Sada sam pogledao tablice i ono sta sam govorio do sada da ce Adris dobro proc u tome izgleda da ce biti tocno naime Adris-ova potrazivanja od miljarde i crosova potrazivanja od 170 mil su razvrstana u skupinu A
Skupina A se odnosi iz sudskih dokumenata na
1. SKUPINA A – vjerovnici čije su tražbine osigurane razlučnim pravom (razlučni vjerovnici).
Ovo za sada je jako dobro za Adris 🙂
Je razlučno su osigurani bezvrijednim dionicama.
Hoces reci da sudsko razvrstavanje adrisa u razlucne vjerovnike predstavlja prevaru od strane suda, ovdje vise ne govorimo o razvrstavnju ramljaka vec o razvrstavljanju suda vjerovnika u skupine kojima se odredjuje u konacnici koliki ce tko otpis imat?
Ne, nego hoću reci sto je bilo osiguranje kredita. Dakle, oni imaju razlučno pravo nad dionicama Jamnice, Konzuma i Leda.
To ja ne znam jer javno ugovor nije objavljen detalji se ne znaju vec samo pojedinosti kao sta ni ti ne znas ali ako je sud tako razvrstio i nitko to nije osporio onda je to jasno kao dan i to ti na niti koji nacin ne mozes osporit sa svojim tezama za koje nemas relevantne dokumente jer postoje pravno jasne odluke koji su svima dostupne od nadlezne institucije mjerodavne u ovom slucaju.Bilo kakvo drugacije tumacenje s tvoje strane je tumacenje da sud laze za koje mozes mozda jos uvjek podnjet pravne radnje za osporavanje takvog priznavanja duga s kojima se ocito ne slazes ali su trenutno pravno valjane do trenutka neke privatne tuzbe koja bi isla u pobijanje takvog priznavanja.
Pa sud ne laže. Oni su razlucni vjerovnici osigurani udjelom Agrokora u Jamnici, nešto Leda i Konzuma.
Potpuno je nebitno s čime se ja slazem ili ne slazem, ja ti kažem ono sto znam i prije objava tablica i njihovih povjereničkih i sudskih priznanja.
A sto misliš da će im zato sto su tako razvrstani dati da ponovo biraju, gurnu ruku u teglu punu čokoladnih bombona i uzmu sto žele? Njihovo razlučno pravo su te dionice i s time će pretpostavljam ući u nagodbu. Za razliku od nekih drugih, oni se nisu naplatili prije nagodbe nad svojim razlučnim pravom nego su ušli u nagodbu s potraživanjem. Ne znam ni jesu li mogli. Ne znam ni sto piše o ugovoru o zajmu ili kreditu. Pretpostavljam da će tako postupiti iz razloga jer smatraju da će se u procesu same nagodbe priznavanjem tražbina u nekom postotku naplatiti vise nego iz razlučnog kolaterala.
Kada se forimiraju skupine vjerovnika uopce vise nije bitno kakvi su detalji ugovora, jer se tada vise ne tretiraju vjerovnici svaki zasebno vec se tretiraju o jacini skupina u kojima s nalaze, ako jedan vjerovnik skupine A ima hipoteku na nekretnini uz more, a drugi vjerovnik skupine A na nekom selu koji realno je tesko prodat i manje vrijedi to nista ne znaci jer ce i jedan i drugi vjerovnik u nagodbi se namirit pod jednakim uvjetima, znaci ako otpisu 15% jedan i drugi ce jednako proci i zato ta rasprava nad cime je i kako tko osiguran nije bitna jer se gledaju grupe vjerovnika i njihova jakost po skupini, znaci u ovom trenutku Adris je osiguran kao i vecina u toj skupini s boljim osiguranjima zato sta se na sudu to tako tretira izjednacavaju se vjerovnici radi lakseg provodjenja nagodbe.A skupina A je najbolje zasticena skupina i po tome joj pripada najbolji uvjeti u pregovorima oko otpisa duga.
Da, al oni su nigdje u svojoj namiri. Mogu uzeti nešto ili ništa. Njihova pozicija ako se nagodba provede po ovakvom prijedlogu je nikakva do vrlo slaba. Onaj tko je osiguran nekretninom naplatit će se mnogo vise nego oni s dionicama. Onaj tko ima takvo osiguranje uzet će njega, a ne sudjelovat u nagodbi. Oni nemaju sto uzeti pa će se stiskati s ostalima za “mrvice”, ako se usvoji ovakav prijedlog nagodbe.
Reci mi tko je u boljem polozaju ovdje adris ili dobavljaci ili obveznicari po redu ?
Tablice mozete pogledati na stecajnim objavama suda
Pa svi su u lošem položaju, ali banka koja je u istome naplatnom redu odnosno skupini, ali koja je naprimjer osigurala potrazivanja nekretninom, zemljištem ili nečim sto je vrednije od dionica ovisnih društava je u boljem položaju ako ne sudjeluje u nagodbi nego se razlučno namiri.
Gledaš kroz šarene naočale. Po prijedlogu nagodbe svi su ti vjerovnici nigdje uklj. i dobavljače. Zato treba, barem pokusati razbucati postojeću ekipu, i predložiti i dogovoriti novi model nagodbe. Pravicniji, a ne pljačkaški kakav se predlaže od strane Alix partnersa i povjerenika.