Ne zaboravite hupz, to će ubuduće također u adrs kanticu. Paziti na produktivnu imovinu, a knjigovodstvo je tu da se možda ove godine ne plati porez na dobit, treba taj hotel isfinancirati.
Dividenda je neupitna.
Izvješće je više neko kemijanje nego stvarno.
Rezultat jednostavno ne može biti takav, jer vidimo da imaju rast prihoda od prodaje od 200 mil.kn.
Ovo je uvijek bila i bit će tvornica novca.
Nemojte se zaljubiti u dionicu.
krilatica langsam aber sicher kod adrisa prelazi u sporost i netransparentnost poslovanja koju je sada
akvizicija hupz prikazala kao uspješnost firme. A kada sve sagledaš i je tako.
AV je dostatan sam sebi i nema izjava koje će podići cijenu dionica adris grupe.
Adris bi trebao napraviti/objaviti reviziju Plana.Dali kupnja hupz mijenja planove za druge prostore co u zg,
dinamizirati dividendu,objaviti dali se ide na londonsku burzu, ima li se i dalje interesa za ACI
http://www.seebiz.eu/neto-dobit-aci-ja-u-2017-uzletjela-86/ar-171656/
no tiha voda brege dere ali je ipak i lijepo ćuti i malo žubora
krilatica langsam aber sicher kod adrisa prelazi u sporost i netransparentnost poslovanja koju je sada
akvizicija hupz prikazala kao uspješnost firme. A kada sve sagledaš i je tako.
AV je dostatan sam sebi i nema izjava koje će podići cijenu dionica adris grupe.
Adris bi trebao napraviti/objaviti reviziju Plana.Dali kupnja hupz mijenja planove za druge prostore co u zg,
dinamizirati dividendu,objaviti dali se ide na londonsku burzu, ima li se i dalje interesa za ACI
http://www.seebiz.eu/neto-dobit-aci-ja-u-2017-uzletjela-86/ar-171656/
no tiha voda brege dere ali je ipak i lijepo ćuti i malo žubora
Kakav London, a Aci, Ptkm su vam po mišljenju vlade od nacionalnog interesa, zemljo otvori se..
Izvješće je više neko kemijanje nego stvarno.
Rezultat jednostavno ne može biti takav, jer vidimo da imaju rast prihoda od prodaje od 200 mil.kn.
Ovo je uvijek bila i bit će tvornica novca.
Nemojte se zaljubiti u dionicu.
[/quote]
Imate se pravo zaljubiti samo u dividendu jer tamo vam nema kreativnog knj…
Maistra je odgovor, da vidimo
čujte a kak se uvijek znaju rezultati grupe prije rezultata maistre
Mislim da cemo morat cekat do kraja su ga iskomplicirali s ovim svojim restrukturiranjem bilance
Pogledao sam malo što sam pisao na temi nakon prošle objave godišnjeg izvještaja. Izgleda da se objašnjenje ovog pada dobiti nalazi u tom izvještaju.
U 2016. zabilježili su dodatnu dobit zbog ukidanja rezervacije od 667 mil. kn. Tu rezervaciju su napravili prilikom prodaje duhanskog poslovanja. Da tu rezervaciju nisu ukinuli umjesto 501 mil. kn dobiti imali bi 166 mil. kn gubitka. Kad se isključi i rezervacija za kredit Agrokoru (da dobijemo sliku poslovanja bez velikih jednokratnih stavki), dođemo do podatka da su iz poslovanja u 2016. ostvarili dobit od 205 mil. kn.
Prošle godine su jednokratne stavke u 4Q napumpale dobit. Sad ih nema ili su se znatno smanjile pa je dobit takva kakva je. Vidjet ćemo detalje u revizorskom izvještaju. Nije dobro što se nastavlja netransparentnost uprave oko objašnjavanja stavki koji znatno utječu na rezultate, nego se mora kopati po revizorskom izvještaju.
Tesko je usporedjivat s proslogodisnjim kad jos do sad nismo imali normalno izvjesce posli tdr-a
Ono sta je vidljivo iz nekons je da na nekoliko mista postoje ispravci vrijednosti s tim da je ocito najveci 190 mil u fin rashodima moguce dodatni otpis radi agrokora, s druge strane 200mil vrijednosnih uskladistenja postoje samo u konsolidiranom izvjescu ali tu se ne radi o financijskoj imovini da bi bilo nesto s agrokorom
ali otpis Agrokoru još ne bi trebao biti uračunat u financijsko izvješće pošto nagodba nije donesena, ili se varam?
Ne to je konacno prepravljanje vrijednosti kad se sve zna, vi prije morate radit ispravak vrijednosti na temelju procijene naplate medjutim ta procijena se cesto zna i zloupotrebljavat tako da tesko je nesto vise rec bez revidiranog, iako u proslogodisnjem izvjescu su vec odredjeni dio otpisali radi agrokora pa sad kao sta svi kazu transparentnost im je losa i nikakva