Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@bisakovi
, Franck je prije par dana dao svoju obavijest hoće li nagodba proći ili ne .
nekako više vjerujem Francku nego tebi.

A ja nekako vise vjerujem premijeru,Perusku,realnim vjestima,nego Vama,sorry.
Franck je samo relativno mali neosigurani vjerovnik i ne odlucuje ni o cemu da bi
mogao utjecati na nagodbu.
Zagovaranjem stecaja,mislite da ce se nesto promijeniti za dosadasnje dionicare?

Sto mislite da bi se Premijer jedne drzave izlagao da nije siguran u to sto govori?
Sam rok je manje bitan jer ga se moze vrlo jednostavno produziti.
[/quote]

ako više vjeruješ perušku i tzv. realnim vijestima , onda mi je jako žao što to mogu pročitati.

-što se tiče francka , ono je itekako respektabilna firma i itekako će njegovi argumenti odlučivati o konačnom razvoju događaja.

i da , volio bih da dođe do stečaja , jer će time doći do pozitivne promjene za postojeće dioničare.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

http://www.index.hr/vijesti/clanak/todoric-dokument-koji-je-perusko-objavio-prije-tri-dana-ja-sam-izradio-jos-2017-imam-dokaz/1043135.aspx

Jaaako zanimljivo !

Palo mi je na pamet da se ovdje pred nasim ocima mozda ipak dogadja rusenje nagodbe.
Od strane suda, a da bi se time u konacnici okoristili ne nezadovoljni vjerovnici i dionicari vec stecajna mafija, upravitelji, vjestaci itd.
Oni su jedna skupina ljudi kojima su stecajevi u proteklim desetljecima sluzili kao sredstvo bogacenja, a nikako da im je posao bio isplata vjerovnika i oporavak firmi.
I sad kad se dogodio najveci slucak ikad, megagigantski plijen koji su njih deseci mogli lijepo glodjati desetljecima, e sad je tu dosao neki Lex, neki Texo i statigajaznamtko i odnio im biftek ispred nosa. A ovih zadnjih godinu i nesto sjede i cekaju svoju priliku. I evo je!!!
Oborimo nagodbu, bude stecaj i mi preuzimamo! Jupiiiii!!!! Hahahaha.
A vjerovnici i ostali nek si malo pocakaju, ne?;-)

Sklapanje nagodbe po ovakvom prednacrtu donosi maksimalni broj stećajeva.Sve insolventne i i koje
ne mogu ostvariti stabilan novčani tijek će u stečaj i sa nagodbom i bez nagodbe.
Čak i tvornice novca kao Jamnica i Ledo će nakon zrcaljenja u stečaj.Dakle,ovakva nagodba donosi najveći
broj stećajeva,koje će hrvatski sudovi riješiti nikada ,a možda ni tada.
NprJamnica d.d.ide u stečaj,sa vjerovatnim odštetnim zahtjevom oštećenih malih dioničara i dok se to ne riješi Jamnica d.d.neće biti brisana na sudu i sadašnji vlasnici Jamnice će ostati vlasnici i dalje.Da li
će kotirati na burzi kao što kotira Magma ili će je makniti sa burze kao npr.Jadrankamen u stećaju?
Kako će se ponašati stečajni sudac.Vjerovatno kao Zagorac.Što više sudovanja plaća će duže curiti.
Veliki broj stećajeva ako ne uspije nagodba,još više ako ne uspije,ali toliko puno da će stečajni suci
jednokratno dobiti previše predmeta,koje neće moći kvalitetno odraditi.

Palo mi je na pamet da se ovdje pred nasim ocima mozda ipak dogadja rusenje nagodbe.
Od strane suda, a da bi se time u konacnici okoristili ne nezadovoljni vjerovnici i dionicari vec stecajna mafija, upravitelji, vjestaci itd.
Oni su jedna skupina ljudi kojima su stecajevi u proteklim desetljecima sluzili kao sredstvo bogacenja, a nikako da im je posao bio isplata vjerovnika i oporavak firmi.
I sad kad se dogodio najveci slucak ikad, megagigantski plijen koji su njih deseci mogli lijepo glodjati desetljecima, e sad je tu dosao neki Lex, neki Texo i statigajaznamtko i odnio im biftek ispred nosa. A ovih zadnjih godinu i nesto sjede i cekaju svoju priliku. I evo je!!!
Oborimo nagodbu, bude stecaj i mi preuzimamo! Jupiiiii!!!! Hahahaha.
A vjerovnici i ostali nek si malo pocakaju, ne?;-)

Sklapanje nagodbe po ovakvom prednacrtu donosi maksimalni broj stećajeva.Sve insolventne i i koje
ne mogu ostvariti stabilan novčani tijek će u stečaj i sa nagodbom i bez nagodbe.
Čak i tvornice novca kao Jamnica i Ledo će nakon zrcaljenja u stečaj.Dakle,ovakva nagodba donosi najveći
NprJamnica d.d.ide u stečaj,sa vjerovatnim odštetnim zahtjevom oštećenih malih dioničara i dok se to ne riješi Jamnica d.d.neće biti brisana na sudu i sadašnji vlasnici Jamnice će ostati vlasnici i dalje.Da li
će kotirati na burzi kao što kotira Magma ili će je makniti sa burze kao npr.Jadrankamen u stećaju?
Kako će se ponašati stečajni sudac.Vjerovatno kao Zagorac.Što više sudovanja plaća će duže curiti.
Veliki broj stećajeva ako ne uspije nagodba,još više ako ne uspije,ali toliko puno da će stečajni suci
jednokratno dobiti previše predmeta,koje neće moći kvalitetno odraditi.

