Vidim da neki špekuliraju s padom vlade zbog Agrokora i Dalićke, ali od toga neće biti ništa. Ova vlada je interesna skupina (HDZ+manjinci + foteljaški HNS) bez moralnih načela i ideala i oni će ostati skupa dok god mogu jer znaju da na novim izborima nestaju sa političke scene pa će tako i briselac Plenković nakon izbornog poraza biti maknut sa čela hdz-a.
Zato ova vlada opstaje, a nagodba prolazi jer to drži vladu na okupu.
Vidim da neki špekuliraju s padom vlade zbog Agrokora i Dalićke, ali od toga neće biti ništa. Ova vlada je interesna skupina (HDZ+manjinci + foteljaški HNS) bez moralnih načela i ideala i oni će ostati skupa dok god mogu jer znaju da na novim izborima nestaju sa političke scene pa će tako i briselac Plenković nakon izbornog poraza biti maknut sa čela hdz-a.
Zato ova vlada opstaje, a nagodba prolazi jer to drži vladu na okupu.
Sad mi navedi jednu vladu od samostalnosti koja nije bila ovo boldano. Ne raspadamo se mi kao društva i država uzalud…
Problem u svemu ovome je da kada nekoga goniš po kaznenim djelima, moraš naći pripadajući stavke kaznenog zakona po kojemu ćeš ih goniti, to je suština svega. Čak i kada je sasvim očito što su radili i zašto, pa i kako – to opet treba uobličiti u stavke zakona. Sve će na tome pasti, mark my words. Savršen zločin, ono u čemu je HDZ tata mata.
Možda će Dalićka otići (povlačenje u stilu “da ne bude uteg vladi”), ali vlada opstaje. Nema je tko rušiti, sam Vrdoljak je jučer rekao da ostaju u vladi, nisu ludi odreći se izdašnih sinekura koje su ugrabili.
@johnny_w
Adris bi bio lud da u ovoj fazi uzme dionice Leda i Jamnice. Isto tako je i ucjena sa policama priča za malu djecu, obzirom da ovo više nije situacija od prije 15-20 godina gdje hara samo jedan veliki na tržištu.
Adris ne može uzeti dionice Jamnice i Leda u ovoj fazi – sada Lex je na snazi ali za mjesec dva može. Uostalom kad je Rizik / Dobiveno približno 10 puta – vrijedi razmisliti
Ma to je dobar omjer za riskiranje na burzi i špekuliranja, ali poslovni svijet tako ne funkcionira. No, vidjet ćemo.
Danas sam, nakon dužeg vremena, posjetio Konzum.
Kupio sam si veliko pakiranje kokica i spreman sam za rasplet sage o Agrokoru.
E da!
Srdačno pozdravljam forumsku družbu koja nas mjesecima uvjerava da je ovo sve po zakonu.
To su vam, znate, sve redom potkovani pravni stručnjaci sa diplomama iz polja prava.
Problem u svemu ovome je da kada nekoga goniš po kaznenim djelima, moraš naći pripadajući stavke kaznenog zakona po kojemu ćeš ih goniti, to je suština svega. Čak i kada je sasvim očito što su radili i zašto, pa i kako – to opet treba uobličiti u stavke zakona. Sve će na tome pasti, mark my words. Savršen zločin, ono u čemu je HDZ tata mata.
To ne bih opisao kao savršen zločin nego prije kao nesavršen sustav. Problem i je što u takvom sustavu svaki zločin postaje potencijalno savršen. Pa onda vrijedi tko se bolje snađe.
Ništa naš dragi Posejdon ne razumije. Pa štos upravo jeste u tome da je to zločin po zakonu. Zato i jeste savršen zločin. A što mislite, kako državne strukture i ljudi unutar njih kradu, kako krade onaj koji ima zakonodavnu i izvršnu vlast? Pa valjda tako da zakone prilagodi svojim potrebama, a izostavi ono što mu ne odgovara.
Kao da ne živite u Hrvatskoj zadnjih 25 godina, naivci, nije ni čudno da takve naivce svi šišaju gdje god stignu i koliko god puta stignu, a i kada ih ošišaju zadnji puta, opet ide ispočetka priča “ali ovi su drugačiji” 🙂