I sada mi samo objasni gdje ti u ovom tekstu kojega si naljepio vidiš da ne postoji insolvencijski postupak nad dva povezana društva istovremeno.,
Pa taj članak ti govori upravo o komunikaciji i suradnji u tome slučaju – pa njega ne bi bilo i ne bi to određivao da je to zabranjano.
Ovo što si naljepio govori upravo suprotno od onoga što tvrdiš
Ali daj pročitaj što piša na ovome što je naljepio. Piše zapravo upravo suprotno od onoga što on tvrdi. Čovjek doslovno čita nešto što ne piše
ti svi pobrojeni članci, ali i pojašnjenje US danas se odnose na međuodnose vjerovnika i njihovo namirenje ljudi moje, dajte čitajte.
Je*es kladionicu koja se zove ZSE. Gotovo je.
Ako imalo volis svoje pare, neces ulagati u Hrvatsku.
koje budalaštine
vi todeksovci mislite da se svijet vrti oko vas i da sve počinje i završava s vama
e pa u zabludi ste
samo jedna mjesečna uplate u OMF-ove dovoljne je da se burza digne gore +10%, a oni na računima imaju milijarde kuna…uz to i stranci več neko vrijeme drže ZSE na oku i svi zapravo čekaju potpise na nagodbi da krene trgovanje i da završi ova letargija
vi možete i dalje širiti defetizam i gledati sa strane, ali mi van todeksa spremni smo i te kako uložiti kapital u dionice čim vidimo da fondovi i stranci kreću
vi todeksovci možete se duriti i proricati smak svijeta i zse…ili se priključiti i skupa s nama zaraditi na rastu dionica koji će neminovno uslijediti!
Lijepo proučiti pitanje važenja uredbi Eu u Hrvatskoj i onda se javiti.
Žao mi je ali za ovu Uredbu o postupcuma insolventnosti nad ovisnim drustvika je upozorila profesorica Pravnog fakulteta Zagreb sa 30god iskustva u insolvencijskom pravu.
Zato kažem, dosta je politike i političkih sudiva, vrijeme je za pravosuđe i struku. Sorry
U redu, ali prvo ipak u tim uredbama mora pisati ono što tvrdiš, zar ne?
Uostalom, po istoj takvoj uredbi je već presudio velikobritanski sud, obzirom da je VB članica Europska unije, još uvijek.
Pretpostavljam da ipak britanci to malo bolje znaju nego ti i ja i bisakovi
[/quote]
Nisu li sudovi slovenije bih i srbije odbili primjenu lexaa? Nije li ono slovenija clanica Eu?
I sada mi samo objasni gdje ti u ovom tekstu kojega si naljepio vidiš da ne postoji insolvencijski postupak nad dva povezana društva istovremeno.,
Pa taj članak ti govori upravo o komunikaciji i suradnji u tome slučaju – pa njega ne bi bilo i ne bi to određivao da je to zabranjano.
Ovo što si naljepio govori upravo suprotno od onoga što tvrdiš
[/quote]
O komunikaciji izmedju 2 upravitelja nad 2 drustva..čitaj!
To ti tvrdi i profesorica Garašić, mozda njoj malo vise povjerujes..
Al i sam znas citat pa vidis da se tu spominje koordinacija izmedju upravitelja a ne trpanjr 18.. drustava po 1 IU.
I što je tu novoga napisano? Nas par na ovom forumu ovdje na ovoj temi već mjesecima pišemo kakva će presuda ustavnog suda biti i zašto to mora tako biti. To su vam tamo osim ovo troje sve redom stranački ljudi, ono su ih postavili na ta mjesta upravo iz ovakvih razloga.
@sava
Ne znam da li će se jamstva dokinuti 10.07., ali jamstva su u parnicama, koja će tek trebati dokazati pravomoćno.
Stari dug, koji je bio osiguran jamstvima operativnih kompanija, kroz RollUp je podmiren, a RollUp kredit se prenosi na novi Agrokor.
Uzročno posljedično stara jamstva više ne postoje u iznosu RollUpa kojega su dali kreditori budući da su sudionici RollUpa namireni. Ako nema duga nema ni jamstava kojim se jamčilo za povrat duga.
Redoslijed namirenja:
1. red – RollUp kreditori u iznosu RollUpa već namireni a dug se prenosi na novi Agrokor – 1,06 milijardi eura
2. razlučni vjerovnici – oko 800 milijuna eura
3. neosigurani vjerovnici dobavljači – već dobili 500m eura s nekim jamstvima za JOŠ
4. neosigurani vjerovnici Banke i mjenice
U vlasničku Agrokora strukturu ulaze samo oni pod 2 i 4 jer novi kreditori neće biti i novi vlasnici ( tako je i s VTB )
Pod 4 najveći je Sberbank ali samo oko 25-30%.
Nema nikoga dominantnog.
Koje su ovo price, svi kao čakaju da prođe nagodba da mogu ulagati u dionice koje nisu u procesu nagodbe 😀
Pa što ih sad sprijecava da ulazu u dionice koje nisu u proces nagodbe?
Ili se cekaju ove blokirane da se odblokiraju? 😀
Kakvih se gluposti ovdje da procitati, moj Bozoooo…
Zato jer su Ledo, Jmnc i Belje bili najjače tvrtke u svojoj djelatnosti i kao takve su rasle, investirali, širile se i isplaćivale dividende (Blue chip dionice) a danas vrijede nula kuna.
Tko ce ulagati na burzu gdje najjače tvrtke preko noći postaju bezvrijedne?
Na ZSE trenutno ima 135 tvrtki.
Od toga, cca 20 ih je bilo potpuno likvidno, dakle, mogao si nabaviti dionicu i prodati je u nekom razumnom vremenu (dakle, 1 dan).
Od tih 20, cca 6 ih je direktno pod Agrokorom. Dakle, ostaje ti 14.
Od tih 14, mozda mozda su 4 dobre firme – AD Plastik, ACI, Zaba, HT…
I tu sam UVJETNO rekao.
Dakle, ti meni mozes reci da ce ZSE zivjeti – je, ali to ce biti KLADIONICA.
Kladionica NIJE ulaganje. Citaj si Warrena Buffeta i Benjamina Grahama da vidis razliku.
Medjutim, za INVESTITORE, dakle ljude koji zele svoj novac vratiti u hrvatsko gospodarstvo i za to dobiti primjeren povrat – na ZSE nema mjesta vise. Sorry.
Spominjete Buffetta i mogućnost prodaje dionice u jedan dan. Buffett je više puta rekao da bi se po njemu burza sutra mogla zatvoriti na par godina i da to ništa ne bi promijenilo u njegovoj odluci da li danas kupiti neku dionicu. To je investiranje, ovo o čemu vi pričate je špekuliranje.