ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko košta soba (stan) u npr. Splitu i po koliko se može rentati? To radi dobar dio Hrvata zar ne?
Kada to usporedite sa hotelom Park u Rovinju doći će te do fascinantnih brojki koje otkrivaju gdje zapravo leži investicijsko ludilo u HR, a to u ovom slučaju sasvim sigurno nije Rovinj.

Soba u splitu ne kosta 400 000 eura. U Dubrovniku ne kosta 400 000 eura. Ali u onom selu Rovinju u kojem na trgu prodaju plasticne đinđuve kosta 400 000 eura. Ovaj vas Vlahovic ulaze kao ruska mafija nekada. Sve kosta puta 3. A o tome da usporedjujete to selo sa Londonom i Parizom i cijenama nekretnina znaci da nemate pojma o cemu ooce govorite..kakve amortizavlcije i ebitda ?..

Status Quo: Roll Over Lay Down

Za nevjerovati : Možda se iznenadiš jer sama brojka 400k eura ne znači ništa bez ostalih parametara. Koliko košta soba u Londonu, Parizu i da li to znači pušing?
Usporedjivati London i Pariz sa Rovinjom ? Ebitda ?
Fundamenti ? Gradove koji imaju sezonu cijelu godinu i cine financijske i nekretninske centre svijeta. Jos malo pa ce se Rovinj usporedjivati s Tokijom kojemu nekretnine toliko kostaju da uzimaju medjugeneracijske kredite.
Soba u Rovinju ne moze zaraditi 400 000 eura niti BEZ amortizacije za 20 godina.
Ovo je kao nekada u ruske mafije. Ne pita sto kosta i po mogucnosti x 3.

sada kada sam saznao da će u hotel u Rovinju po sobi biti uloženo 400000 eura počinjem skupljati pare da kupim još adrisa po ovim cijenama dok se može.tako skupe sobe će se skupo i prodavati minimalno po 200 eura po danu puta 150 dana i investicija se vrati za 14 godina što i nije tako loše.
vidim da pojedinci mrze i blate sve u ovoj državi nagovaraju na odlazak pa bi ih molio da to svojim primjerom i pokažu.svima bi bilo bolje bez njih jer zašto živjeti gdje ti nije dobro i gdje sve mrziš i prosipaš žuč to ti samo škodi zdravlju.

Jbg,mozemo mi zamisljat,ali bez dokaza to su samo teorije zavjere.

Ima dokaza jako puno. Nije to nikakvo zamisljanje, a dokaza ima na sve strane.
Samo ovo nije država i nema pravosudja. Ovo je zemljopisni pojam zvani Hrvatska. Regija u kojoj se to sve proizvodilo mozda jednog dana postane dio kakve pravne drzave. A ovo je pocetak kraja Adrisa.
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=black&id=1023634
[/quote]
Ala si ga argumentirala,jos ne mogu doci sebi,kao da je to nesto novo da pravosudje u nas ne funkcionira,da funkcionira ne bi ni Antisa imao cca. 1,5 mil. kom udjela i pitanje je gdje bi bio,ali pustimo to.
Ako se zaista radi o isisavanju novca iz Adrisa od strane jedne osobe kako ti insinuiras,pa kako to da ostalih nekoliko velikih dionicara sute i gledaju da ih se pljacka i da im se imovina obezvredjuje? Mislis da su svi u dilu? I koja je logika u tome da obezvredjujes ono sto vec posjedujes?

A,sto se tice popunjenosti hotela uopce ne sumnjam da ce biti popunjen,najprije ti se rasprodaju najskuplji aranzmani.Ima milijunasa na svijetu ko blata.

Koliko košta soba (stan) u npr. Splitu i po koliko se može rentati? To radi dobar dio Hrvata zar ne?
Kada to usporedite sa hotelom Park u Rovinju doći će te do fascinantnih brojki koje otkrivaju gdje zapravo leži investicijsko ludilo u HR, a to u ovom slučaju sasvim sigurno nije Rovinj.

