ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaka čast na trudu no mislim da su ove kalkulacije bespredmetne. Sava Re i sl. udjeli u dobiti. Koja je tu trenutna korist za Adris osim od dividende? Mogli ste po tom principu onda uredno ubacit i gubitke iz Uljanika i druge neke avanture koje su se morale odraditi.

Treba gledat RDG i Bilancu Adrisa iako je tu u zadnje vrijeme mutež i puno nejasnoća. Obično kad su rezultati dobri oni to redovito poprate fanfarama po svim portalima. Ovaj put ne vidim ništa posebno pozitivno.
Netransparentnost je velika boljka Adrisa i većine kompanija na Hr burzi. Zahvalimo HANFI koja im daje prostora za takvo ponašanje.
Upiti koje šalje burza i odgovori koji se vraćaju su takav kliše da su to mogli pustit robotima da odrađuju.

Da se razumijemo, ja i dalje mislim da je Adris na barem pola svoje trenutne vrijednosti, no masu je tu boljki koje se redovito odražavaju i na cijenu dionice.

Sreća pa u pričuvi bude municije pa sve spasi nešto kao i ova vijest o otkupu. Super je to, ali ja bi osobno želio vidjeti lijepšu korporativnu kulturu i manje prodaje magle o izlascima na londonsku burzu i najavama rasta cijene dionice od 20% yoy.
Pitanja za skupštinu btw

Program otkupa vlastitih dionica početi će 05. ožujka 2018., a završiti će
najkasnije 16. lipnja 2019.

NAJVEĆI BROJ DIONICA 600.000
NOVČANI IZNOS 300.000.000,00 HRK

What, 03.03.2018. u 23:37
Svaka čast na trudu no mislim da su ove kalkulacije bespredmetne. Sava Re i sl. udjeli u dobiti. Koja je tu trenutna korist za Adris osim od dividende? Mogli ste po tom principu onda uredno ubacit i gubitke iz Uljanika i druge neke avanture koje su se morale odraditi.

Ne gledam trenutnu korist, nego dugoročnu.
A ona se upravo najbolje reflektira u udjelu u dobiti, dio koje će (u slučaju Save) biti direktno isplaćen kroz dividendu, a dio će biti reinvestiran i zarada će se vidjeti kroz rast vrijednosti dionica.
Samo dividenda (tj. ono što prolazi kroz RDG) bi to podcijenilo.

Za više detalja: https://www.thebalance.com/using-look-through-earnings-to-better-value-your-stocks-358150

Jako dobar komentar. Neka si ga Ante više puta DOOBRO pročita. Molim ljude iz njegova tima da mu ga dostave. Neka zna što dioničari misle – u protivnom slijedi put Todorića iako toga još nije svjestan.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

iz adrisa opet nešto zakukuljeno zamumuljeno
sada vele da adris nije u vjerovničkom vijeću,zatim povlače neke tražbine zabi itd
uglavnom nikako da imamo čistu situaciju u odnosu sa agrokorom

Kupuju dionice našim novcima, da nagrade menadžment. Zašto ne ide dividenda svima umjesto da se novci potroše za upravu.

Sve manje vjere imam u sposobnost i namjere ove uprave, a time i u kompaniju općenito.

Ovom najavom kupnje 300 milijunma HRK svojih dionica, Adris po meni strong buy.
Ne znam kako misle toliko kupiti, osim ako ne dignu jače cijenu.
Pretpostavljam da će biti slično kao i kod AD Plastika, radničko dioničarstvo po povoljnim kamatama zaduženje.
Dio će ići kao nagrade zapsolenicima.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovom najavom kupnje 300 milijunma HRK svojih dionica, Adris po meni strong buy.
Ne znam kako misle toliko kupiti, osim ako ne dignu jače cijenu.
Pretpostavljam da će biti slično kao i kod AD Plastika, radničko dioničarstvo po povoljnim kamatama zaduženje.
Dio će ići kao nagrade zapsolenicima.

lp

i ja mislim kao moj imenjak da će ići ESOP koji će omogućivati radnicima adrisa da otkupljuju dionice

super su oni to zamislili, novcem svih dioničara kupuju dionice i onda te dionice daju kao nagradu samo određenima (uglavnom dioničarima koji su ujedno i zaposlenici Adrisa). stvarno genijalno i “pošteno”

bili kako bilo Adris ima brdo keša kojeg mu se ne isplati posuđivati uz malu kamatu a veliki rizik, jer ipak je nešto naučio iz situacije sa Agrokorom ,zato misli da mu je ova kupovina za trezor bolje rješenje jer zna koliko mu dionica stvarno vrijedi i može tako više zaraditi.da posudi novac ne bi dobio više od3-4% kamate uz veliki rizik a ovako računa na minimalno 20% u 2 godine.
što se tiče cijene do koje će ići u otkupu to ćemo vidjeti ali ako je prije mjesec dana bio spreman platiti za ADRS-R 520 kuna a za ADRS-P 470 kuna mislim da će sada možda i dići cijenu.

možda ide
http://www.ncs.hr/hr/esop_dionicarstvo/70/49_2

Na kraći rok otkup je dobar za cijenu dionice a na duži loš,ali ne naročito jer se ne radi o značajnim iznosima za adris.
I opet se vraćamo da je glavni problem kod ove dionice uprava i bla,bla…jedini primjer kad je njima stalo do dioničara koji nisu zaposlenici grupe bilo je kod onog bezuspješnog preuzimanja češkog fonda,tada su im svi mali dioničari bili najbolji prijatelji.Bilo je tu Londona,obećanja o 20% rastu cijene dionice godišnje(ha,ha),rasta dividende…ali taj trenutak sreće i prijateljstva je prošao i više vas ne vole,što se može…
S druge strane hoteli su im zaista vrhunski,tu zaista nemam primjedbi,boravio nedavno u Lone i Amarin,ovaj drugi skroz pun,jedva došao do sobe,Slovenci gosti 95%.

New Report

Close