Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@jordan

Mislim da iza ovih crnjaka stoje neuspješni financijski savjetnici i brokeri koji su svojim strankama temeljem insajderskih informacijs savjetovali STRONG SELL

Mogo bi to biti pušing milenija.
A ima i stranaka koji vole ruke zavrćat…..

Panika je totalna u vladi. Nikad nije zabilježena ovolika PR aktivnost da se ugasi požar. Očito to neće završiti s današnjim danom. Očekujem rasplamsavanje pravog PR rata u nadolazecem razdoblju. Stvar je raspoložive municije i pametne i dobro osmišljane taktike. Cilj je nagodba, a cijela je stvar da se prikaze da je ona tu, dogovorena i nadohvat ruke. Iako je istina potpuno drugačija i nagodba odnosno održiv nacrt nagodbe uopće ne postoji.

Od dreka se kolaci ne rade.

Nikakav PR nece pomoc, prisjetimo se nadmenosti Dalić, Ramljak na 1. saborskom povjerenstvu, cista pobjeda, a drugi dan defanziva.

Pitanje je tko dila informacije, moguce dolaze uz pomoć dijela HDZ-a, obavjestajnog podzemlja, ljutitih djelatnika obavjestajnih sluzbi.

Mislim da se radi o pokusaju preuzimanja vlasti. Prave i konacne info doci ce u trenutku kad preuzimanje vlasti bude izglednije nego li je danas, u HDZ-u ili Saboru vidjet cemo.

Za sad jedini korist ostvaruju savjetnici i oni koji su snjima povezani i eventualno dio hostaplera s prebacivanjem starog duga u granicni dug.

KC je naplatio oko 260 milijna EUR-a obveznica 1:1, s istim novcem mogao je kupiti nvih 3×260 milijuna EUR-a obveznica na trzistu (Berlin).

Ako nakon ovog-a nitko ne zavrsi u Remetincu, pomoci cu svom sinu da sto prije i bezbolnije predje granicu u bilo kojem smjeru.

Obzirom da će Nagodba propasti, biti će materijala za tužbe.

ali, zar ti ne treba suprotno da bi uopće mogao tužiti, a to je da nagodba prođe po predloženom scenariju. Jer ako ne prođe, dionice ćeš i dalje imati na računu i nitko ti u biti ništa nije uzeo. Sa njima ćeš ući u stečaj, a i tamo ćeš ih i dalje imati na računu?

Da bi tužio, prvo ti ih morao uzeti, tek onda imaš temelj tužbe.

http://www.seebiz.eu/najveca-laz-martine-dalic/ar-174984/

Znači kamilica.
I od DORH-a vjerovatno možemo ponešto očekivati tek kad nagodba prođe te kad i ako se odigraju novi izbori.
Ne tvrdim to, ali poučen iskustvom nagađam.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Al u stečaju dioničari imaju odredjena prava iz dionica, a vrlo je vjerojatno da dobra ovisna društva tipa Jamnice, Leda i ostalih nastavljaju nesmetano poslovati, a vjerovnici se namiruju samo iz udjela Agrokora, a ne svih dionicara. S tim da vjerovnici s razlučnim pravima nad dionicama mogu aktivirati svoja jamstva i otkupiti i/ili isplatiti potraživanja ostalih vjerovnika uključujući i jamstva koja bi se u toj situaciji poslala u parnice i/ili bi ih stecajni morao tek tada osporavati/dokazivati u smislu tražbina.

Problem sa stečajem kao opcijom ukoliko se do 10.07. ne postigne nagodba je što nisam siguran da postoji simulacija što se događa dan poslije.
Dosad neaktivirane zadužnice koje bi sad prštale, jamstva, opća nesigurnost…
Tko bi pri zdravoj pameti dao mlijeko s odgodom plaćanja od npr. 15 dana firmi koja ima nad glavom 20 mlrd kn jamstava?
Znači govorimo vjerovatno o paralizi firmi zbog paralize dobavnog lanca.
U odnosu na gorući trenutni problem analize dugoročnih pravnih ishoda postaju bespredmetne.
Zato sam uvjeren u uspjeh nagodbe.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Obzirom da će Nagodba propasti, biti će materijala za tužbe.

ali, zar ti ne treba suprotno da bi uopće mogao tužiti, a to je da nagodba prođe po predloženom scenariju. Jer ako ne prođe, dionice ćeš i dalje imati na računu i nitko ti u biti ništa nije uzeo. Sa njima ćeš ući u stečaj, a i tamo ćeš ih i dalje imati na računu?

