AGMM (Agromeđimurje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska AGMM (Agromeđimurje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fragaria je dobila 25 mln kn za Agromeđimurje i to već u ožujku.
Znači da je namjerno rušena cijena i to od travnja, a HANFA bi trebala provjeriti sve transakcije i eventualnu povezanost s osobama koji imaju zajedničko djelovanje. Tu je očito bilo sumnjivih transakcija jer je prosječna količina bila 10 kom po trgovanju i to se direktno lupalo po kupnji odnosno nije bilo naloga koji su danima spuštali cijenu.

Prije travnja u zadnjih 12 mjeseci cijena je bila oko 800 kn i to bi trebala biti minimalna vrijednost za preuzimanje.

Po toj cijeni za 50% bi im trebalo svega 4-5 mln kn više ili ukupno 14 mln kn i još im ostane 11 mln za restrukturiranje.

Cilj im je skupiti što više po ovim niskim cijenama, a vjerojatno će što budu prometi bili manji povećavati cijenu.

Nadam se da mali dioničari neće nasrnuti na prodaju i da znaju koliko imovina vrijedi jer Fragaria teško može doći do 50% i to mogu postići samo uz prodaju trezorskih dionica, a za to uprava nema mandat ili uz povećanja cijene.
Prodajom trezorski dionica tvrtka bi dobila cca 2 mln kn čime bi podmirili tekuće obveze, ali uprava bi bila u velikom sukobu interesa.

Fragaria funkcionira kao i agmm. Poslao sam upit za 500 sadnica borovnica i nitko nije odgovorio. Onda sam ih pitao dal čitaju poštu i dobio kratki odgovor "čitamo poštu ali sezona je gotova a za iduću sezonu još nemamo cijena. [lol] Debili!
Znači ne odgovaraju na upite jer neznaju cijenu. Ne pada im na pamet da napišu "poštovani….s obzirom da je sezona pri kraju ….bla bla..javit ćemo vam čim…bla bla… Ovo dvoje je stvoreno za brak.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

@piero2

To je istina što kažeš, ali ne računaš da će oni skupa sa Kolarekom možda probati nešto napraviti na Skupštini. Trezorske dionice ionako nemaju pravo glasa, a ako čovjek iz PBZa digne ruku za njih mogli bi dosta imati. Moguće i više od 75% prisutnih glasova na Skupštini.
E sad je pitanje kako će na to gledati Hanfa jer koliko se sjećam u slučaju Transadrije je utvrdila zajedničko djelovanje. Moglo bi tu biti još svašta, ali nažalost činjenica je da je za dioničare Agromeđimurja najbolje da se nešto promijeni jer nastavak ignoriranja problema i izvlačenje na prirodne nepogode će firmu odvesti u stečaj. Doduše s obzirom na naše zakone čisto je moguće da se ovdje kasnije napravi neka smiješna dokapitalizacija i da će opet mali dioničari izvući deblji kraj.

Osobno nekako ipak sumnjam da postoji dogovor Fragaria – Kolarek. Osim da možda vrše "psihološki pritisak" na njega, no vidjet ćemo.
Činjenica jest da skupljaju sve što se da, kao i da svaki dan curi po malo.
Ako skupe do 25%, ide PZP po 500kn.
Kolarek nije bezveze stao na 24,92%, ali ipak treba uzeti u obzir da je to bilo pred gotovo 2 godine i sigurno ovo nije bilo u planu. A i 500kn je skoro duplo manje nego njegovih ispod 900kn prosjeka.
Bit će zanimljivo…

Da Kolarek nije stao bez veze. Kolarek je stao jer nije imao novaca za javnu ponudu. To je jedino logično objašnjenje jer meni iskreno ni tada nije bilo jasno zbog čega on kupuje AGMM, a pogotovo mi nije bilo jasno kad je stao na 25%. Ubrzo je njemu postalo jasno da si sa tih svojih 24,xx% može fino obrisati guzicu, da oprostite. Možda Fragaria i Kolarek nisu u dogovoru, no ako je opće poznato da je on nekad radio u Fimi, da je Questus dokapitalizirao Fragariu, a njime upravlja Fima. Previše je tu podudarnosti po meni. E sad je samo pitanje kako će sve to skupa završiti. Vidjeti ćemo kroz par dana koliko je Fragaria uspjela skupiti (ne pratim iskreno previše).

Quaestus Private Equity nema veze s Quaestus nekretninama (QUNE).

QUNE je Samodol zbog poznatih stvari razvlastio od Škegre, a NO je odabrao Fimu za upravljanje fondom. Pitanje je kakav je bio odnos u NO, ali to je sad neka druga priča.
QPE je bio i ostao pod Škegrinom upravom, to je drugi par cipela.

