ante909
Rovinj možeš preko adrs kupovati i danas malo iznad ev/ebitda 6 i p/e 15, ali ne za dugo jer će p/e kliziti prama 10-12.
Maistra ima jednu valuaciju ali adrs sasvim drugu.
mala nadopuna ako smijem s moje strane
rovinj/maistra možeš preko adris kupovati i danas malo iznad po ev/ebitda 6 i p/e 15
i u zagrebu i u dubrovniku a uskoro i u splitu.
ja sam ovo nadopunio samo da još bolje potvrdim ono što ste Vi napisali
A ona status quo litanija da ima malo pameti i razumijevanja pa ovaj argument :
” S druge strane gospodjica renci demagoginja u rangu vucica vam isto nije spomenila da pariz biljezi 10% -tni pad vrijednosti hotela u odnosu na 2015 sad kako je moguce da tako jedan velebni pariz je izgubio na vrijednosti na sobi od 10% u odnosu na godinu prije, znaci taj index je za 2015 davao vrijednost od 700 000 eura po sobi sta znaci da je izgubio u godinu dana vrijednost od 60 000 eura po sobi strasno za jedan pariz pa onda vi ulozite u taj prestizni pari ”
primjeni na Adris vidio bi zasto je suludo ulagati 400 000 eura po sobi u Rovinj.
Zna li on sto se dkgadjalo u Parizu prethodnih godina i kako je to istavilo traga ? Zasto je pad cijene od 10 % u Parizu ?
Zna li on sto bi se dogodilo Adrisu u tom slucaju ? I zasto ulagati 400 000 eura po sobi u Rovinj ?
A ona status quo litanija da ima malo pameti i razumijevanja pa ovaj argument :
" S druge strane gospodjica renci demagoginja u rangu vucica vam isto nije spomenila da pariz biljezi 10% -tni pad vrijednosti hotela u odnosu na 2015 sad kako je moguce da tako jedan velebni pariz je izgubio na vrijednosti na sobi od 10% u odnosu na godinu prije, znaci taj index je za 2015 davao vrijednost od 700 000 eura po sobi sta znaci da je izgubio u godinu dana vrijednost od 60 000 eura po sobi strasno za jedan pariz pa onda vi ulozite u taj prestizni pari "
primjeni na Adris vidio bi zasto je suludo ulagati 400 000 eura po sobi u Rovinj.
Zna li on sto se dkgadjalo u Parizu prethodnih godina i kako je to istavilo traga ? Zasto je pad cijene od 10 % u Parizu ?
Zna li on sto bi se dogodilo Adrisu u tom slucaju ? I zasto ulagati 400 000 eura po sobi u Rovinj ?
Bravo zakljucak ti je jos bolji ajmo ljudi prestanite ulagat bilo gdje jer sta bi da se dogodi kao tamo nekima sta se dogodilo vrh, sta cekas renci prodaj sve sto imas i ako mislite ulozit, ulozite u hotel od jedne zvjezdice tako da ako vam se desi kao u parizu niste onda puno ulozili za anale izjava. Sve gore pise kako obanjujes ljude i usporedjujes kruske i jabuke po ko zna koji put ti to ovdje dokazujem nije ovo prvi put ti si jedna od najvecih manipulatorica sta sam citao na forumu jer to radis svjesno i namjerno.
ante i ja se slazem s vama, ali i ja mislim da je ludilo ulagati tolike novce u rovinj..kao i ludilo ovo s agrokorom..gdje bi ja ulagala ?
U Hrvatskoj je ok ovo sto su napravili..hotele u zgb i dubrovniku..i ok je sto su kupili hupz..zaoravo ja bi te njihove novce diverzificirala i prije bi kupovala hotele izva hrv nego ulupala 400 000 eura investicije u sobu u rovinju..ovo sto radi ova uprava je za njih svakako ok..ali u meni budi sumnju i to duboku…kada potrose investicijske novce biti ce dovoljno da ekspolodira petarda i da im cijeii biznis propadne
e ovo je već u redu napisano za rovinj je odluka više vezana uz srce nego uz opravdanu poslovnu odluku
ante i ja se slazem s vama, ali i ja mislim da je ludilo ulagati tolike novce u rovinj..kao i ludilo ovo s agrokorom..gdje bi ja ulagala ?
