Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovi današnji mailovi pokazuju isto tako da todorić laže ko pas. Pazite ovaj mail od 10.03. , što pokazuje da je Todorić itekako svjestan da je gotov i da mu sustav više ništa ne može vratiti od dugova, te da razmišlja što i kako. Nebulozu da on prijeti zakonom koji nije hrvatski zakon, to neću ni komentirati 🙂

“Pišemo…. ali za nas…. jer ako nas ko ’48 ufate da surujemo sa Staljinom….. Javila nam se sada vtb opet da bi se ujedinili sa Sberom….dat ce jos para..za sada klasicno financiranje uz dobre kolaterale….‎ ne znaju jos sve magnitude, ali da ih spase jos jedno mjesec dana. I to zato jer je navodno IT zaprijetio sa Chapter 11 stecajna nagodba po americkom pravu. Obavijestavat cemo vas o razvoju…”, doslovan je Šavorićev citat.

Jedina stvar koju vlada mora napraviti, je maknuti se iz procesa, pustiti nagodbu:nagodit cemo se drugi put.

A nakon nagodbe u postupku u kojem ce biti neki drugi pravedniji model uspostavljen od najjacih vjerovnika, da sve ukljuce u podjelu, ukljucucjuci i vlasnike ili vlasnike koji zele sudjelovat u dokap.

Dakle vlast se mora maknut.

Kakve sad veze ima misljenje HANFE, pa tko je ustolicio novu HANFU ili ima li ona kakve veze s Dalić?

Sada znamo zasto su mali dionicari trebali sve izgubiti. Jer je odvjetnik ruske VTB banke koja je vjerovnik pisao Lex Agrokor. A vjerojatno je interno i Sber predstavljao.

Korupcija najvise razine, moguce samo u najgorim drzavama. A sve to u pomoc najvisih drzavnih sluzbenika.

Zar se ne bi onda Sber drugačije ponašao, obzirom da su dugo bili na ratnoj nozi sa Agrokorom nakon što je stupio na snagu zakon?

Nikad nisu bili pretjerano zabrinuti za svoja potrazivanja, cak ni kad ih je Ramljak kao osporio, sada je jasno i zasto. Jer su bili insajderski osigurani.

Sada znamo zasto su mali dionicari trebali sve izgubiti. Jer je odvjetnik ruske VTB banke koja je vjerovnik pisao Lex Agrokor. A vjerojatno je interno i Sber predstavljao.

Korupcija najvise razine, moguce samo u najgorim drzavama. A sve to u pomoc najvisih drzavnih sluzbenika.

Zar se ne bi onda Sber drugačije ponašao, obzirom da su dugo bili na ratnoj nozi sa Agrokorom nakon što je stupio na snagu zakon?
[/quote]

Neznamo, možda VTB u početnoj fazi nije djelio informacije sa Sberom, ali danas se i jedni i drugi fino naplaćuju…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Mislim da je ovo tek vrh sante leda što će još isplivat. Da li još itko vjeruje Ramljakovim izvješćima ? Uvjeren sam da Agrokor nije ni blizu tako loše stajao kako je prikazano.

@Ivan1902

Sistemski rizik je s Agrokora prešao na RH.

Serislave

evo ti moj prijedlog, uz napomenu ako smatras ti i tebi slicnima da je nagodba super i da dionicari moraju popusit:

otkupite od nas dionice pa popusite i svi sretni, mi necemo imat nista protiv nagodbe, a dotad daj se skuliraj

Sastali se koalicijski partneri na zderi. Kad su culi koja je cifra u pitanju, odma su i svoj postotak dosli osigurat.

Koliko događaja u tako malo vremena u zadjih dva-tri dana.

Dragi mojiTodexovci mi se ionako držimo zajedno.

Konačni ishod je razvidan i ne može biti nikakav drugačiji nego najbolji za nas.

Jer je na našoj strani istina, pravda i zakon.

Sve dođe na svoje.

A ovi što su nam namjenili “nulovanje” su se “uzjogunili”
Pa kako i nebi.
Zamislite kako je njima?
I kako će im tek biti.

Sretni smo što nismo – oni.

Do konačne pobjede! 🙂

La vita e bella!

Koliko događaja u tako malo vremena u zadjih dva-tri dana.

Dragi mojiTodexovci mi se ionako držimo zajedno.

Konačni ishod je razvidan i ne može biti nikakav drugačiji nego najbolji za nas.

Jer je na našoj strani istina, pravda i zakon.

Sve dođe na svoje.

A ovi što su nam namjenili "nulovanje" su se "uzjogunili"
Pa kako i nebi.
Zamislite kako je njima?
I kako će im tek biti.

Sretni smo što nismo – oni.

Do konačne pobjede! 🙂

Tako je!
Borba do kraja!

Ramljak je financijske izvjestaje predstavio u najgorem svjetlu. Todorić ih je prikazivao u najboljem svjetlu. Istina je negdje u sredini. Ona priča o 6 kuna na računu je glupost, Agrokor ne stoji ni blizu loše kako je Ramljak prezentirao. Sve treba evaluirati opet.

Cijeli proces je kompromitiran !!

P.S. Jasno je da sto kompaniju prikazes gorom, to vise mozes uzeti iz nje, bez da te itko ista pita. To su i probali.

New Report

Close