[/quote]

Zanimljiva opservacija.
Mada nakon što se društva ozrcale u njima nema ničega osim nenaplativih dugova.
Nisam siguran da su eventualne tužbe malih dioničara prepreka za brisanje sa suda.
Možeš ti tužiti i kao bivši dioničar.
Nakon zrcaljenja nema više povratka na staro, Ledo d.d. i ostali su gotovi. Ništa im neće vratiti imovinu nazad. Jedino se može platiti šteta dioničarima ako dobiju sporove.
Kotiranje na burzi u takvom stanju? Ne znam tko bi odblokirao trgovanje s tim? Tempi passati.
Trgovanje je gotovo. Nema toga više.
Nakon nagodbe je za TK u osnovi nebitno koliko će trajati sporovi. A dugo hoće, da.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mislim da nisi baš shvatio scenarij. Da, to jesu masovni stečajevi, ali to bi bili planirani stečajevi praznih firmi na kojima ostaje, laički rečeno, samo ono što ne vrijedi. I one bi se, opet planirano, kroz proceduru jednostavno likvidirale. A ono što vrijedi bi prešlo u zrcaljene kompanije.

Za razliku od toga, u klasičnom stečaju u stečaj ulazi cijela kompanija – i sa onim što vrijedi i što ne vrijedi. I onda naravno, ono što ne vrijedi, vuče ono što vrijedi u propast.

Kakvi stečajevi?

Stare firme bi išle u likvidaciju, a ne stečaj.

Jamstva su izdana na nezakonit nacin, da.
Medjutim to je problem onog tko ih je potpisao. I ako ih nitko nije oborio dosad razumno je za vjerovati da niti nece.
Moguce je da je procjena da su tuzbe malih dionicara bura u casi vode u odnosu na tuzbe financijasa pred sudovima za zastitu ulaganja kad bi im ta jamstva pobili ovdje.

Pazite ovaj misaoni eksperiment:
Jamcis za neciji kredit od sto tisuca.
Imas stan koji vrijedi pedeset. I nista drugo.
Majstor ne placa kredit ti letis na ulicu i jos si duzan lovu. Preko vlastitog kapitala, da.
E pa to se dogodilo kompanijama.
Stiti ih zakonska klauzula? Ne.
Ona zabranjuje direktorima da im nanesu stetu. Ali ih ne stiti od stete koju ovi naprave svojim potpisom kao ovlastene osobe.

Vi stvar prikazujete crno bijelom, jamstva nezakonita, ali pozicioniranje Adrisa prema neosiguranim vjerovnicima, sigurno po savjetu njihovih advokata, govori da to nije bas tako.

aleluja da je i tebi jasno
još da progledaju i ovi koji mjesecima mlate praznu slamu pa da se možda nešto konačno pokrene naprijed na ZSE

@Vauvau

zato jer, barem mislim, ne postoji nešto što se zove automatska likvidacija, jer joj proces stečaja prethodi. Kada stečaj ne uspije (a ovdje programirano ne uspjeva), ide likvidacija. Likdivacija je jedan od ishoda stečaja.

Ne možeš preskočiti zakonski zadani postupak.

neka me netko ispravi ako nije tako.

ecobarbar

Mislim da si u pravu.
Ali ako imovine nema već samo nenaplativi dugovi onda taj postupak nije složen.
Traje onoliko koliko treba da nakucaš rješenje, pustiš ga kroz printer i lupiš žig.
Dulje traje otprema pismena nego postupak.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nije u pravu i piše gluposti.

Ako uzmeš firmi imovinu i ostaviš joj obaveze onda nemaš što dijeliti. Ide se u likvidaciju. Nikakav stečaj.

Moguće.
Ne znam.
Ali da sve skupa ne mora dugo trajati je točno.

@Vauvau

to da li se ima što dijeliti ili ne treba ustanoviti nekim procedurama. Ne kažeš ti unaprijed “nema imovine”, nego to valjda netko utvrđuje, zar ne?

Stejačni zakon je pisan generalno za trgovačka društva i ne postoji neki poseban stečajni zakon za društvao “koja nemaju imovinu”.

Tako da, prije prosipanja o pisanju “gluposti”, uvijek je bolja opcija malo razmisliti i informirati se.

Ti govoriš o redovnoj likvidacija (intencija i inicijativa vlasnika), ali ovo nije redovna likvidacija, nego prisilna – a ona ide kroz stečaj.

A čak i kod redovne imaš određene pozive vjerovnicima, neke zakonske rokove.

New Report

Close