Pa svi su u lošem položaju, ali banka koja je u istome naplatnom redu odnosno skupini, ali koja je naprimjer osigurala potrazivanja nekretninom, zemljištem ili nečim sto je vrednije od dionica ovisnih društava je u boljem položaju ako ne sudjeluje u nagodbi nego se razlučno namiri.
Gledaš kroz šarene naočale. Po prijedlogu nagodbe svi su ti vjerovnici nigdje uklj. i dobavljače. Zato treba, barem pokusati razbucati postojeću ekipu, i predložiti i dogovoriti novi model nagodbe. Pravicniji, a ne pljačkaški kakav se predlaže od strane Alix partnersa i povjerenika.
Svi su u losem polozaju cim je doslo do ovoga dijela ulaska u nagodbu, medjutim ne moze se svih u ovom trenutku tretirat u jednakom polozaju zato se i formiraju skupine vjerovnika prema pravnim razlozima kvalitete osiguranja o kojima ne odlucujem ja nego sud, ako je sud razmotrio sve razloge svrstavanja u takvu skupinu nije na meni da preispitujem razloge mogu samo vjerovat da je to dobro napravljeno po pravilima jer skupine se formiraju na nacin da su skupine vjerovnika u jednakom pravnom položaju u pogledu namirenja.
Drugo istices stalno po prijedlogu nagodbe koji je do sad izasao i nesto prejudiciras da su po tome svi u losem polozaju itd medjutim i sam znas da je taj prijedlog predlozen od ramljaka i privremenog vjerovnickog vijeca, koji nema nikakvu tezinu zato sta se privremeno vijece raspusta i dolazi novo vjerovnicko vijece koje se sastoji od clanova skupina koje su trenutno formirane, koliko vidim formirano je 5 skupina sta vjerovatno znaci da ce biti 5 clanova vijeca, svaki clan vijeca se bira glasovanjem u svojoj skupini, te nakon formiranja vijeca to novo vijece zajedno sa povjerenikom slaze nagodbu i usuglasava je prije nego je salje na glasovanje, s obzirom da je masu trazbina osporeno sami sastav vjerovnika, a posljedicno i buduceg vjerovnickog vijeca se drasticno mijenja cime se u konacnici i sam prijedlog nagodbe dosta mijenja.
Ono sta je bitno napomenut je da Adris u skupini A koja se smatra skupina s najboljim osiguranjem trazbine tako misle oni koji su te skupine odredili ne ja ni ti jer ugovor nemamo da bi mogli debitirat ne radi se samo o dionicama u tom ugovoru da bi to tako pojednostavnilo kako ti stalno inputiras, medjutim ono sta je trenutno bitno napomenit je da adris predstavlja 37% trazbina u svojoj skupini te da po nekoj logici bi bilo za predpostavit da ce Adris vrlo vjerovatno imat svoga predstavnika u vjerovnickom vijecu jer svaka skupina ce morat glasovanjem izabrat svoga predstavnika, logicno je da onaj koji ima najvise postotka pojedinacno u skupini ima pravo trazit da izabere svoga predstavnika pogotovo s takvim udjelom od 37%.
S obzirom da vjerovnicko vijece zajedno s predstavnikom radi na nagodbi taj dio smatram jako bitnim jer ce za sada po ovome sta sam napisao i ako tako bude naravno jos uvijek fali 13% da bi se to izglasalo onda u tom scenariju sam Adris imat jako veliki utjecaj na sami izgled nagodbe, druga stvar sta je ovdje jako bitno napomenit svi smo primjetili da je Adris za vrijeme onih pregovora spominjan u kontekstu u udruzi s dobavljacima ocito s razlogom jacanja svoje pozicije u najvecoj skupini po trazbinama te po svemu onome sta se pojavljuje i ono sta je bilo zadnje vezano koliko je Adris bio angaziran u osporavanju trazbina rekao bi da Adris ovdje igra jako pametnu igru koji mu je konacni cilje ostaje za vidjet ali ocito je da plana itekako ima.
[/quote]
sve što ste napisali stoji i pravno je sve na strani adrisa i adris je kredit dao sa svim dobrim jamstvima
ali mene od početka nastanka agrokora čudi da adris nije vidio kako je agrokor prikazao te adrisove kredite a i Ramljak nije prezentirao stvari kako treba pa su različita tumačenja izazivala loš prikaz činjenica a adris se nije javljao.No izgleda da je sve sada u redu postavljeno od suda.
Necu ulaziti u prognoziranje raspleta oko kredita za Agrokor jer je ocito sve moguce, ali me zanima kakvom tocno logikom neki od vas ulazu u dionice? Kako vam je Adris prije godinu dana bio dobar i niste ga prodali, a danas ga prodajete nakon sto je cijena dionice pala za 1.65 milijarde kn od pocetka lex agrokora sto je za 500 milijuna kn vece od iznosa danog kredita Agrokoru?
