Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim da neki špekuliraju s padom vlade zbog Agrokora i Dalićke, ali od toga neće biti ništa. Ova vlada je interesna skupina (HDZ+manjinci + foteljaški HNS) bez moralnih načela i ideala i oni će ostati skupa dok god mogu jer znaju da na novim izborima nestaju sa političke scene pa će tako i briselac Plenković nakon izbornog poraza biti maknut sa čela hdz-a.
Zato ova vlada opstaje, a nagodba prolazi jer to drži vladu na okupu.

Ignore: KressoM, delux

Vidim da neki špekuliraju s padom vlade zbog Agrokora i Dalićke, ali od toga neće biti ništa. Ova vlada je interesna skupina (HDZ+manjinci + foteljaški HNS) bez moralnih načela i ideala i oni će ostati skupa dok god mogu jer znaju da na novim izborima nestaju sa političke scene pa će tako i briselac Plenković nakon izbornog poraza biti maknut sa čela hdz-a.
Zato ova vlada opstaje, a nagodba prolazi jer to drži vladu na okupu.

Sad mi navedi jednu vladu od samostalnosti koja nije bila ovo boldano. Ne raspadamo se mi kao društva i država uzalud…

@paulie
Koja je poanta tvog posta? Da će ova vlada pasti?

poanta je da netko mora odgovarati! za ovo sto se dogada zadnjih godinu dana!

Problem u svemu ovome je da kada nekoga goniš po kaznenim djelima, moraš naći pripadajući stavke kaznenog zakona po kojemu ćeš ih goniti, to je suština svega. Čak i kada je sasvim očito što su radili i zašto, pa i kako – to opet treba uobličiti u stavke zakona. Sve će na tome pasti, mark my words. Savršen zločin, ono u čemu je HDZ tata mata.

Možda će Dalićka otići (povlačenje u stilu “da ne bude uteg vladi”), ali vlada opstaje. Nema je tko rušiti, sam Vrdoljak je jučer rekao da ostaju u vladi, nisu ludi odreći se izdašnih sinekura koje su ugrabili.

@johnny_w

Adris bi bio lud da u ovoj fazi uzme dionice Leda i Jamnice. Isto tako je i ucjena sa policama priča za malu djecu, obzirom da ovo više nije situacija od prije 15-20 godina gdje hara samo jedan veliki na tržištu.

Adris ne može uzeti dionice Jamnice i Leda u ovoj fazi – sada Lex je na snazi ali za mjesec dva može. Uostalom kad je Rizik / Dobiveno približno 10 puta – vrijedi razmisliti

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

@johnny_w

Ma to je dobar omjer za riskiranje na burzi i špekuliranja, ali poslovni svijet tako ne funkcionira. No, vidjet ćemo.

N1-Garašić

Danas sam, nakon dužeg vremena, posjetio Konzum.
Kupio sam si veliko pakiranje kokica i spreman sam za rasplet sage o Agrokoru.

E da!
Srdačno pozdravljam forumsku družbu koja nas mjesecima uvjerava da je ovo sve po zakonu.

To su vam, znate, sve redom potkovani pravni stručnjaci sa diplomama iz polja prava.

La vita e bella!

Problem u svemu ovome je da kada nekoga goniš po kaznenim djelima, moraš naći pripadajući stavke kaznenog zakona po kojemu ćeš ih goniti, to je suština svega. Čak i kada je sasvim očito što su radili i zašto, pa i kako – to opet treba uobličiti u stavke zakona. Sve će na tome pasti, mark my words. Savršen zločin, ono u čemu je HDZ tata mata.

To ne bih opisao kao savršen zločin nego prije kao nesavršen sustav. Problem i je što u takvom sustavu svaki zločin postaje potencijalno savršen. Pa onda vrijedi tko se bolje snađe.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Ništa naš dragi Posejdon ne razumije. Pa štos upravo jeste u tome da je to zločin po zakonu. Zato i jeste savršen zločin. A što mislite, kako državne strukture i ljudi unutar njih kradu, kako krade onaj koji ima zakonodavnu i izvršnu vlast? Pa valjda tako da zakone prilagodi svojim potrebama, a izostavi ono što mu ne odgovara.

Kao da ne živite u Hrvatskoj zadnjih 25 godina, naivci, nije ni čudno da takve naivce svi šišaju gdje god stignu i koliko god puta stignu, a i kada ih ošišaju zadnji puta, opet ide ispočetka priča “ali ovi su drugačiji” 🙂

New Report

Close