Serislav
Slažem se da bi Sudovi trebali odlučiti o tim parnicama o jamstvima, samo koji su to sudovi ili sud, jer je više parnica o puno jamstava? Vts, drugi trgovački sudovi ili građanski sudovi? Hoće li ti sudovi odlučiti pravomoćno do 10.07.? Teško.
Ako je sutkinja naložila iu da napravi rezervacije za parnice o jamstvima, onda Iu tu ne može nista drugo nego to napraviti.
Dal će Iu osporavat jamstva? Naravno da neće, kad im se cijela nagodba temelji na jamstvima.
Nisam vidio taj zaključak sutkunje Siladi, nego iz medija i foruma sam čitao o sadržaju zaključka.
Serislav
Slažem se oko nerada Suda i sam se pitam kakva će to biti nagodba ako je Sud potvrdi a kasnije npr jamstva budu osporena?
Zato mi je to sve skupa cirkus! Ili su Iu totalno u pravu oko jamstva ili su katastrofalno kriminalno nekompetentni.
Padnu li jamstva, biti će ovdje za mnoge kukulele
Ma nek nas fino isplate i gotovo.
Iako ce ove firme biti tvornice novaca, mozda je najbolje tako.
Ulagat cemo u nesto drugo.
E sad je samo pitanje koja bi to fer cijena bila. Cijene na dan donosenka lexa ili nekakva procijenjena vrijednost…
Zato nagodba ako bude donesena prije nego bude pravomoćno odlučeno u parnicama o jamstvima, ne može biti zakonita. Samo iz tog razloga bez hrpe drugih razloga..
I zato forsiranje nagodbe prije 10.07. je neozbiljno i samo za javnost.
Jos uvijek se nadam da ce sud odraditi posao do kraja, bez rezervi, i NA VRIJEME.
Znaci odmah.
Da se zabludjelima u IU i drugdje dadne dovoljno vremena da stvar privedu kraju u propisanom roku. Jer rok je propisao zakon.
Decki, u bitnome se slazemo.
Stvari ne idu niti po redu niti na vrijeme.
Zamislite ako pak sud naredi knjizenje rezervacija jer presude o jamstvima nece doci na vrijeme. I, sto sad?
Firme odu ca, dionicarima ostaje nula, parnice traju, zivot ide dalje.
Oni koji su preuzeli zrcalna drustva, s uknjizenim rezervacijama, ce svakako to sa svojim fiskalima ovdje i preko Nizozemske ozrcaliti jos par puta, prenijeti zigove na Ledo 6 ako treba, i nakon koju godinu kad sve te vase parnice ovdje budu gotove, kome cete ispostaviti racun? Nikome.
Jedino sto ostaje su nove i nove parnice protiv fantomskih novih drustava. Uvijek 3 koraka iza pljackasa.
U tome je cijela stvar. Zakasnjela pravda nije pravda. Fuckam ja tu pricu pravda je spora, ali dostizna. Cesto nije.
Neki ovdje pričaju da je dovoljno imati 2/3 većinu i nagidba ziher prolazi. Ne bi se složio. Nagodba da je sud potvrdi mora biti zakonita.
Kako će biti zakonita ako se uskoro potvrdi da su neki vjerivnici/dobavljaci skoro 100% isplaceni a neki skoro ništa?
Bit će veselo u svakom slučaju.
Sud je zasad odlucio o nekim proceduralnim stvarima. Bitnim, ali ne sustinskim. Ove druge su na cekanju.
Stoga nema razloga da ne potvrdi ovakvu nagodbu. Ako nije izrijekom vec odlucio da su njeni temelji nezakoniti.
Ne moze, ili barem ne bi smio, zaustaviti ovako vazan proces, srusiti sve, elem samo na temelju cinjenice da postoji sumnja koja se reflektira u parnicama. Koje btw sam jos nije rijesio. To bi bila najveca sprdacina za kraj.
Stoga se najelegantnijim rjesenjem za prolaz nagodbe u cajtnotu cini opcija da se nagodba potpise, ali s uknjizenih nekoliko mlrd kn rezervacija, po sudskom nalogu. Uz zabranu daljnjeg otudjenja i terecenja imovine na rok od godinu ili koliko vec dana. Dotle bi sud valjda rijesio parnice.
Sve bi bilo proceduralno toboze zakonito, a ostavljen pravni lijek ako se ispostavi da opak nije.
Ne znam po kojoj cijeni i kako isplatiti dionicare; ali opet u cijeloj toj prici meni se cini da to i ne bi bila neka prevelika cifra ukupno gledajuci. S druge strane s tim se ne bi rijesila nelegalnost cijele price. To se mora odraditi kako spada.
Jamstva ne mogu biti temelj nagodbe. I to Perusko zna. Njegova osobna imovina ide na bubanj ako napravi stetu manjinskim dionicarima. Jedino ako natjera direktore da podmetnu ledja umjesto njega pa da oni na kraju price nadrapaju.
Pitao sam bio nekidan: da li zakon koji propisuje proceduru izdavanja takvih jamstava propisuje i remedy, iliti sto s njima ako se ne izdaju u skladu s procedurom? Da li izrijekom pise smatraju li se valjanima ili ne? Tko nadoknadjuje stetu?
Ako to pise onda ok.
Ako pak ne pise onda je interpretacija dionicara po kojima su ona nevaljana cista trla trla.
Ona trenutno POSTOJE. I po njima se radi.
Ako ne postoji zakonski remedy, propisani postupak sto s njima, po cemu da sud presudi? Tko da plati stetu? Temeljem cega da ih ponisti?
Ona fora s jamstva su osporena, to je nista.
Mogu ja osporiti da je Mjesec okrugao pa je on svejedno okrugao i vrti se gore na nebu. Isto tako i jamstva. Tu su.
P.S.
Nes ti osobne imovine.
Prodas, prepises na zenu i bok.
Potpises, ako budes osudjen izadjes za 6 mjeseci, osobni stecaj i sve 5. Soli na rep.