Ma dajte molim vas.
Pa zar stvarno mislite da je takva igra?
Ta djela su stvar interpretacije, trgovanje utjecajem, ovo ono, sve se moze tumaciti ovako i onako.
Politicki trenutak je da nagodba vozi milom ili silom, a sve drugo ce se kusurati jos sto godina na sporednom kolosijeku.
Za razliku od tebe ja nisam ulagao u Agrokor već u Ledo. Nek Agrokor propadne briga me, ali moj dio u Ledu ne diraj.
Ne diram ti ja nista. Gle, slazem se ja da Agrokor propadne a da kceri ostanu kakve jesu. Da se vjerovnici namire od Agrokorovog udijela u kcerima. Al to se, vrlo izvjesno, nece tako odigrat. Slazem se i da jamstva nisu odradena po proceduri. Al cak i da se jamstva nekim cudom uklone, sahmat odigran je zalogom nekretnina i zigova kceri. Drzava je odredila da su manjinski kolateralne zrtve. Kako 2013, kad su naveli da su usmenim dogovorom zajednicki djelovali Agrokor i drzava, tako i 2017/18 lex agrokorom. A za siru javnost mi smo mesetari i spekulanti.
Za razliku od tebe ja nisam ulagao u Agrokor već u Ledo. Nek Agrokor propadne briga me, ali moj dio u Ledu ne diraj.
Ne diram ti ja nista. Gle, slazem se ja da Agrokor propadne a da kceri ostanu kakve jesu. Da se vjerovnici namire od Agrokorovog udijela u kcerima. Al to se, vrlo izvjesno, nece tako odigrat. Slazem se i da jamstva nisu odradena po proceduri. Al cak i da se jamstva nekim cudom uklone, sahmat odigran je zalogom nekretnina i zigova kceri. Drzava je odredila da su manjinski kolateralne zrtve. Kako 2013, kad su naveli da su usmenim dogovorom zajednicki djelovali Agrokor i drzava, tako i 2017/18 lex agrokorom. A za siru javnost mi smo mesetari i spekulanti.
[/quote]
Pa čak i da jesmo mešetari i špekulanti, sjeti se kad si posljednji puta zaradio na ovoj burzi? Na nekom preuzimanju ili IPO-u? HUPZ? A prije toga? VERN? A prije toga?
Hebote država u kojoj premijer sa šačicom kriminalaca tunelari najveću kompaniju i dovodi lešinare da maknu kompanije s burze i naprave nagodbu u Nizozemskoj! I onda još izjavi da nema štete od Lex Agrokora.
[/quote]
Onda se zasigurno slažeš da je tužba manjinskih dioničara posve realna i vrlo vjerojatno pobjednička.
Spasavanje radnih mjesta sve opravdava.
Jedva cekam da krenu tuzbe.
Bit ce pravi uzitak naplatiti se iz drzavnog proracuna i te novce potrositi u nekoj stranoj drzavi.
Fuj
Nemate nikakve sanse,po meni, naplatiti se iz drzavnog proracuna,nakon sto je Ustavni sud potvrdio zakon.Vjerovatno cete samo izgubiti novac na troskove postupka,a onaj koji gubi,placa i troskove druge strane.
[/quote]
Obzirom da će Nagodba propasti, biti će materijala za tužbe.
[/quote]
Ti si mozda spekulant i sam kazes da si kockao, mi i mirovinci nismo vec smo pratili FI i sl piz…., a kao sto znas prema kaznenom zakonu za laziranje FI se ide u zatvor ili se vrate pare. Slucaj Belje jamstva su objavljena u lipnju 2016, a od kad su dizani krediti?
Naravno kad radis s drzavom onda to ne vrijedi, a sad su se partneri kao posvadili, i to cemo jos vidjet.
Ako samo tako bježiš na svaki šum garatirano na ZSE nisi nikad nista zaradio.
Volio bih ulagati u dionicu koja je zicer, a bez povlaštene info, no takva ne postoji, pa ako bjezis na svaki šum rezultat je siguran gubitak.
Sad cekamo izvjesca pa cemo biti pametniji.
Ako se jamstva proknjize i firme proglase insolventnima, odmah moramo krenuti u akciju.
Nadam se da udruga ima plan.
E, Frenki, Frenki prodana dušo… napisi koliko ti je dosad PR firma Laco, Colić i partneri isplatila novca od početka izvanredne uprave u Agrokoru!
Panika je totalna u vladi. Nikad nije zabilježena ovolika PR aktivnost da se ugasi požar. Očito to neće završiti s današnjim danom. Očekujem rasplamsavanje pravog PR rata u nadolazecem razdoblju. Stvar je raspoložive municije i pametne i dobro osmišljane taktike. Cilj je nagodba, a cijela je stvar da se prikaze da je ona tu, dogovorena i nadohvat ruke. Iako je istina potpuno drugačija i nagodba odnosno održiv nacrt nagodbe uopće ne postoji.