Soba u splitu ne kosta 400 000 eura. U Dubrovniku ne kosta 400 000 eura. Ali u onom selu Rovinju u kojem na trgu prodaju plasticne đinđuve kosta 400 000 eura. Ovaj vas Vlahovic ulaze kao ruska mafija nekada. Sve kosta puta 3. A o tome da usporedjujete to selo sa Londonom i Parizom i cijenama nekretnina znaci da nemate pojma o cemu ooce govorite..kakve amortizavlcije i ebitda ?..
[/quote]

Pokušao sam ali ne ide, London je bio spomenut kao demistifikacija brojki, i naravno da svatko dobronamjeran i prosječno inteligentan je to mogao isčitati iz pažljivo sročenog posta. Također sam htio ukazati na sumanito ulaganje Hrvata u stanove po p/e 40 bez amortizacije.
Niste napisali koliko košta soba (stan) u novogradnji u Splitu i koliki je povrat. U pravu ste , soba u Splitu ne košta ni blizu navedenoj cifri kao što ni povrat nije ni blizu povratu koji će imati Hotel Park. Zaboravili ste da će gosti ovoga hotela dnevno trošiti samo na šampanjac više nego stan u Splitu uprihodi mjesečno. Drugim riječima cijenu sobe u hotelu Park pomnožite u startu ×2 pa će te dobiti prihod od jedne smještajne jedinice u jednom danu ( ne mjesecu), a onda to pomnožite sa brojem očekivanih rentnih dana u godini.

London i Rovinj se ne mogu uspoređivati ali mogu njihovi fundamenti. Što mislite koliki je povrat u hotelskom biznisu u Evropskim prijestolnicama?
A ovaj vaš (agresivni) dio koji se tiče mojih kompetencija možda govori više o vama jer vidim da vam je ebitda potpuno nebitna u cijeloj ovoj priči.

A da ja mogu odlučivati umjesto AV kupio bih hupz još jučer jer to Adrs poklopi za ručak. Neto dobit Adrisa u iduće dvije godine ide prema 100m€ budući će samo turistički dio donositi 250-300m ovisno o amortizaciji.
Ne zaboravite udio u Savi od 20% kao i onih 5% u Triglavu. To skupa iznosi 10 milja eura godišnje.
Neka pinka će pasti i od kompliciranog Cromarisa. Sve to poklopiti će ukupna fin. dobit.

O liku i djelu AV nemam što za dodati. Mene kao dioničara on i ne doživljava kao što ja znam da njemu otkucava vrijeme. A tada će se karte ponovno miješati.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Inače 400k eura vam je 3mil kuna što i nije neka cifra, ovisno kako se uzme. To su vam 2 dvosobna stančića u Splitu.
E sad možete uspoređivati povrate na investiciju ovakvog tipa (stanovi Split) sa investicijom u jednu sobu u Hotelu Park 5+*
Ja nemam dilemu gdje bih ja parkirao lovu pa sam je i parkirao.

I za kraj samo jedna riječ…… Neusporedivo.

Što se tiče radne snage u Rovinju koju Podravka ne može naći, a istovremeno Maistra može i hoće (jer ima prostora dizati plaće do tržišno potrebne cijene, a i sama školuje buduće radnike) to samo govori koko funkcionira izgubljeni državni menagment.
Niskoplaćenu riblju industriju smjestiti u razvijeni Rovinj ( valjda zato što je na moru, ha ha), umjesto u neki nerazvijeni dio kopnene HR koji je povezan autocestom mogu samo državni menageri zvani uhljebi.
Dobro je nisu podigli na Lapadu u DU.
Na kopnu bi bez problema dobili radnu snagu kojoj ne bi bio potreban smještaj pa bi mogli i povećati plaće za par sto kn.

Molim moderatora da me ne premjesti jer post ima poveznicu sa adrs po pitanju radne snage.

[/quote]

Pokušao sam ali ne ide, London je bio spomenut kao demistifikacija brojki, i naravno da svatko dobronamjeran i prosječno inteligentan je to mogao isčitati iz pažljivo sročenog posta. Također sam htio ukazati na sumanito ulaganje Hrvata u stanove po p/e 40 bez amortizacije.
Niste napisali koliko košta soba (stan) u novogradnji u Splitu i koliki je povrat. U pravu ste , soba u Splitu ne košta ni blizu navedenoj cifri kao što ni povrat nije ni blizu povratu koji će imati Hotel Park. Zaboravili ste da će gosti ovoga hotela dnevno trošiti samo na šampanjac više nego stan u Splitu uprihodi mjesečno. Drugim riječima cijenu sobe u hotelu Park pomnožite u startu ×2 pa će te dobiti prihod od jedne smještajne jedinice u jednom danu ( ne mjesecu), a onda to pomnožite sa brojem očekivanih rentnih dana u godini.

