Slusam ovog Separovica na N1, kao da je Dalicka pisala ovo obrazlozenje…
Što se drugo moglo očekivati od suda čije je sve članove postavila politika. Ustavni sud nije ništa drugo nego sud u službi vladajuće stranke, kao i svi ostali sudovi.
Zaboravite trodiobu vlasti u ovoj isprepletenoj zemlji.
U što politička trgovina HDZ-a i SDP-a pretvara Ustavni sud?
Tko je očekivao drugačiju odluku stvarno je naivan. Davno sam rekao da mi nemamo što tražit od hrvatskih sudova. Mi se jedino možemo tužiti vani, u rođačkoj državi pravda se ne može istjerati.
[color=red]Vama svima je ovo pobjeglo? Snapshot u attachu…[/color]
To je snap objasnjenja koje su novinari dobili.
VRLO zanimljivo – po ovome, Ustavni sud NALAZE da se razmotri steta dionicarima.
VRLO zanimljivo – po ovome, Ustavni sud NALAZE da se razmotri steta dionicarima.
Moram priznati, to nisam vidio. Bravo !
očekivano, što god komentirali. ono što je najjača karta , to je trgovačko pravo , gdje je već zadnjim rješenjem ozbiljno kompromotiran cijeli ovaj proces.
Troje sudaca kaze da znacajan broj odredbi lexa nije u skladu sa Ustavom.
http://hr.n1info.com/a300276/Vijesti/UZIVO-na-N1-Lex-Agrokor-u-skladu-je-s-Ustavom.html
Bitno je samo jedna rečenica – nema materijalne konsolidacije!
Nadalje, u postupku izvanredne uprave na odgovarajući se način generalno primjenjuju postupovna pravila SteZ-a, ako Zakonom nije drukčije propisano, dok se materijalne odredbe SteZ-a u postupku izvanredne uprave primjenjuju samo ako je Zakonom njihova primjena izričito propisana. To znači da se odredbe o materijalnoj konsolidaciji grupe društava iz članka 391. stavka 4. alineje 2. i 3. SteZ-a (“Narodne novine” broj 75/15) ne primjenjuju u postupku izvanredne uprave.
Slusam ovog Separovica na N1, kao da je Dalicka pisala ovo obrazlozenje…
Pa nije kao, nego je. US je uvijek bio HDZ-ova igračka
Tko je očekivao drugačiju odluku stvarno je naivan. Davno sam rekao da mi nemamo što tražit od hrvatskih sudova. Mi se jedino možemo tužiti vani, u rođačkoj državi pravda se ne može istjerati.
Ja sam očekivo.
I dalje sam uvjerenja da su naivni oni koji su donijeli ovu odluku.
Ovo pogodovanje Američko-Britanskim interesima u nadzoru hrana u našoj zemljii je vrlo naivno od sudaca Ustavnoga suda.
Imali smo priliku biti država !
To je alibi izjava.
Razmotris, kazes da nema stete jer je sve dospjelo, jamstva aktivirana tralala i to je to.
Moze ispasti i drukcije, ali taj “nalog” nema izvrsni materijalni karakter