Da, postoji.
Ali se na ovaj način može “glancati” cijena.
Ovako na prvu, konačno se aktivira dio kapitala koji je imobiliziran kod Adrisa godinama.
Zanimljivo je i to da se kupuje upravljanje HUPZ-om plačanjem ( samo ) 78 % udjela većinskog vlasnika.
Detalje transakcije ćemo saznati nadam se.
lp
Ti očito ne razumiješ kako Adris funkcionira ako misliš da se ovime aktivira neki poseban dio kapitala.
Činjenica jest da ovo nije klasično preuzimanje, iako vjerojatno jest. Sad ce vjerojatno Expertus dati ponudu po cijeni koju su Adris i Leko dogovorili, a konačna isplata ce ići prodajom udjela Leke Adrisu. Eh sad, da je potpuno transparentno nije, al vidjet ćemo sto je dvojac spreman ponuditi.
Svaka čast Adrisu na akviziciji HUP Zagreb! Jedina kompanija u hrvatskoj koja je svojim mudrim strateškim promišljanjem dokazala da i domaći poslovni subjekti mogu biti veliki investitori u Hrvatsko gospodarstvo.
zaboravio sam napisati i Split ako se ostvari hotel marjan a izgleda da hoće
odavno sam napisao da adris treba kupiti hupz i stvoriti turističku osovinu rovinj-zagreb dubrovnik koja će raditi cijelu godinu.AV bi time ostavio spomenik i za sebe i za Leku.
..odlična konstatacija kolega 👍 ..čak sam se i kladio na nju 😆
NaslovnaAdris grupa d.d. – Adris grupa i HUP Zagreb potpisali ugovor o strateškom partnerstvu
ispiši
Adris grupa d.d. – Adris grupa i HUP Zagreb potpisali ugovor o strateškom partnerstvu
05.02.2018 08:45:48
Predsjednici uprava Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović, i HUP-a Zagreb, Anđelko Leko, potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu. Kao što se navodi u ugovoru, Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto)
Spomenik je na pomolu.Svaka čast Leki i AV.
Da li Adris udio u HUP kupuje jeftino ili možda skupo.Ja mislim da je ovo dobar posao za Leku,a samim time upitno dobar za preuzimatelja.Na trulom zapadu cijena preuzimatelja pada i to je logično,a kasnije ako se kroz poslovanje preuzimanje potvrdi kao dobar posao raste.
S obzirom da je u zadnja tri mjeseca trgovan po prosjećnoj cijeni od 33xx nakon deblokliranja HUP bi treba kliznuti na te razine.Ali zašto ga špekulativni kapital nebi napucao na 4 tis i više:
nemojte se zaletavati u ask dok nam renči i plavi01 ne objasne logiku i pozadinu trasakcije
Ovim ulaganjima Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas: Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu. Ulaskom u segment gradskih hotela i nastavkom suradnje s uglednim svjetskim brendovima Marriot grupacije (Sheraton, Westin) s kojom HUP surađuje, Adris nastavlja sa strategijom ulaganja u najviše segmente hotelske ponude. Gotovo 80 posto i HUP-ove ponude čine hoteli s 4 i 5 zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Ustraje na izvrsnosti svoga poslovanja, rastu i razvoju, te otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i svoje dioničare.
PLUS SPLIT jer poslije ovoga vjerojatno je i hotel Marjan pred realizacijom
Adris ovime postaje broj 1 turistička kompanija u HR i to sa hotelima mahom 4 i 5 zvijezdica.
Kada se ova vijest proširi među investitorima, posebno mislim tu na strance, svi će htjeti imati Adris. Svi.
Vijest naime nije izašla na engleskom jeziku, nažalost Adris ne stavlja objave na engleskom jeziku na burzu i to im je nedostatak.
Ono što je bila RIVP sada postaje Adris, ako ćeš htjeti ulagati u HR turizam prvi sinonim će biti Adris kao što je do sada bila RIVP.
Očekujem i preljevanje kapitala iz RIVP u Adris, zašto ne?
Dok je RIVP pretplatila Hotele Imperijal kupivši na otoku hotelčiće koji mogu raditi samo sezonski, Adris kupuje vrhunske hotele u Zagrebu i Dubrovniku koji rade cijelu godinu.
Bravo za AV!
lp
Ne postaje jer su veci i Plava laguna i Valamar.
Ja ne znam kako su ovdje svi uvjereni u dobru kupovinu dok nisu culi cijenu?
Mislim da to strateski, pa ni financijski ne mora biti los posao, posebno na dugi rok, no bez cijene i troskova ulaganja ne moze se posao kvalificirati, kao dobar ili los.