Kako tocno Adris sada vrijedi 500 milijuna manje od proslogodisnje procjene cak i u slucaju da se u tom trenutku u potpunosti otpise taj kredit?
Ne morate ni odgovarati na pitanje, imate pravo na svoje odluke, samo eto pozivam na to da se odmaknete svi korak unazad da dobijete bolju siru sliku, malo bolju perspektivu i prestanete pisati o tom kreditu kao da o tome ovisi Adrisova buducnost.
Je da, nažalost povjerenik i strvinari i dalje igraju svoju igru. Vidjet ćemo kako će dobavljaci na sve skupa reagirati. I ostali.
Kada se forimiraju skupine vjerovnika ……………..
Čudi me jedna stvar a to je da NITKO među osporavateljima ( ADRIS, Agram koncern ……) ne vidi POTENCIJALNE ulagače.
Vrlo su likvidni i čini mi se da samo vrebaju pravu TRENUTAK?
U prilogu se nalaze tri dokumenta
1. Tablice Vjerovnika po kategorijama a u drugom i trećem dokument Tablica razlučnih/izlučnih prava iz kojeg se vidi što je sve založeno i tko je nositelj založnog prava (hipoteka).
U prvom dokumentu vjerovnici kategorije A (nositelji razlučnih prava) se mogu na prste nabrojati…
u drugom i trećem dokumentu nekretnine i pokretnine pod zalogom ima ih na stotine – od zgrada do krava doslovno.
Jel netko može komentirati gdje su nestali razlučni vjerovnici iz skupine A ?
Npr Zagrebačka Banka ima samo jedno potraživanje u skupini E i ništa drugo
dok u dokumentu broj dva i tri hipoteka koje glase na zagrebačku banku ko u priči …
Ima li koje suvislo obješnjenje ?
Necu ulaziti u prognoziranje raspleta oko kredita za Agrokor jer je ocito sve moguce, ali me zanima kakvom tocno logikom neki od vas ulazu u dionice? Kako vam je Adris prije godinu dana bio dobar i niste ga prodali, a danas ga prodajete nakon sto je cijena dionice pala za 1.65 milijarde kn od pocetka lex agrokora sto je za 500 milijuna kn vece od iznosa danog kredita Agrokoru?
Kako tocno Adris sada vrijedi 500 milijuna manje od proslogodisnje procjene cak i u slucaju da se u tom trenutku u potpunosti otpise taj kredit?
Ne morate ni odgovarati na pitanje, imate pravo na svoje odluke, samo eto pozivam na to da se odmaknete svi korak unazad da dobijete bolju siru sliku, malo bolju perspektivu i prestanete pisati o tom kreditu kao da o tome ovisi Adrisova buducnost.
o tom kreditu ne zavisi adrisova budućnost ali se sada opet postavlja pitanje dali keš ima svoj udio u cijeni dionice na burzi ili nema jer daje samo financijski top koji je po meni slabo iskorišten/presporo sve to ide u realizaciju koje su mogućnosti.AV je rekao da adris ima godišnje 20% rast dionice
Kako presporo ? Pa taj kredit je bio investicija :)).
A glede dugovanja agrokora. Nije 1 milijarda eura nego vise od 1,1 milijarda eura.i pti tome jos 100 i nesto miliona eura rezervacija. Zajedno je to u izvjestajima vidljivo preko 1,2 milijarde eura.
Za sada.
Kako presporo ? Pa taj kredit je bio investicija :)).
A glede dugovanja agrokora. Nije 1 milijarda eura nego vise od 1,1 milijarda eura.i pti tome jos 100 i nesto miliona eura rezervacija. Zajedno je to u izvjestajima vidljivo preko 1,2 milijarde eura.
Za sada.
O kojim eurima ti pricas???
Sorry, kune. Valjda znate da su kune. Ili ?
To su one koje cete dobiti nazad kada ” izbacite ametikance nogom u dupe “.
U prilogu se nalaze tri dokumenta
1. Tablice Vjerovnika po kategorijama a u drugom i trećem dokument Tablica razlučnih/izlučnih prava iz kojeg se vidi što je sve založeno i tko je nositelj založnog prava (hipoteka).
U prvom dokumentu vjerovnici kategorije A (nositelji razlučnih prava) se mogu na prste nabrojati…
u drugom i trećem dokumentu nekretnine i pokretnine pod zalogom ima ih na stotine – od zgrada do krava doslovno.
Jel netko može komentirati gdje su nestali razlučni vjerovnici iz skupine A ?
Npr Zagrebačka Banka ima samo jedno potraživanje u skupini E i ništa drugo
dok u dokumentu broj dva i tri hipoteka koje glase na zagrebačku banku ko u priči …
Ima li koje suvislo obješnjenje ?
Sve je dostupno i lako provjerljivo znaci stanje je
Konkretno za slucaj Zagrebacke Banke koji navodis sve trazbine koje nedostaju je Adris osporio, te preostaje sudski proces za dokazivanje trazbina.