko je teško mijenjati jednom krivo postavljenu političku doktrinu.

Već dugo na našoj političkoj sceni nije viđeno ovakvo konstantno ponavljanje besmilsenih floskula o važnosti nagodbe kao cilja za koje je dozvoljeno apsolutno svako sredstvo.

Nagodba je tako postala novo "zlatno tele".

“Zlatno tele?” Teško je reći.
Ajde da se nađe jedan pametni koji će sa sigurnošću i punom kompetencijom reći što slijedi dan poslije ako se nagodba ne sklopi. U pravnom, političkom i ekonomskom smislu. Hajde.
Da, sad se može očekivati hrpa komentara kako se neće dogoditi ništa dramatično jer eto neki su se namirili i sad će da cveta cveće itd. Lako je tako stvarno nema ničeg lakšeg nego tuđim po gloginjama mlatiti, a i znaš da se to neće dogoditi pa onda ništa ne košta blebnuti.
U trenutku kad prema postojećoj nagodbi gubiš sve šta te briga, neka ode sve u 3pm, samo da ja dobijem bolju priliku za nešto izvući. Već sam opisao taj moment i nikome ne zamjeram.
Ali upravo to, moj interes, mene koji nisam u todexu, i drugih istih takvih, je dijametralno suprotan. Nagodba kakva bilo pa se sudujte.
Sve je to goli interes, a interesi se preklapaju i ukrštavaju. Najte kaj zameriti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

odvija se baš kako su neke kolege najavile – žrtvovat će dalićku, a interesna skupina znana u narodu i kao vlada (HDZ,HNS, manjinci) ide dalje, isto kao i nagodba koja im garantira još dvije godine džabalebarenja
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/martina-dalic-pred-odlaskom-iz-vlade-odluku-kada-ce-se-to-dogoditi-donijet-ce-plenkovic-osobno-izvor-iz-predsjednistva-hdz-a-ovo-je-neobranjivo/7352862/

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Tako je. Tako uostalom i treba biti.
Ima li netko drugi neko rješenje koje bi bolje reflektiralo opći javni interes?
A da je realno i da nije na tragu neke revolucije u poimanju HR prilika?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

OBJAVLJUJEMO NOVE MAILOVE Plenkovićev ured ih dobio na dan kad je vlada hitno izglasala Lex Agrokor

Paulie, 14.05.2018. u 08:58

Mailovi koje posjedujemo, a čija je autentičnost neupitna, pokazuju kako su mailove pisaca Lex Agrokora primale i službene osobe u vladi pa je sada vrlo lako odgovoriti na pitanje zašto se Plenković ne želi odreći potpredsjednice Martine Dalić.

Naime, sve ono što je Dalić radila putem svoje privatne pošte (ponekad i službene), znali su ne samo premijer Andrej Plenković koji se redovno sastajao s članovima Grupe Borg nego i njegovi bliski suradnici koje je sam doveo u vladu te ostali službenici kako u vladi, a tako i po ministarstvima. To pokazuje kako su Plenković i Dalić radili uz odobravanje ostatka vlade.

Svima u vladi, a naročito premijeru Plenkoviću, moralo je biti jasno da se Grupa Borg, koja je zadnje verzije Lex Agrokora slala u vladu samo nekoliko sati prije njegovog slanja u sabor, kasnije bogato naplatila radeći u Agrokoru kao savjetnici. Naime, sada je sasvim jasno da se može govoriti o organiziranom djelovanju kako bi se obmanula hrvatska javnost te omogućila enormna zarada privilegiranom krugu ljudi koji je okupila Martina Dalić, Plenkovićeva desna ruka, a omogućio upravo hrvatski premijer Andrej Plenković.

Naravno da Dalićka ništa nije mogla bez Plenkovića, te da je on odobravao sve bitne odluke.

Tužno je kako su se svi digli na zadnje noge zbog zarade “Borgova”. Istina, ogromne su novce tu zaradili, neki dan je jedan portal objavio podatke iz njihovih GFI-a, svi su rasli po nekoliko stotina%. Ali nitko ni 2% ne zarezuje pravu pljačku koja se tu događa, ponajprije jer ju ne razumiju… Biti će zanimljivo vidjeti hoće li kada se zrcaljenje dogodi, Vlada na nove firme prenijeti koncesije, ponajprije za Jamnicu 2.0?! Pitanje je i koja će tada Vlada biti i tko će je sačinjavati

nastavak mailova :

…ali nemamo boljih rješenja za ovako kompleksno restrukturiranje, s velikim brojem međusobnih pozajmica, jamstava i poveznica, za koje još ne znamo stvarno stanje. Ovo se veže na komentar broj 9, prema kojem bi ispravno bilo otvoriti posebne predstečajne postupke za svaku ovisnu ili povezanu kompaniju koja zadovoljava uvijete predstečaja, te da ih koordinira koordinator. Smatramo da je to u ovome slučaju neprovedivo”, napisao je Bricelj u jednom od komentara…

ovo samo govori o tome da cvjećarova verzija da su mu sve oteli i razvlastili ga ne stoji ( za sve ljubitelje cvijeća). cvjećar je krimos i treba u zatvor. Cijela uprava Agrokora isto. Uprava kooperanata i dobavljača isto. Svi su sve znali i bilo je dobro dok je lova curila

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/novi-dokaz-prvi-nacrt-lex-agrokora-nije-predvidao-roll-up
Lex je Parmalat ali na hrvatski rodijački način. Sam pišeš zakon, sam ga koristiš, sam se okoristiš. Čudo jedno od zakona!

Afera e-mailovi: ‘U toj priči nije kriva samo Martina Dalić’

Paulie, 14.05.2018. u 09:13
U okviru ovlasti i obveza koje proizlaze iz obavljanja dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, Martina Dalić je imala pristup povlaštenim informacijama, kako o stanju Agrokoru, tako i o mjerama koje Vlada razmatra u pokušaju rješavanja krize i sprječavanja kolapsa gospodarstva. Pristup takvim informacijama imao je i ministar financija, kao i sam premijer. Pronalaženje rješenja, za ovaj uistinu nesagledivo velik problem, bio je njihov zadatak i njihov posao, posao za koji su plaćeni.

Nikakva hitnost, izvanredno stanje, uvjeti i okolnosti pod kojima su se donosile odluke ne može sakriti, a još manje opravdati činjenicu da su se negdje putem, u rješavanje ovog problema upleli neki sasvim privatni interesi te da je jednoj uskoj interesnoj skupini omogućeno stjecanje značajne financijske koristi. Ukoliko je složenost problematike zahtijevala specifična ekspertna znanja koja nadilaze kapacitete resornog ministarstva, takva se ekspertiza mogla legitimno i legalno osigurati u postupku i na načine koji su primjeri za djelovanje jednog tijela javne vlasti.

Ima stavova, ako nema nagodbe propast.

Nije.

Postoji i alternativno rjesenje udruge, na kojem se moze raditi paralelno.

Najbolje rjesenje da se vjerovnici i vlasnici dogovore, STAND STILLL predstavljen prije vise od godine dana (ALVAREZ), u kojem je jasno receno STAKE HOLDERI, a tu kao sto znate spadaju i dionicari..

Da lako je s tudim mlatit

Profesor Miladin, link s indexa kojeg sam maloprije proslijedio.

Profesor Miladin Ramljaku da je zakon neustavan i da ce Hrvatska trpjeti stete

New Report

Close