Jedno pitanje za sve nas.
Dali je netko još uspio izvuči novce od CO ili Adris kada je došlo do osiguranog slučaja pa vjerujem da Ugovor za posuđene novce agrokoru ne bi mogao zeznuti ni AT pa ne će vjerojatno ni povjerenik/novi agrokor. Adris je već osporio neka potraživanja jer Ugovori adris/ osiguravajuće kuće su bolji ugovori i o
od bankarskih ugovora. Adris poslije akvizicije hupz puno lakše i mirnije diše. Keš je na sigurnom u zagrebu i dubrovniku a i iz slovenije dolaze na uloženo dobre vijesti a novci ima i za kupiti preostalo u CO ako bude
državi trebalo novci. Želja mi je da nam država proda marinu Rovinj. Koja bi to pjesma bila pa kad bi se to sve zbrojilo adris bi imao pokazatelje i imovinu za londonsku burzu a dionica pravu potražnju.
prva informacija o cijeni transakcije je bila na Novoj TV i bilo je spomenuto oko 600 mil.kuna, tako da ova cijena od 150mil. eura za cijeli HUPZ koju renči spominje to i potvrđuje iako me je na početku dok je imala dionice HUPZ probala uvjerit u višu cijenu.150mil.eura=1,11 milijardi kuna.znači nije platio 800mil. kuna za 46% hupz.
isto se tako držim informacije sa one Ramljakove konferencije kada se spominjalo koliko Adris potražuje novca od Agrokora ,koje godine i po kojoj kamati je novac posuđen.bilo je riječi oko 1,1 milijarda kuna,a novac je posuđen 2013 godine po 10% kamata-to se čulo kada je Ramljak pitao ove oko sebe a onaj kraj njega mu je šapnuo.moje je mišljenje da je Adris 2013.g. posudio 100 mil. eura i nije povlačio kamate pa je zato došlo do 1,1 milijarde kuna.
750(2013)825(2014)907,5(2015)998,25(2016)1098,075mil.(2017)
Krivo sam upisao, poanta je možda da od licitiranih brojki treba oduzeti dugove koje ima tvrtka
Poanta je da je Vlahović imao veliku sreću da je Leki stalo da i dalje bude na neki način u firmi kao predsjednk nadzornog odbora. To je jedini razlog što je dobio prednost pred strancima.
A laprdanje da je to Leko prodao ispod neke realne cijene definitivno ne stoje. Ali stoji ovo, HUPZ je među top 10 blue chip dionica na ZSE tako da je ADRS time dosta dobio.
prva informacija o cijeni transakcije je bila na Novoj TV i bilo je spomenuto oko 600 mil.kuna, tako da ova cijena od 150mil. eura za cijeli HUPZ koju renči spominje to i potvrđuje iako me je na početku dok je imala dionice HUPZ probala uvjerit u višu cijenu.150mil.eura=1,11 milijardi kuna.znači nije platio 800mil. kuna za 46% hupz.
isto se tako držim informacije sa one Ramljakove konferencije kada se spominjalo koliko Adris potražuje novca od Agrokora ,koje godine i po kojoj kamati je novac posuđen.bilo je riječi oko 1,1 milijarda kuna,a novac je posuđen 2013 godine po 10% kamata-to se čulo kada je Ramljak pitao ove oko sebe a onaj kraj njega mu je šapnuo.moje je mišljenje da je Adris 2013.g. posudio 100 mil. eura i nije povlačio kamate pa je zato došlo do 1,1 milijarde kuna.
Uopce ja nikoga nisam uvjeravala u visu cijenu po kojoj je adris to kupio.
Ja sam procijenila koja je vrijednost hupz a nisam procjenjivala koliko je to adris platio. Obzirom da se radi o istom jatu : leko – vlahovic – todoric nisam niti pomisljala na leko – vlahovic realnu procjenu vrijednosti hupza.
Moja je konstatacija bila da me zanima koliko ce vrijednosti ovaj puta otudjiti umirovljenicima i malim dionicarima. Te da obrate pozornost na agrokor i kako je prosao u svojim lopovlucima. Nisam nikakav moralist nego samo govorim da na taj nacin pile granu na kojoj sjede, izazivaju prezir i narusavaju okvir koji ih je drzao sigurnim.
