Hotelska branša slaže se u procjeni da je Vlahović kupio zdravu i ‘čistu’ kompaniju koja ima više novca na računu nego što je kreditno zadužena. HUP Zagreb jedna je od stabilnijih i kvalitetnijih turističkih tvrtki u Hrvatskoj.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/novi-broj-lidera-preslagivanje-adris-kupio-hup-zagreb-od-andelka-leke-za-150-milijuna-eura/
što ova akvizicija donosi adrisu?koliko sada vrijedi adris a koliko njegova dionica koja sada na http://www.mojedionice.com/dionica/ADRS-P-A ima cijenu 564 kn
po meni adris je s kešom do afere agrokor vrijedio 100 eura.Sada je dio keša pretvoren u uhodani turistički biznis kupnjom HUPZ. Otvorena je mogućnost formiranja konzorcija za Agrokor predvođena adrisom u kojem je adris zainteresiran za Ledo i Jamnicu a preko turizma i za domaćim proizvođačima hrane (zvjezda,belje,istarski vinarski dio biznisa) a tu je već cromaris.
Kupnjom Hupz dolazi do velikog olakšanja jer je realiziran jedan dio keša i mirnije se može čekati realizacija osiguranja u sloveniji,Split hotel marjan, kombinacije s ACI marinama raspletom potraživanja
od agrokora.
bit ce zanimljivo vidjet financijska izvjesca kad se objedine , po meni bolje da su kupili hupz , nego da cuvaju lovu u banci .
a danas sutra ce vec netko kupit i adris …… mislim da ce onda tek bit zanimljivo .
Nakon Hup-a je li naredni potez izlistavanje na London?
Heh, tesko. Bojim se da je to samo bila priča dok je takvih priča trebalo.
Nakon Hup-a je li naredni potez izlistavanje na London?
Meni to uopce ne predstavlja nesto bitno, najbitnije mi je da su aktivni i visak love nastoje ulozit u kvalitetne stvari jer se na taj nacin besplatno otkljucava vrijednost s obzirom da za to imaju dovoljno rezervi kojih mogu iskoristit, a da nije na dug, gledajuci ovo s hupom recimo da tu potrose oko miljardu primjera radi potrosili su oko 25% rezervi, a dobili kvalitetno drustvo i podigli vrijednost Adrisa jer takve stvari nisu uracunate u cijenu dionice, jos kad na to dodamo da su po proslogodisnjem izvjescu imali EBITDA oko 1.2 mlrd ocito je o kakvoj kolicini love se radi koja realno besplatno moze dignit vrijednost bez dovodjenja u pitanje rizike kao kod kompanija koji rast moraju financirat zaduzenjima, istina da to ide sporo ali Adris je i do sad pokazao da kad kupi nesto da je nesto od kvalitetnije klase investicija, a za takve stvari ipak treba imat strpljenja ali dugorocno daju vecu sigurnost na zalost kod nas se premija na rizik i sigurnost investicije ne racuna u jednu ruku dobro jer uvijek mozete kupit povoljno ali tesko da ce vam netko platit vecu premiju radi toga na nasem trzistu.
Hotelska branša slaže se u procjeni da je Vlahović kupio zdravu i ‘čistu’ kompaniju koja ima više novca na računu nego što je kreditno zadužena. HUP Zagreb jedna je od stabilnijih i kvalitetnijih turističkih tvrtki u Hrvatskoj.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/novi-broj-lidera-preslagivanje-adris-kupio-hup-zagreb-od-andelka-leke-za-150-milijuna-eura/
što ova akvizicija donosi adrisu?koliko sada vrijedi adris a koliko njegova dionica koja sada na http://www.mojedionice.com/dionica/ADRS-P-A ima cijenu 564 kn
po meni adris je s kešom do afere agrokor vrijedio 100 eura.Sada je dio keša pretvoren u uhodani turistički biznis kupnjom HUPZ. Otvorena je mogućnost formiranja konzorcija za Agrokor predvođena adrisom u kojem je adris zainteresiran za Ledo i Jamnicu a preko turizma i za domaćim proizvođačima hrane (zvjezda,belje,istarski vinarski dio biznisa) a tu je već cromaris.
Kupnjom Hupz dolazi do velikog olakšanja jer je realiziran jedan dio keša i mirnije se može čekati realizacija osiguranja u sloveniji,Split hotel marjan, kombinacije s ACI marinama raspletom potraživanja
od agrokora.
Igre i igrice oko Agrokora: Lazard povezuje VTB i Adris u otkupu tražbina?
Naime, veliki paketi potraživanja prolaze kroz turbulentnu fazu promjene vlasnika, u čemu se po aktivnostima zasad ističu Knighthead fond i ruska VTB banka. To ne prolazi ispod radara hrvatskih dobavljača, iz čijih redova potvrđuju da je ta transakcija dogovorena, a moguće i zaključena. Na to se gleda iz perspektive logične i koordinirane akcije VTB-a sa Sberbankom, a nagađa se da je mogući motiv i u osporavanju tražbina od Adrisa. U isto vrijeme oživjele su i informacije o Adrisovim aktivnostima u vezi razgovora sa Sberbankom po pitanju mogućnosti otkupa ruskih tražbina. “Adris razmatra otkup dijela potraživanja od banaka. Načelno nam je to i potvrđeno”, kažu dobavljači, koji s aspekta glasova kod nagodbe to i priželjkuju.
Nasuprot tome, dio financijaša sumnjičav je prema realnosti tog scenarija, a kao argumente uglavnom navode velike Adrisove investicijske projekte u turizmu (od vlastitih hotelskih kapaciteta do splitskog Marjana i nedavne kupnje HUP-a Zagreb) i dosadašnju strategiju prema kojoj je u nove projekte ulazio isključivo kao ulagač kojega zanima upravljačka dominacija i kontrola, a ne manjinski paketi od npr. 20-ak posto koliko bi eventualno ojačao otkupom tražbina.
U JListu spominje se brojka od 800 m kuna za hupz za 44% ???? nisam siguran dal sam dobro zapamtio
.to bi bilo cca. 4.250 kn/dionici…mislim da je to fer cijena a vjerujem da će takva biti i ponuda.
.to bi bilo cca. 4.250 kn/dionici…mislim da je to fer cijena a vjerujem da će takva biti i ponuda.
[/quote]
pošteno za sve sudionike
[/quote]
http://www.seebiz.eu/preuzimanje-hup-zagreba-dobar-potez-adris-grupe/ar-170695/
dogovor Leke i AV mnogo govori i o ta dva gospodina što se hrvatske tiče.još da se takvi dogovori postignu za ACI i maestrale jer se je govorilo o adrisu i mirovincima za ACI. Kada bi se još to ostvarilo mogli bismo govoriti o uspješnoj privatizaciji turističkog sektora u hrvatskoj.