London i Rovinj se ne mogu uspoređivati ali mogu njihovi fundamenti. Što mislite koliki je povrat u hotelskom biznisu u Evropskim prijestolnicama?
A ovaj vaš (agresivni) dio koji se tiče mojih kompetencija možda govori više o vama jer vidim da vam je ebitda potpuno nebitna u cijeloj ovoj priči.

A da ja mogu odlučivati umjesto AV kupio bih hupz još jučer jer to Adrs poklopi za ručak. Neto dobit Adrisa u iduće dvije godine ide prema 100m€ budući će samo turistički dio donositi 250-300m ovisno o amortizaciji.
Ne zaboravite udio u Savi od 20% kao i onih 5% u Triglavu. To skupa iznosi 10 milja eura godišnje.
Neka pinka će pasti i od kompliciranog Cromarisa. Sve to poklopiti će ukupna fin. dobit.

O liku i djelu AV nemam što za dodati. Mene kao dioničara on i ne doživljava kao što ja znam da njemu otkucava vrijeme. A tada će se karte ponovno miješati.

[/quote]
odavno sam napisao da adris treba kupiti hupz i stvoriti turističku osovinu rovinj-zagreb dubrovnik koja će raditi cijelu godinu.AV bi time ostavio spomenik i za sebe i za Leku.

sada kada sam saznao da će u hotel u Rovinju po sobi biti uloženo 400000 eura počinjem skupljati pare da kupim još adrisa po ovim cijenama dok se može.tako skupe sobe će se skupo i prodavati minimalno po 200 eura po danu puta 150 dana i investicija se vrati za 14 godina što i nije tako loše.
vidim da pojedinci mrze i blate sve u ovoj državi nagovaraju na odlazak pa bi ih molio da to svojim primjerom i pokažu.svima bi bilo bolje bez njih jer zašto živjeti gdje ti nije dobro i gdje sve mrziš i prosipaš žuč to ti samo škodi zdravlju.

Ovdje će glavnina aranžmana ići u rasponu 500-1000€, ovisno o smještajnoj jedinici i dijelu godine. Morate računati i rashode da bi dobili povrat. Što se tiče broja rentnih dana po sobi 150 je premala brojka i zapravo odgovara malo boljim sezonskim hotelima. Ja bih to podigao na 2/3 cijele godine, znači oko 250. Naravno ovo je ovako na prvu, može i dosta odstupati.
E da, ne zaboravite da gosti ovakvih hotela jako dobro troše, što bitno povećava prihode.

Što se tiče radne snage u Rovinju koju Podravka ne može naći, a istovremeno Maistra može i hoće (jer ima prostora dizati plaće do tržišno potrebne cijene, a i sama školuje buduće radnike) to samo govori koko funkcionira izgubljeni državni menagment.
Niskoplaćenu riblju industriju smjestiti u razvijeni Rovinj ( valjda zato što je na moru, ha ha), umjesto u neki nerazvijeni dio kopnene HR koji je povezan autocestom mogu samo državni menageri zvani uhljebi.
Dobro je nisu podigli na Lapadu u DU.
Na kopnu bi bez problema dobili radnu snagu kojoj ne bi bio potreban smještaj pa bi mogli i povećati plaće za par sto kn.

Molim moderatora da me ne premjesti jer post ima poveznicu sa adrs po pitanju radne snage.

Pa bas zato sto je ebitda bitna nije posve jasna ova racunica. A ebitda je bitna za za biznis, ali i kao odgovor kada ce se novci koji su ulozeni iz adrisa u maistru isplatiti. To nije dubrovnik tako da usporedba sa hupz i zg / dubrovnik, a jos manje london / pariz ili bec ili ako hocete venecija ne stoje. Slatem se da bi bilo bolje da su kupili hupz. Ali nisu.

I pri tome je popunjenost maistrinih kapiciteta oko 25 % godisnje, a occupancy rate u londonu / parizu itd je preko 80 % . Pa si vi racunajte ebitda u usporedivim sobama od 400 000 eura u rovinju i sobama 400 000 eura u londonu. Ne znam sto bi trebalo napraviti da se rovinj pretvori u destinaciju poput napr venecije ili budimpeste. To je ekscentricno. U najmanju ruku 🙂

New Report

Close