nije panika samo kod nas zbog agrokora nego i vani
http://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/u-dva-mjeseca-cijena-pala-za-50-posto-agrokorove-korporative-obveznice-vec-neko-vrijeme-su-slobodnom-padu-a-jutros-su-potpuno-zaronile/5830607/
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/vlada-bi-spasavala-agrokor-po-uzoru-na-parmalat-evo-kako-je-zavrsio-njegov-gazda-20170327?utm_source=direct_vecernji&utm_medium=directVecernji&utm_campaign=TrafficExchange_vecernji
Kako sama vlada iznosi usporedbe sa Parmalatom stvarno se vidi da je sličnost velika…
Prihodi…
Problem sa izdanjem obveznica(kreditom)..
Dug poljoprivrednicima…
Obitelj…
Korisno štivo…..i kako je sve završilo!
Eto još jedne sličnosti!
Sa financijskim izvještajima…
Sad treba još vidjeti da li će biti sličnosti sa gazdom?
I sad je gotovo.
Kraj!
The end!
Mario 44,
ako je to istina, to je kraj!, sada krece domino efekt…u kojem nema kraja
teorija igara, igra zarobljenika
Nije ovo istina. Dobavljaci su se dogovorili u ponedjeljak. Od sljedeceg tjedna se nastavlja isporuka Konzumu. Ledo i Jamnica ne staju s proizvodnjom. Ovo je samo sirenje panike
Zamislite scenarij u kome se prodaje sve osim Konzuma. Koliko novaca bi se dobilo? Koliko bi dugova ostalo?
Jesu, dogovorili su se u pon. A danas je Gazda obio potpisati Standstill agreement i očito su živci proigrali i netko je prvi potegnu okidač
Gazda ima veliki ego, dovoljan da uništi cijelu RH
Bome sutra ce biti krvavo u predotvaranju.
Na žalost stvari su u ovom slučaju otišle predaleko. Ovo je apsolutno nezdrava situacija koja se kuhala godinama. Ljudi koji su vodili poslovanje ovih firmi apsolutni se amateri i na ovom forumu ima pet puta pametnijih ljudi koji bi bolje vodili gazdin imperij. Za sve nas slijede gadna vremena jer ne možemo niti pojmiti kakvi su razmjeri ove katastrofe i kakva je rupa u tom sistemu.
Kako je moguće da su Ledo i Jamnica zapravo štedionice koje više sa proizvodnjom nemaju nikakvih dodirnih točaka. Kako je moguće da ove firme višegodišnju dobit imaju posuđenu nekome kao da su kamatari, a sad ne znaju kako platiti svoje dobavljače. Tko će ozbiljan ove sezone uzeti Ledo sladoled ako nije siguran da će mu ga 01.08. moći isporučiti…
Slijedeći korak prije kraha je potpis stand still ili pakta o nenapadanju. Baš me interesira koga će sve zvati na potpis, a koga će izostaviti iz te družbe.
Ovo je samo zagrijavanje za konačni udarac i zadnju predstečajnu nagodbu koju će naravno pokrenuti onaj tko ju je i stvorio, a to je naša najdraža država. U redu čekaju HAC, Zdravstvo i na kraju naše mirovine u državnim obveznicama.
Sve dolazi na naplatu a Gazda je samo početak.
A o odnosu ove države prema Rusima neću niti pisati. E sad kad ih imate u srcu države baš me zanima d a li ćete i dalje biti bezobrazni prema njima. Grefu i družini ovo je za pod zub, a nama će otvoriti vrata pakla.
Gospodo držite se jer nikome neće biti lako.
Agrokor najavio objavu za medije. Ljudi moji, rasplet u iducih par dana. Po meni prodaja Jamnice, Leda, Zvijezde i Belja. Vracanje dugova i nastavak na zdravim temeljima
Na žalost stvari su u ovom slučaju otišle predaleko. Ovo je apsolutno nezdrava situacija koja se kuhala godinama. Ljudi koji su vodili poslovanje ovih firmi apsolutni se amateri i na ovom forumu ima pet puta pametnijih ljudi koji bi bolje vodili gazdin imperij. Za sve nas slijede gadna vremena jer ne možemo niti pojmiti kakvi su razmjeri ove katastrofe i kakva je rupa u tom sistemu.
Kako je moguće da su Ledo i Jamnica zapravo štedionice koje više sa proizvodnjom nemaju nikakvih dodirnih točaka. Kako je moguće da ove firme višegodišnju dobit imaju posuđenu nekome kao da su kamatari, a sad ne znaju kako platiti svoje dobavljače. Tko će ozbiljan ove sezone uzeti Ledo sladoled ako nije siguran da će mu ga 01.08. moći isporučiti…
Slijedeći korak prije kraha je potpis stand still ili pakta o nenapadanju. Baš me interesira koga će sve zvati na potpis, a koga će izostaviti iz te družbe.
Ovo je samo zagrijavanje za konačni udarac i zadnju predstečajnu nagodbu koju će naravno pokrenuti onaj tko ju je i stvorio, a to je naša najdraža država. U redu čekaju HAC, Zdravstvo i na kraju naše mirovine u državnim obveznicama.
Sve dolazi na naplatu a Gazda je samo početak.
A o odnosu ove države prema Rusima neću niti pisati. E sad kad ih imate u srcu države baš me zanima d a li ćete i dalje biti bezobrazni prema njima. Grefu i družini ovo je za pod zub, a nama će otvoriti vrata pakla.
Gospodo držite se jer nikome neće biti lako.
ovaj zadnji dio, ako je sve istina i ako je stvarno THE END, nikome neće biti lako slijedećih par godina