Kao za Agrokor, nitko nece okom trepnuti 🙂
Sklona sam povjerovatinda je info iz lidera tocan.
Da je adris kupio cijeli hupz, ne samo lekin udio za 150 miliona eura. Vidjeti cemo.
[/quote]
Po tome je 4 i sitno 🙂
I dalje je kratko. Bar za 500 kn. Ok, bolje Adris nego M – S.
pa zato ja cijelo vrijeme pišem da je adris netransparentan odnosno ne znamo kakav je ugovor
Dali bi ugovor trebao biti predočen a ne samo naveden?
Treba imati na umu da ulaganja nikad ne smiju bit fokusirana na samo na jedan nacin, pod tim mislim ulaganje u brze povrate se najcesce brze ispusu jer je konkurencija brza i potrebno je puno ulaganja da bi pratio i takvi povrati su najcesce najpodlozniji ekonomskim promjenama i rizicima, tako da bazu svojih ulaganja treba diversificirat da bi osigurao dugorocnu stabilnost portfelja i zato smatram cromaris dugorocno jako bitnim jer kada cromaris dosegne zadovoljavajuci povrat i profitabilnost narusavanje toga ce biti jako tesko jer da bi ih netko prestigao potrebno je jako puno vremena i to daje cromarisu veliku dodanu vrijednost na ukupnu stabilnost adrisovog portfelja.Svi znamo da ono u zivotu u sta potrosis najvise vremena se dugorocno najvise isplati jer ti pruza prednost pred drugima, a ta prednost kosta.
Slažem se uglavnom sa svim, međutim meni nema pomoći, ja sam investitor i ako moram birati npr 2015g uložiti milijardu kn u Savu ili Cromaris, biram Savu po p/e 10 i prihvaćam rizik. Inače još jednom naglašavan da mi je drago da adrs ima firmu koja operira po zapadnoj Evropi i nadam se da će ubrzo doći na 50 mil. dobiti.
Na kraju krajeva najvažnija je cijena po kojoj ja kao investitor kupujem adrs. Nastojim kupiti 100kn za 70kn.
Da ali ovdje ne kupujemo cromaris koji ne nosi neku tezinu trenutno, da kupujemo samo njega naravno da onda to ne bi bilo bas zadovoljavajuce s povratom, adris gledamo kao holding s te strane je zanimljiv ne kao dionica od koje ocekujemo najveci rast vec koja ce nam pruzit zadovoljavajuc rast uz sigurnost investicije, a na ostalim mjestima mozemo se vise izlagat ocekujuci veci rast ali to tamo dolazi s vecim i rizikom s tim da kod adrisa isto postoji premija da osigura taj rast al to je faktor koji ne mozemo uzest u obzir nit predvidit ali postoje osnovni preduvjeti da se to desi.
Da ali ovdje ne kupujemo cromaris koji ne nosi neku tezinu trenutno, da kupujemo samo njega naravno da onda to ne bi bilo bas zadovoljavajuce s povratom, adris gledamo kao holding s te strane je zanimljiv ne kao dionica od koje ocekujemo najveci rast vec koja ce nam pruzit zadovoljavajuc rast uz sigurnost investicije, a na ostalim mjestima mozemo se vise izlagat ocekujuci veci rast ali to tamo dolazi s vecim i rizikom s tim da kod adrisa isto postoji premija da osigura taj rast al to je faktor koji ne mozemo uzest u obzir nit predvidit ali postoje osnovni preduvjeti da se to desi.
Vezano za rizik, što je duži period povrata investicije rizik od rizika raste. Npr kod Cromarisa bilo kakvo zagađenje mora znači katastrofu, čak puno veću u odnosu na turizam.
Za bilo koji biznis mozete rec sta bi bilo kad bi bilo jer svaki biznis je podlozan utjecaju nepredvidjenih faktora koji ga mogu dovest na niske grane zato je bitna diversifikacija.