I mene to živo zanima… ne bih mu bas bio u kozi. Vrijeme curi, a on mora s “mrskim neprijateljima” počet prijateljevat! Al on je dobar i pametan decko pa ce odigrati kako mu nalogodavka, Frau D prijateljski priopci.
Al mene zanima zašto Hanfa još nije pokrenula istragu protiv bivšeg izvanrednog povjerenika. Prema ZTK on je manipulirao cijenom dionica kad je u vise navrata javno, pred TV kamerama, rekao da su one bezvrijedne. Svi se kunu u pravnu državu, a Hanfa bi po službenoj dužnosti trebala reagirati i pokrenuti neovisnu istragu?
Ako to ne ucini, morat će to uciniti dioničari, al onda bi se nasi dobri, posteni, iskusni, sposobni i pametni regulatori iz Hanfe mogli naći u neočekivanim problemima jer su (to mi je toliko nevjerojatno da mi je skroz skroz nevjerojatno pa sam sebe štipam dok pisem ove redove) namjerno propustili pokrenuti postupak i time su napravili izravnu stetu dionicarima, i to necinjenjem?!
Ima jedna zagrebačka investicijska kuća čiji suvlasnik prijateljuje sa Frau D. i koji joj je pomogao kad se pisao zakon. Oni oboje navodno jako vole hotmail adrese. Ne znam, tako se prica. Kod njega su nekoć radili, još dok je bio direktor u Plivi, predsjednica uprave ZSE, a poslije i neki članovi upravnog vijeća Hanfe. S druge strane Predsjednik upravnog vijeća je upravljao jednom privatnom bankom sa Frau D. Dakle, sve je to jedna dobro umrezena i davno upoznata ekipa… Pa se tako pitam, onako ovlaš i usput, bez i najmanjeg zrnca sumnje, da su možda oni namjerno propustili pokrenuti istražni postupak protiv bivšeg povjerenika?
Al to uopće ne bi bilo dobro… jer ispast ce onda ono, sto je pa meni potpuno nevjerojatno?!, da su ga zapravo štitili?! Kao sto ispada da su ga štitili i kad je dobio pedalu s funkcije izvanrednog povjerenika i kad je bilo jasno da će cijene dionica pozitivno odreagirati na tu vijest?! Dakle, Hanfa mjesto da bude neovisno regulatorno tijelo, kao da zauzima neciju stranu (jel to uopce moguce ili se to meni samo cini?)… hm, hm… a tko rješava takve situacije ako slucajno, ne daj Boze, predstavnici regulatora jesu ili postanu ovisni o nekome i ne poduzmu korake i istragu koje propisuje zakon?
DORH, USKOK, SUD, Europske regulatorne agencije, kome bi to sve trebalo zapravo prijaviti da istrazi?
Mislim ja osobno u to sto pisem ne vjerujem i to mi se sve cini kao SF, al opet toliko je tu slucajnosti i povezanosti da mozda tu ipak ima nesto? Grijesim li? Ma sigurno grijesim…
Tu je samo stvar kako ces nesto okarakterizirati.
Mozes reci da su Ramljakove izjave manipuliranje cijenom dionica, a opet mozes reci i da nisu. Naravno da imaju utjecaj, ali tijela mogu napisati sto god hoce. Papir sve trpi.
Tip je rekao da su dionice bezvrijedne!
Odakle njemu pravo i na temelju cega on to moze tvrditi? Hipotetski sutra da Agrokor zavrsi u stecaju. Ledo i Jamnica nece zavrsiti… tko je vlasnik tih firmi? Pa dionicari. Jesu li njihove dionice bezvrijedne?
Kako netko tko upravlja operativno cijelim procesom moze uopce tako nesto izjaviti? U jednoj clanici EU, demokratskoj i pravnoj drzavi?
Iz perspektive postupaka koje je predlagao i provodio s ciljem postizanja nagodbe kakvu je gurao te bas takvog efekta zar bi bilo realno, moralno da kaze ista drugo?
O zakonitosti i moralnosti njegovog procesa mozemo razgovarati, ali izjava o nuli korespondira u potpunosti s onim sto je cinio, odnosno pojasnjava njegove postupke, u koje on vjeruje.
On vjeruje u nagodbu?!
I onda pred 70 ljudi u Hotelu Park u Splitu na javnoj tribini izjavi da jamstva nisu odobrena u skladu sa Zakonom?! A osnova cijelog modela EPM pljacke jest pretavaranje nistavih jamstava u obaveze uz istodobno podcjenjivanje imovine?! I prioritetna namira pojedinih skupina vjerovnika po kljucu, tko gurne vise ispod stola, dobije vecu naplatu potrazivanja, od granicnog duga, preko konacnog krmcenja imovine na novim ovisnim uzdanicama?!
Jedino u sto je on bio uvjeren jest da ce se nazubljati para i u miru odsetati u “penziju”. Al nece, tek sad ce krenuti igranka…. nece joj uteci, cak i ako zbrise van Lijepe nase kao sto je vec najavio.
Ako stvarno zele postizanje nagodbe, morat ce se tako i ponasat. Ako budu radili kao sto su radili do sada, mozemo sasvim opravdano zakljucit da im cilj nije postizanje nagodbe.
Zlobnici bi komentirali da im je jedini cilj kroz savjetnike i konzultante izvuci desetke milijuna eura, a nagodbi i Agrokoru sto Bog da.
