@lopina
Jel Adris sam sebe stavio u grupu neosiguranih vjerovnika ili ga je povjerenik stavio? Isto kao sto je stavio Sberovih neosiguranih mlrd pod osigurane?
Ili je Adris prijavio trazbine pod neosigurane?
Adris sam donosi odluku da li će koristiti kolateral u dionicama,a tada ga Peruško svrstava u grupu razlučnih vjerovnika koji imaju loš kolateral,a u ovom slućaju bi Adris dobio nula kn koliko bi vrijedilo 50% Jamnice.
Svrstavanjem u neosigurane Adris se odriće kolaterala i ulazi u loše naplative neosigurane tražbine.
Djelomičnim poništenjem jamstava do temeljnog kapitala Adris bi bio na konju i prolazi bolje od
vjerovnika sa jamstvima.I jedna bitna stvar.Jamnica ostaje u hrvatskim rukama sa većinskim vlasništvom
Adrisa.Ćudne su ove igre i do zadnjeg trena se neće znati tko više puši.
Sudac će odlučiti čekičem.Pitanje je samo kada!!!
Ima nade.Sud je pokazao zube ili su ovi potezi samo šminka dok nam ga duboko ne zabiju.
Znam da ništa ne znam.
Naplata jamstava bez sudskog spora je nemoguća. Jamstvo nije bankarska garancija pa da se možete ušetati u banku i reći daj mi onoliko novaca koliko ovdje piše. Možda vam to nije struka kao Kolakušiću ali zaista mislim da bi to trebali znati prije nego pišete takve stvari. Lp
sve je stvar sudskog spora kada se nemaš iz čega naplatiti
da si pozorno pročitao što sam napisao, vidio bi da nisam napisao to o čemu pišeš
@lopina
Jel Adris sam sebe stavio u grupu neosiguranih vjerovnika ili ga je povjerenik stavio? Isto kao sto je stavio Sberovih neosiguranih mlrd pod osigurane?
Ili je Adris prijavio trazbine pod neosigurane?
Adris je razlučni vjerovnik mislim da ima u zalogu dionice Jamnice.
A TS je Zaključkom izrijekom zahtjevao da se detaljno razjasni položaj razlučnih vjerovnika u odnosu na ostale vjerovnike ( neosigurane ).
Dakle matematika je vrlo jednostavna – Adris NEĆE sudjelovatu u NAGODBI nego će se naknadno tužiti i dobiti parnicu na sudu, ako uopće bude nagodbe jer već je očito ukoliko se ide ovim smjerom trebati će brat bratu 10 milijardi kuna rezervacija osigurati. Oni Love imaju vremena imaju. Pa će onda dobiti kao osiguranje dionice nove Jamnice ako se sadašnja Jamnica proglasi nesolventna – dakle otpis 0 kuna, naplata 100% plus kamate!
Isti je problem kod razlučnog prava na nekretninama – ne može se imovina prenijeti na zrcalne kompanije jer je na njoj zalog.
Dakle ako se Agrokor i operativne kompanije jako podcijene što je već pokušano razlučni vjerovnici a to su uglavnom HR kompanije mogu postati većinski vlasnici novog Agrokora što je totalno dugačije od onoga što s eprezentira javnosti.
Još jedan udarac po prstima.Sud preuzima inicijativu i stavlja IU na pravo mjesto.IU je samo koordinatori nije iznad suda.Dapače.I to je dobro.I vjerovnici će morati voditi računa o našim zakonima.Roll-uperi imaju
prevelike ovlasti i mislim da će im ih sud skresati na zakonsku mjeru.
Ne bih hvalio sud,jer tko se fali taj se kvari.U igri je veliki ulog.
Ima nade.Sud je pokazao zube ili su ovi potezi samo šminka dok nam ga duboko ne zabiju.
Znam da ništa ne znam.
Naplatiti će se s 100% i dobiti će kamate – tako je u HR.
I sada teku kamate za razlučne vjerovnike.
Ne će sudjelovati u Nagodbi, ako je uopće bude, pa će se naknadno naplatiti iz rezervacija koje mora osigurati Peruško, na što je i TS upozorio.
Adris je dao lovu i ima osiguranje pa se prvi naplaćuje bez otpisa.
Bi li ti otpisivao da si u njihovoj poziciji?
Prevelika je lova u igri..neće to ići kako je Peruško i društvo zamislilo.Alo ljudi Aris Agram samo 1,3 milijarde!!! Boriti će se svim pravnim mogućim sredstvima a taj Lex je pravno tanak zakonski akt
S obzirom da Adris radije prihvaća da bude svrstan u neosigurane vjerovnike,nego da se naplaćuje sa50%
dionica JMNC jasno je da adrisovi odvjetnicu smatraju da su jamstva valjana i u potpunosti naplativa i da otpisa nema.Isto pravnici Medike ne želI naplatiti svoja razlučna prava sa dionicama Zvijezde.Dakle,i oni
smatraju da su jamstva dostatna da bi Zvijezda postala insolventna sa aktiviranjem jamstava i da te dionice ne vrijedi ništa.Zaba koja ima kolateral u Ledo je veliki dio svojih financijskih potraživanja riješila
kroz roll_up i razlučna prava sa valjanim kolateralima na nekretnine je zadovoljna sa sadašnjim predprijedlogom nagodbe.
