Oprosti, na koji način je udruživanje s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi “savršen zločin”?
To je krivično djelo. I to iz domene USKOKA. Kada se okrene javnost i Vlada dođe na rub ponora, a nismo daleko od tog trenutka, onda će biti zanimljivo čitati priču o “savršenom zločinu”… zato između ostalog i ti stojiš na braniku ove mafijaške i lakrdijaške priče ne bi li zaštitio njihov interes. Al padala su i rimska carstva… Što god mislili o sebi samima, poltronima iz izvršne vlasti, povijest sigurno nije namijenila bitne uloge.
Ovdje nekolicini nikako nije jasno:
1. Ovo je stvarno jedina vladina reforma, ali na nacin da politicari otprde iz odlucivanja o gospodarstvu jednom zauvjek
2. Ukoliko se ne dogodi scenarij iz tocke 1. Lex ce se ponoviti prvom prilikom neovisno tko ce biti u vladi.
3. Separovic kaze da jos 8 kompanija moze eventualno potpasti pod LEX, pa dajte pogledajte s koliko se
izdanja trguje na ZSE (max%)
4. Ukoliko se dionicari izvuku s nekim oblikom vlasnistva siguran sam da se to moze samo pozitivno
odraziti na ZSE, pa cak i pod cjenu da se to vlasnistvo moze prodati samo teledirigirano odabranom kupcu (preuzimanjem).
5. Apologeti nulovanja ili su slijepi ili su dio organiziranog PR sustava
Pristao bih na kompletan otpis mog ulaganja, za ostvarenje reforme iz tocke 1, naravno s obzirom na divezifikaciju portfelja koju imam. Bez ozbiljneog rezanja drzavne potrosnje i skidanja ruku s gospodarstva ne pristajem na nikakve otpise i prisiljen sam djelovati protiv vlastite drzave, koja ocito treba iskljucivo uhljebe ili ti glasace za odrzanje status Q.
Svjedočimo nečemu što se zove – "savršen zločin". To je to.
Valjda si naucio da savrsenog zlocina nema.
Neću ima ja sigurno ništa dokazivati. Ima državno odvjetništvo i policija pa neka oni dokazuju. Mislim da im to pored ovolike količine podataka u javnosti uz pokojeg “pokajnika”, to uopće neće biti nikakav problem.
Ova vlada je već odavno bivša. Ovo je zombi vlada, da ne kažem vlada političkih zombija.
Vidim da neki špekuliraju s padom vlade zbog Agrokora i Dalićke, ali od toga neće biti ništa. Ova vlada je interesna skupina (HDZ+manjinci + foteljaški HNS) bez moralnih načela i ideala i oni će ostati skupa dok god mogu jer znaju da na novim izborima nestaju sa političke scene pa će tako i briselac Plenković nakon izbornog poraza biti maknut sa čela hdz-a.
Zato ova vlada opstaje, a nagodba prolazi jer to drži vladu na okupu.
Propalo je i Rimsko carstvo i SFRJ, a kamoli ne bi Plenkoviceva druzina.
Zastara za velike stete prema kaznenom Zakonu je preko 20 godina. (NE IGNORIRATI 20 godina)
Danas je prosao period u kojem bi sud stigao u roku imenovati VV, dakle, ukoliko se ne dogovore oko VV, nista od nagodbe…
Valjda si naucio da savrsenog zlocina nema.
Naravno da ga ima. Primjer privatizacije u 90-tima ti je tipičan primjer “savršenog zločina”, sve pod maskom zakona i pod državnim patronatom. Kao i ovo.
To ne bih opisao kao savršen zločin nego prije kao nesavršen sustav. Problem i je što u takvom sustavu svaki zločin postaje potencijalno savršen. Pa onda vrijedi tko se bolje snađe.
O ne, ovo je savršen sustav 🙂 Samo je pitanje za koga
Ova vlada je već odavno bivša. Ovo je zombi vlada, da ne kažem vlada političkih zombija.
kakva bila da bila, odradit će mandat do kraja. netko je lijepo rekao da su interesno povezani i da bi ih novi izbori pomeli sa scene. zato neće biti novih izbora jer ne odgovaraju nikome na vlasti, a bogami ni smiješnom sdp-u s berom na čelu koji bi prošao još gore nego što sada ima
Ništa naš dragi Posejdon ne razumije. Pa štos upravo jeste u tome da je to zločin po zakonu. Zato i jeste savršen zločin. A što mislite, kako državne strukture i ljudi unutar njih kradu, kako krade onaj koji ima zakonodavnu i izvršnu vlast? Pa valjda tako da zakone prilagodi svojim potrebama, a izostavi ono što mu ne odgovara.
Kao da ne živite u Hrvatskoj zadnjih 25 godina, naivci, nije ni čudno da takve naivce svi šišaju gdje god stignu i koliko god puta stignu, a i kada ih ošišaju zadnji puta, opet ide ispočetka priča "ali ovi su drugačiji" 🙂
Sve mi, dragi Ecobarbar razumijemo.
A bogami vidimo i na tvom primjeru.
Oni koji sa vragom tikve sade, sami zaglave.
A pritom misle da sudjeluju u savršenom zločinu!
Ha-ha.
Sve sami pajaci na koncu koji bivaju ispljunuti na prvom zavoju.
Prema zasluzi.
Prema zasluzi.