Kad Plenki i Dalicka izgube moc (nakon iducih izbora, po mom misljenju HDZ ostaje na vlasti al Plenki nece vise imat podrsku parlamentatne vecine), na svijetlo dana izaci ce i ove stvari, a onda bi neki mogli imat posla sa institucijama drzave. A javnosti bi moglo biti jasno zasto se pokusava opljackat mirovinske fondove (pogledajte vlasnicku strukturu npr Leda), branitelje, hrvatske pravne i fizicke osobe…
Bit ce veselo…
Jel netko zna da li je prosao rok Tisku za odgovore na pitanja dionicara sa nedavne skupstine?
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/L0YC2jTlolRSSgxcewx8dg==.pdf
Dotaknuvši se teme Agrokora Plenković je rekao da je uvjeren da će se nagodba postići u iduća dva mjeseca i naglasio je važnu ulogu suda za koji je ‘dobro da donosi određene odluke koje izazivaju velike dvojbe’. Po njemu Trgovački sud nije usporio proces i da nije bilo toga, polovica stvari u procesu ne bi bila realizirana. ‘Ono što ja mogu učiniti je da sa strane Vlade napravimo dodatne napore kako bi se do 10. srpnja okončao proces nagodbe i da novi Agrokor krene na zdravim temeljima, da radna mjesta i zaposlenici ostanu. Dobavljači i to ne samo mali, već i oni veliki usporedivim restrukturiranjima ovoga tipa prošli su nezamislivo dobro’, zaključio je.
Definitivno je ustvrdio da će nagodba proći, a o smjeni ministrice Dalić ne želi ni čuti: ‘Neću je smijeniti, ja sam nju branio u petoj neuspjeloj epizodi pokušaja opoziva.’
Rekao je Plenković, više puta, i da će smanjiti PDV, napraviti reformu obrazovanja, porezne politike i nadasve pravosuđa.
Svašta on kaže, ali najviše voli plaćene spinove iz Srbije da nas zabavljaju, kao njegov vrhunac glamačke karijere.
Rekao je i da će Slavonci imati čisti zrak ( vjerovatno je mislio na vjetar kada otjera zagađeni ) jer nema namjeru prestai energentima opskrbljivati rafineriju u Bosni.
DOKLE OVA ZEMLJE NE UKINE ZAKON GDJE JE POREZNA UPRAVA I SUDIJA I KADIJA samo se laže.
Dokle se ne uvede kazneneo djelo i za davatelja i primatelja mita, samo se laže.
Dokle su suci po zakonu nagrađivani, a kao jedina praksa u svijetu, za što veći broj parnica po jednom predmetu, sve su samo laži …………..
ITD
Razmišljam na glas: što ako se izvanredna uprava Agrokora ogluši na upute trgovačkog suda i NE dostavi na vrijeme tražene dokumente u spis (tj. zapisnike sa sjednica PVV, ugovore o povjerljivosti članova PVV, pismo o naknadama, pismo o zaštitnom mehanizmu itd)? Trgovački sud je donio svoj zaključak 26. travnja i rok za dostavu dokumenata od osam dana koji je (ako dobro računam) 4. svibnja, odnosno – DANAS. Kako Trgovački sud može reagirati u slučaju da izvanredna uprava ne poštuje odluke suda?
U svakom slučaju: saznat ćemo to uskoro.
@jordan
Ne odriče se Adris ničega, a osim založenih dionica osiguran je i s:
– JEDNA OBIČNA ZADUŽNICA OD DANA 30.04.2014 U IZNOSU OD 185.079.403,58 EUR SOLEMNIZIRANA OD JB KATICE VALIĆ DANA 08.05.2014 POD POSLOVNIM BROJEM OV-3394/14 I JEDNA OBIČNA ZADUŽNICA OD DANA 30.04.2014 U IZNOSU OD 185.079.403,58 EUR SOLEMNIZIRANA OD JB KATICE VALIĆ DANA 05.05.2014 POD POSLOVNIM BROJEM OV-3395/14,
– Jamac za dug od 1.019.349.559,73 kuna je Jamnica!!!!
“Jaka” osiguranja,he he.Sve si to “moze okacit macku za rep”,po meni.Meni se to cini bezvredno,a Vama? Moze vjerovatno “zadrzati stare dionice ” Jamnice.Sve sto vrijedi ionako ide u novo zrcalno drustvo po planu nagodbe,zar ne?
Mogu se samo nadati da ce im “dopustiti uvrstavanje sa drugim ” neosiguranim vjerovnicima da barem nesto naplate.
Pokusat ce se oni kao vjerovnik nesto dogovoriti,ali oni sa dionicarima nemaju nikakve veze niti dionicari mogu od njih ocekivati neku korist.
Plenkovic o nagodbi:
Definitivno je ustvrdio da će nagodba proći, a o smjeni ministrice Dalić ne želi ni čuti: ‘Neću je smijeniti, ja sam nju branio u petoj neuspjeloj epizodi pokušaja opoziva.’
Dotaknuvši se teme Agrokora Plenković je rekao da je uvjeren da će se nagodba postići u iduća dva mjeseca i naglasio je važnu ulogu suda za koji je ‘dobro da donosi određene odluke koje izazivaju velike dvojbe’. Po njemu Trgovački sud nije usporio proces i da nije bilo toga, polovica stvari u procesu ne bi bila realizirana. ‘Ono što ja mogu učiniti je da sa strane Vlade napravimo dodatne napore kako bi se do 10. srpnja okončao proces nagodbe i da novi Agrokor krene na zdravim temeljima, da radna mjesta i zaposlenici ostanu. Dobavljači i to ne samo mali, već i oni veliki usporedivim restrukturiranjima ovoga tipa prošli su nezamislivo dobro’, zaključio je.