Mi mali dioničari nemamo drugog načina nego želimo prihvattiti samo zakonski ugovorena jamstva.
Dok Adris može nešto ušićariti na način da njegova potraživanja dobiju bolji pristup od onih najlošijih tj.
potpuno neosiguranih tražbina.U to ne vjerujem jer tada i udio malih dioničara u društvima kćerima
dobije na vrijednosti,što bi nam otvorilo mogućnost da nam se ponudi neka odšteta.U ovom trenu smo
saveznici i sa Agramom i Adrisom.Adris je to trenutno,ali Agram ostaje do kraja.
Naši saveznici su svi koji ne prihvaćaju jamstva kao što su Franak,Granolio,Sokol Marić i svi oni koji su
kreditirali Agrokor kroz mjenice ,a nisu koristili roll-up.
Limitiranje naplata jamstava do temeljnog kapitala u društvima kćerima bi bio vrlo dobro rješenje za sve osim naravno za velike financijske vjerovnike jer bi im udio u vlasništvu novog Agrokora bio manji,a nebi imali ni 100% u društvima kćerima.A ti veliki financijski vjerovnici će pod svaku cijenu nastojati održati ovakav prijedlog nagodbe jer dobivaju više nego su mogli sanjati na početku nagodbe.
A Polotajev je rekao da bolja mršava nagodba od debele tužbe.S rijeći na djela!
Suze ronim zbog mjenicara, faktoringa i sl.
Još jedan udarac po prstima.Sud preuzima inicijativu i stavlja IU na pravo mjesto.IU je samo koordinatori nije iznad suda.Dapače.I to je dobro.I vjerovnici će morati voditi računa o našim zakonima.Roll-uperi imaju
prevelike ovlasti i mislim da će im ih sud skresati na zakonsku mjeru.
Ne bih hvalio sud,jer tko se fali taj se kvari.U igri je veliki ulog.
[/quote]
Gdje su ostali članovi PVV, ako TS upozorava da ne zna gdje su ( čak ni adresu u ZG-u nisu mogli otvoriti ) pa im se pismena dostavljaju na e-oglasnu?
Jesu li možda utekli?
@zoki
nije rekao sto znaci pravilno knjiziti, ali je rekao u par navrata kako SE NE SMIJU knjiziti, odnosno što je protuzakonito. Inace, jucer onaj odvjetnik Ljubenko u emisiji otvoreno je trkeljao o tim jamstvima i kako je njemu to sa pravnog stajalista jasno ko dan. Po njemu uopce nije pitanje da li i kako knjiziti jamstva s jedne strane i naravno po njemu su valjana, mora da je on jedan od onih koji daje savjete Perušku i ekipi, dok s druge nitko ne postavlja pravo pitanje a to je ono o protucinidbi i pitanje ograničenja.
To što Ljubenko priča je posljedica iskrivljenog i ne logičkog razmišljanja.
Jamstva ako je i postojao neki zakonski okvir po kojem su se mogla knjižiti sada ga više s Lex Agrokor NEMA.
Drugim riječima ona se ISKNJIŽAVAJU a nikako da se knjiže.
Razlog je što se vjerovnici naplaćuju iz imovine Agrokora pa mi nije logično da npr LEDO jamči Sberbanku!
To bi bilo krajnje ludilo.
Osim toga razlog je i u činjenici da je Ramljak priznao jamcima pravo na protučinidbu i to nije osporeno.
Stoga su jamstva neutralna u čitavoj priči i treba ih isknjižiti iz nečijih glava.
[/quote]
Ne bih se složio.Ljubenkov govori u korist onih koji ga plaćaju tj.vjrovnika koji će zaraditi više što se nama odnese više,odnosno sve.Ako ga mi kao mali dioničari platimo više govorit će u našu korist.
I sami time njegov pristup je subjektivan.
A da li je u pravu odredit će sud.
Adris je razlučni vjerovnik mislim da ima u zalogu dionice Jamnice.
A TS je Zaključkom izrijekom zahtjevao da se detaljno razjasni položaj razlučnih vjerovnika u odnosu na ostale vjerovnike ( neosigurane ).
Dakle matematika je vrlo jednostavna – Adris NEĆE sudjelovatu u NAGODBI nego će se naknadno tužiti i dobiti parnicu na sudu, ako uopće bude nagodbe jer već je očito ukoliko se ide ovim smjerom trebati će brat bratu 10 milijardi kuna rezervacija osigurati. Oni Love imaju vremena imaju. Pa će onda dobiti kao osiguranje dionice nove Jamnice ako se sadašnja Jamnica proglasi nesolventna – dakle otpis 0 kuna, naplata 100% plus kamate!
Isti je problem kod razlučnog prava na nekretninama – ne može se imovina prenijeti na zrcalne kompanije jer je na njoj zalog.
Dakle ako se Agrokor i operativne kompanije jako podcijene što je već pokušano razlučni vjerovnici a to su uglavnom HR kompanije mogu postati većinski vlasnici novog Agrokora što je totalno dugačije od onoga što s eprezentira javnosti.
[/quote]
ADRIS nije razlucni vjerovnik.ADRIS nema gotovo nikakvo osiguranje za dio koji je kreditirao.
Po meni,sanse na sudu su im jako “tanke” ili nikakve ako udu u spor.
Jamstva su vazeca i dospjela po “lex Agrokor”!