Da bi tužio, prvo ti ih morao uzeti, tek onda imaš temelj tužbe.
[/quote]

Osim sto je Povjerenik kojeg je stavila Vlada RH, zalozio sve sto je mogao… i sto vrlo vjerojatno ce nagodba propast… i sto ce to sve doci na naplatu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Problem sa stečajem kao opcijom ukoliko se do 10.07. ne postigne nagodba je što nisam siguran da postoji simulacija što se događa dan poslije.
Dosad neaktivirane zadužnice koje bi sad prštale, jamstva, opća nesigurnost…
Tko bi pri zdravoj pameti dao mlijeko s odgodom plaćanja od npr. 15 dana firmi koja ima nad glavom 20 mlrd kn jamstava?
Znači govorimo vjerovatno o paralizi firmi zbog paralize dobavnog lanca.
U odnosu na gorući trenutni problem analize dugoročnih pravnih ishoda postaju bespredmetne.
Zato sam uvjeren u uspjeh nagodbe.

johnny_w 19.4.2018 13:56
Davno sam napisao da bi Adrisu bilo financijski pametnije srušit ovu nagodbu nego na nju pristati ,
Srušiš nagodbu osporavajući Jamstva naplatiš kolateralima ( dionice LEDA i Jamnice Konzuma) i onda se većinski vlasnik Konzuma dogovoriš sa Agramom i ucijeniš dobavljače za mjesto na policama, posjedneš ih za stol i dogovoriš se, a s bankama se lako dogovore jer s njima obrću milijarde , a tvrtka je dovoljno moćna da provede dokapitalizaciji Jamnice i nakon nekog vremena prodaš i još fino zaradiš … mana je što se moraš sudit sa obvezničarima

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

@Ivan1902

Nije on, nego društva. Jasno meni što pišeš, ali točnosti radi nije on kao on založio ništa, nego je to međuodnos između kreditora (vjerovnika) i društava koja su primila nova sredstva.

Mana je što se moraš suočiti s državom.
Njihov cijeli biznis: osiguranja, ribe, hoteli, ovisi o dobrim odnosima s državom.
Koncesije, zemljišta, tarife, porezni tretman itd.

Ne bi došlo do nikakve paralize jer su dugovi osim financijskih uglavnom isplaćeni i redovito se plaćaju. Postoji i lokalni kapital koji bi sve to mogao refinancirati. To je priča za javnost, samo da se što prije postigne nagodba i na taj način spasi ova kriminalna priča i njezini akteri. Nažalost, nagodba uopće ne postoji i to je najveća istina koja se lažno prikazuje kao da je tu, tik iza vrata. Ja stojim na poziciji da se neće sklopiti i ako se sklopi da će izazvati mnogo veće potrese u državi nego da se sustav pošalje u stečaj. Sustavu više ne prijeti zamka nelikvidnosti, a i financijaši su uglavnom razumni ljudi svjesni činjenice da predložena nagodba nije održiva. Pa nisu slučajno neke banke, tipa PBZ-a odustale od roll-upa, naprosto jer su njihovi pravni timovi procijenili da bi to bio prevelik rizik za banku.

Svima nam rade o glavi i cijelo društvo zbog šačiče pojedinaca trpi nesagledivu štetu i takve treba razvlastiti i poslati tamo gdje im je mjesto, na vježbanje klavira u remetinečku muzičku školu i lokalni konzervatorij.

@johnny_w

Adris bi bio lud da u ovoj fazi uzme dionice Leda i Jamnice. Isto tako je i ucjena sa policama priča za malu djecu, obzirom da ovo više nije situacija od prije 15-20 godina gdje hara samo jedan veliki na tržištu.

New Report

Close