U Hrvatskoj je ok ovo sto su napravili..hotele u zgb i dubrovniku..i ok je sto su kupili hupz..zaoravo ja bi te njihove novce diverzificirala i prije bi kupovala hotele izva hrv nego ulupala 400 000 eura investicije u sobu u rovinju..ovo sto radi ova uprava je za njih svakako ok..ali u meni budi sumnju i to duboku…kada potrose investicijske novce biti ce dovoljno da ekspolodira petarda i da im cijeii biznis propadne
e ovo je već u redu napisano za rovinj je odluka više vezana uz srce nego uz opravdanu poslovnu odluku
[/quote]
no malo bi se ipak nadopunio jer uz ovakav prelijepi hotel ide uz njega i prelijepa marina rovinj pa jedno drugom dižu cijenu.Hoću reći ne znamo mi sve pa će budućnost pokazati opravdanost ovih ulaganja jer
koliko se ja sjećam paralelno je planirano jedno i drugo ali ne ću špekulirati
Ja bih najviše volio da su isplatili izvanrednu dividendu 40ak kn i na ljeto 20ak redovne, a Hotel Park ostavili kakav je bio.
Ja bih najviše volio da su isplatili izvanrednu dividendu 40ak kn i na ljeto 20ak redovne, a Hotel Park ostavili kakav je bio.
to bi bilo najbolje ali cijena dionice bi opet bila najvjerojatnije na ovoj sadašnjoj razini a ne bi vidjeli i ništa bolje od dividende jer AV se jednom zaletio i rekao da dionica raste 20% godišnje i da će tako biti i dalje a time je zapravo rekao da je dionica strogo kontrolirana.
pošto je hrvatska takva kakva jest a zse još gorja držim novce već godinama u adrisu,rivp,ht …..i čekam
bolja vremena koja ću teško dočekati ali ostat će unuku.
Da vam pojasnim rad Adrisa iz osobnog iskustva, iako prije nekoliko godina, te turizam u Istri, sve iz prve ruke.
Da se u Istri pojavi samo 10 zapadnih gostiju, 9 bi završilo u Rovinju, a onaj 10i isto bar na 1 dan.
Toliko o Rovinju.
Iako sam osobno dobio nekoliko poslovnih poziva iz Adrisa, sve redom, sam ih odbio.
Naime, Adris jako voli vrlo kavalitetne poslove i usluge, ali za kost .
To zadovoljstvo uvijek sam prepuštao drugima neka si pune reference na kojima su zaradili najčešće nulu ili i ispod nje.
Toliko o filozofiji ulaganja.
Renci, uopce ne kuzim taj entuzijazam i energiju u pljuvacini po adrisu, kad pisanje ovdje na forumu, kontra ili za nema ama bas nikakav utjecaj na cijenu dionice… pogotovo ovakvog bluechipa…
adris će ovim zadnjim pripajanjem imati oko 40 000 ležaja pa da ih pola godine puni turistima ili kao druga varijanta da ih čitavu godinu puni bogatim umirovljenicima sa zapada imao bi prihod boli glava.
gledam cijene doma za starije u Crikvenici i tu je cijena 300 kuna dnevno po krevetu.
po toj cijeni dođemo do računa 40 000 x 300×365=4 380 000 000 kuna prihoda
ili u turizmu duplo manje dana ali u prosijeku duplo veća cijena i dobijemo istu cifru
Renci, uopce ne kuzim taj entuzijazam i energiju u pljuvacini po adrisu, kad pisanje ovdje na forumu, kontra ili za nema ama bas nikakav utjecaj na cijenu dionice… pogotovo ovakvog bluechipa…
Iskreno, malo sam razočarana. A nasuprot misljenju vecine mislim da je cromaris odlicno ulaganje adrisa.
Da su se barem tome posvetili i vise…