Ali da. Čini se da se onomad Kolarek zaletio kad je birao kuda parkirati lovu od IPKK. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije.
Moja odokativna procjena – danas je uletilo i ponešto malih ispred njih – još im fali oko 3.000 dionica.
Pitanje koliko imaju dogovor s malim dioničarima za prodaju i koliko će se njih još odlučiti na to.

Kolarek je realno i dosada imao realnu glasačku većinu s grupom Fima.
Sada se to prebacilo na fragariu .
Udruga malih dioničara ima cca 30% gdje Pahek i Horvat vode glavnu riječ, a s Međimuskom bankom koja je ipak dosada bila njima naklonjenja 40%. Trezorske iznose 10%. Ostali mali dioničari koji vjerojatno sada prodaju čine oko 10%
Znači ključno je slijedećih 10%, da steknu relativnu većinu.

Ono što je sigurno- je to- da MALI DIONIČARI NISU ZNALI razloge niske cijene dionice AGMM-a
i u panici su prodavali čim se spustila ispod 500,00 kuna……obrazlažući to propašću firme, u potpunim obezvređivanjem kompletne cijene dionica…………/ mene su pitali što da rade s dionicama….koja nemam blage veze s dionicama….!/
Dioničar , koji drži malo veći udio od malih dioničara- nije imao pojma što se događa, a budući da je
cijena rapidno padala, vjerojatno se riješio dionica, iako mu je savjetovano – DA IZDRŽI- I DA NE
PRODAJE PAKET………

Tako, da to vjerojatno nitko nije slutio niti u UPRAVI AGMM-a , jer – definitivno na tim razinama
nitko ne bi prodavao………..
PIERO2 je skroz u pravu!…..to je istiskivanje malih dioničara i otkup po najnižim mogućim cijenama.. ..domaća zadaća FIme.
Gledajući dugogodišnji rad AGMM – i 27 MIL temeljnog kapitala, je bez veze premalo…….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Dakle, s današnjim danom u SKDD (prodala FIMA) imaju 5.824 komada.
Slijede 3 dana trgovine ovog tjedna:

Moja računica kaže cca ovako:
20.8. -> 23.8.
Trgovano: 224
Fragaria: 143 (ostali: 81)

21.8. -> 24.8.
Trgovano: 437
Fragaria: 407? (nisam baš pratio naloge)

22.8. -> 27.8.
Trgovano: 470
Fragaria: 327 (ostali: 143)

Dakle, u ova 3 dana pokupili su maksimalno 877 komada.

Ovaj članak sa strane baca novo svjetlo na cijelu priču:
Planiraju dakle skupiti od 20-25% (znači kao i kolarek, maksimalno 24,9x), a u planu je i dokapitalizacija (?!).

Do 20% – 8.278 im fali još cca 1.577 kom
Do 25% – 10.347 im fali još cca 3.646 kom

Svaka druga dionica na ovakvu vijest bi skočila barem za dvoznamenkasti postotak jer ne znam koji pametnjaković bi prodavao dionicu jeftinije ako može skuplje, pogotovo kad se zna da kupac koji je tamanio skoro sve po 500 kn planira kupovati još. Pa zašto mu prodati jeftinije ako može skuplje?
Ali, tko zna da li će biti pametnih prodavača, tj. koliko ih još imaju dogovorenih.

A ako pak i nemaju i ako "vlada panika" kao što miami reče, valjda bi im sad trebalo biti jasno da kupac gleda kako da prođe što jeftinije i da mu trebaju prodavati skuplje!

P.S. po cijenama ispod 500 kn je prošlo 75 dionica.
I onih 207 kad je Fragaria prvi put kupovala po 400 (29 komada od tih 207 je kupio netko drugi).

Teško je reći kako će se ova priča razviti, no u svakom slučaju ja sada, nakon što se nešto počelo događati, dionice prodavao ne bih. Pričekao bih malo da vidim rasplet situacije. Ovi iz Fragarie očito skupljaju prije Skupštine jer nešto spremaju za istu, no nemaju više puno vremena. Još danas i sutra što se skupi i gotovo je.

Eh, da, zaboravio sam u računici na OTC transakciju od 20.8., tj. vidljivu kao predtransakciju 21.8. – 565 komada.

500 od toga je očito prodao član uprave Tomšić
http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/AGMM_stjecanje_otpustanje_2012_HR_238201292656.pdf
a 65 ostali.

Znači, fali im još otprilike 1.012 – 3.081 komad.

Ostaje pitanje da li su članovi Uprave svojedobno dobivali dionice kao nagradu pa im je svaka cijena >0 kn dobitak (kao npr. na nekim brodarima ili slično) ili su ih sami kupovali po puno većim cijenama…

Gledao sam poziv na skupstinu pa kaze da je zadnji rok za prijavu subota, sto znaci da dionice kupljene do utorka imaju pravo glasa na skupstini. Od srijede na dalje ne…
Ima netko cijeli clanak iz Poslovnog da stavi?

New Report

Close