Na ZSE trenutno ima 135 tvrtki.
Od toga, cca 20 ih je bilo potpuno likvidno, dakle, mogao si nabaviti dionicu i prodati je u nekom razumnom vremenu (dakle, 1 dan).
Od tih 20, cca 6 ih je direktno pod Agrokorom. Dakle, ostaje ti 14.
Od tih 14, mozda mozda su 4 dobre firme – AD Plastik, ACI, Zaba, HT…
I tu sam UVJETNO rekao.
Dakle, ti meni mozes reci da ce ZSE zivjeti – je, ali to ce biti KLADIONICA.
Kladionica NIJE ulaganje. Citaj si Warrena Buffeta i Benjamina Grahama da vidis razliku.
Medjutim, za INVESTITORE, dakle ljude koji zele svoj novac vratiti u hrvatsko gospodarstvo i za to dobiti primjeren povrat – na ZSE nema mjesta vise. Sorry.
Spominjete Buffetta i mogućnost prodaje dionice u jedan dan. Buffett je više puta rekao da bi se po njemu burza sutra mogla zatvoriti na par godina i da to ništa ne bi promijenilo u njegovoj odluci da li danas kupiti neku dionicu. To je investiranje, ovo o čemu vi pričate je špekuliranje.
[/quote]
To je istina – s time da Buffet u Snowball nekoliko puta govori da je to sto govori ISKLJUCIVO ZA USA.
On kaze da ako ne zelis drzati neku dionicu 10 godina, bolje da ju ne drzis ni 10 minuta.
To je ISTINA – opet – za SAD.
U HRVATSKOJ, ja sam modificirao to pravilo na 2 godine, zbog Poreza.
I tvrdim da nema niti jedne dionice u RH koja bi odrzala Buffetovo pravilo.
Niti da ima IJEDNE firme koje bi Buffet kupio.
Petar Makek? Taj je toksicniji za ZSE nego horda pijanih cetnika za neko hrvatsko selo.
Osobno vjerujem da ce VRH provesti nagodbu. Ne zato sto je to moralno i pravedno vec zato sto im je to trenutno najmanja steta. Trenutno.
‘Spasili’ su dobavljace. Kceri ce i dalje radit. IT ce biti pedro. On i je glavni i odgovorni za sve ovo sto se dogodilo. Ne i jedni odgovorni. Ali za sad jedini bi mogao ‘platiti’. Sam si je namjestio takvu financijsku polugu da je cudo sto je do sada izdrzao. Znamo i kakvo cudo.
Manjinski dionicari i buduci umirovljenici su kolateralna steta.
A jel se netko okoristio u procesu… moze bit da je, moze bit da nije… to ce valjda utvrdivat institucije.
@kume
od zakucavanja nista. trenutno smo u leru. vrijeme je da se malo stavi u rikverc i zestoko oplete i raskupusa ovaj kriminal koji se dogodio sa stupanjem lexa na snagu. ja ne razumijem kako vas toliko tangira toksicni todeks a nemate niti jednu jedinu dionicicu. okanite se corava posla i dajte nama da se brigamo o svojim problemima. ovo NIKAKO NIJE NORMALNO i ne moze se prikriti niti prijasnje stanje a jos manje ovo trenutno.
Ima 3 ishoda 10.07, prema tvojoj ljubljenoj:
“Zakon o izvanrednoj upravi je jasan, izvanredna uprava može završiti nagodbom, stečajem ili tako da sud prekine cijeli postupak, što onda implicira da vlasnik riješi problem.”
Zato ne njatke, jer ima jos 2 ishoda o kojim se NISTA ne zna! A koji nisu nezanimljivi!
Gle i sam sam izgubio nesto na todexu. Vecinu sam prodao kad je proces poceo. Ovo sto sam zadrzao racunam kao pusing. Ne zavaram se da nagodbe nece biti, da ce jamstva ponistiti i da ce kceri se osloboditi okova matice.
Jos je 2013 meni bilo jasno u kakvoj je situaciji Agrokor, kako to nije bilo jasno odredenim financijskim strucnjacima, kako domacim kako ruskim – nije mi jasno. Sve sto sam u Agrokor ulagao nakon 2013 je bilo – kockanje. Gubitak koji sam bio spreman prihvatiti.
Za razliku od tebe ja nisam ulagao u Agrokor već u Ledo. Nek Agrokor propadne briga me, ali moj dio u Ledu ne diraj.
Je, postoje 3 scenarija nakon 10.07.2018. Ali koliko stete/koristi donosi glavnim akterima svaki od tih scenarija. Pa vidi koji je najizgledniji.
uskoro na N1 ce biti presica Dalicke i Plenkovica
Je, postoje 3 scenarija nakon 10.07.2018. Ali koliko stete/koristi donosi glavnim akterima svaki od tih scenarija. Pa vidi koji je najizgledniji.
realno su samo 2 scenarija: nagodba ili stečaj agrokora i tvrtki kćeri.
neka treća opcija gdje bi gazda ili netko drugi uletio s lovom i riješio dugove je iluzija jer da je to iole realno već bi do sada to netko pokušao. dugovi su jednostavno preveliki da bi se netko tako kockao s tolikom lovom.