Ja se ne predajem jos.
Cash se skuplja i bit ce ga i za tuzbe i za dokup kad se u RH pocnu provodit zakoni kako treba.
Nadam se da necu cekat 20 god….
Zna li netko 100% dali Todoric dolazi 11.7 ili ovi mogu produziti bez njega?
Nema mi logike da mogu jer je Todoric potpisao da predaje na upravljanje na 12+3 mjeseca.
@noviulagac
nema se sto produzavati. ovo ce sve propasti i ici ce se kako se trebalo ici od pocetka ili ce jednostavno prisilno to dotjerati da se potpise a onda sto bude. mislim da nikome nije u interesu nikakvo produzenje i daljnje ciclanje para iz Agrokora. Ovome jedino na kraj mora stat sud, trgovacki, i nadam se da ce tako biti. I sto se potpisa tiče, mislim da je to najirelevantnija stvar u cijeloj prici.
U ustavnom sudu rade mnogi suci koji nemaju niti položen sudački ispit.
“To nije sud, to je jedna vrsta političkog tijela, to moramo znati”, kaže Kolakušić.
“Vidmo da Ustavni sud do sada niti jednom nije ukinuo neki važan zakon. Uvijek je bilo po načelu da na snagu stupi novi zakona koji prijašnji zakon stavlja izvan snage”, ističe.
Sudac Kolakušić rekao je i kako Ustavni sud nije odgovorio na dva ključna pitanja, a to je ugrožavanje prava vlasništva i činjenica da već godinu dana vjerovnici nemaju jednaku mogućnost odlučivanja jer još uvijek nije formirano stalno vijeće vjerovnika.
Bisakovi
Lijepo proučiti pitanje važenja uredbi Eu u Hrvatskoj i onda se javiti.
Žao mi je ali za ovu Uredbu o postupcuma insolventnosti nad ovisnim drustvika je upozorila profesorica Pravnog fakulteta Zagreb sa 30god iskustva u insolvencijskom pravu.
Zato kažem, dosta je politike i političkih sudiva, vrijeme je za pravosuđe i struku. Sorry
Tako je.Kao diplomirani pravnik i ja se “pomalo” razumijem u “struku” i do sada sam gotovo sve dobro predvidio i da ste me slusali,ostalo bi vam puno vise novaca i puno “manje gorcine i zuci”.I profesorica koju citirate nije navela da ta uredba ima snagu zakona koji se primjenjuje ovdje u Hrvatskoj i da uopce direktno regulira ovu “tematiku”.
Jos vam ostaje nada u “cudo koje prizivate”,ali kada se objave izvjesca sve ce biti jasno.
Danas je Zakon proglasen valjanim i sukladan Ustavu i sada ostaju samo izvjesca i nagodba ili ako ne stecaj,a nakon toga vama ,po volji,ostaju sudovanja ,vjerovatno desetljecima,da bi na kraju imali “sansu” dokazivati “vase teorije” pred nekim vama znanim,instancama EU,bez ikakve sanse u uspjeh ,po meni.
Vi me podsjecate na “onog lika koji jurisa na vjetrenjace”,ali neka,to je vase pravo.Imate jednu staru latinsku pravnu poslovicu koja u prevodu glasi “nepoznavanje prava skodi”(ignorantia iuris nocet).Dakle,da pojasnim,to sto ne poznate ili ne razumijete neke pravne odredbe,vas nece “osloboditi” pravnih posljedica kao dionicara.
Koju burzu?
Je*es kladionicu koja se zove ZSE. Gotovo je.
Ako imalo volis svoje pare, neces ulagati u Hrvatsku.
gotovo je bilo kad su obustavili trgovinu..
kao dionicar agrokorovih firmi..tesko da cu ikad vise ulozit na zagrebackoj burzi..a bome i kupit bilo koji agrokorov proizvod..
Nije US “jedna vrsta političkog tijela”, US jeste političko tijelo. O čemu taj Kolakušić priča, on ko da je s marsa pao pa se isčuđava temeljnim poretkom države. Još samo fali da spomene notornu činjenicu da US nije dio trodiobe vlasti (što i neki ovdje misle).
Nego kakvo je US tijelo, civilna udruga?
Lijepo proučiti pitanje važenja uredbi Eu u Hrvatskoj i onda se javiti.
Žao mi je ali za ovu Uredbu o postupcuma insolventnosti nad ovisnim drustvika je upozorila profesorica Pravnog fakulteta Zagreb sa 30god iskustva u insolvencijskom pravu.
Zato kažem, dosta je politike i političkih sudiva, vrijeme je za pravosuđe i struku. Sorry
U redu, ali prvo ipak u tim uredbama mora pisati ono što tvrdiš, zar ne?
Uostalom, po istoj takvoj uredbi je već presudio velikobritanski sud, obzirom da je VB članica Europska unije, još uvijek.
Pretpostavljam da ipak britanci to malo bolje znaju nego ti i ja i bisakovi
Da, zanimljivo, Serislave…
Ako je ulaganje u Todex bila teska spekulacija, zasto se onda proglasavao Blue Chip dionicama?
Mozes reci da smo si sami krivi jer smo vjerovali l*povskoj drzavi i lopovskom narodu – i tu si u pravu. Bud*la je tko ulaze u Hrvatskoj, to je istina i cinjenica.
p.s. ali ništa još nije gotovo, pravnim putem mali dioničari možda nešto i dobiju… primjer SMNS je svjež iako različit.
bisakovi
EDUKACIJA
čl. 288 UFEU
st.2. Uredba ima opću primjenu. Obvezujuća je u cijelosti i izravno primjenjiva u svim državama članicama.
Ecobarbar
čl. 56. st. 1 Uredbe EU 2015/848
Ako se postupak u sluĀaju nesolventnosti odnosi na dva ili više Ālanova skupine trgovaĀkih društava, upravitelj u
sluĀaju nesolventnosti imenovan u postupku koji se tiĀe Ālana skupine surađuje sa svakim upraviteljem u sluĀaju
nesolventnosti imenovanim u postupku koji se tiĀe drugog Ālana iste skupine u mjeri u kojoj je takva suradnja
5.6.2015. HR Službeni list Europske unije L 141/47
odgovarajuća za olakšavanje uĀinkovitog upravljanja tim postupkom, nije nespojiva s pravilima koja se primjenjuju na
takav postupak i za sobom ne povlaĀi nikakav sukob interesa. Ta suradnja može biti u bilo kojem obliku, ukljuĀujući
sklapanje sporazumâ ili protokolâ.
od čl. 56-77 Dakle po ovoj Uredbi koja je obvezna za RH nema insolvencijskog postupka prema više trgovačkih društava odjednom, nego se postupak vodi za svako društvo posebno, nema dakle proboja pravne osobnosti. Trgovački sud bi se morao pozvati na ovu Uredbu i odbiti potvrditi predloženu nagodbu, ili će to napraviti europski sudovi..
To znači da oni vjerovnici koji nisu osigurani, se ne bi mogli namirivati iz imovine ovisnih društava, što znači da pada cijeli koncept lex agrokor kako se provodi kod nas.
A o zakonitosti jamstava tek dolazimo..
http://www.seebiz.eu/bosnjakovic-volio-bih-da-se-lex-agrokor-vise-nikada-ne-primjenjuje/ar-174886/
Znaci upravo to, ovo je bio one time event, barem u ovoj generaciji, ili desetljecu.
Nekome rat nekome brat. Zavisi kako se tko pozicionirao.
Ali izvlaciti dugorocne zakljucke tipa “burza je mrtva ako opljackaju dionicare todexa” je naprosto infantilno.