Renči ja vam i dalje ne znam slovenski niti sam ga mogao naucit u jedan dan pa vas lijepo molim da mi u onom clanku koji kaze da adris ima 300 mil potrazivanja prevedete ovi dio gdje se spominje Agrokor posto je on jako bitan vjerujem da bi zanimalo i ostale sudionike
“
Podatek, koliko terjatev do družb v Agrokorjevem koncernu so prijavili upniki, bi moral biti znan že pred dnevi, vendar so rok podaljšali do jeseni. Kot smo pretekli teden razkrili na Siol.net, se neuradno omenja znesek, višji od enajstih milijard evrov.”
Budite tako ljubazni pa nam to prevedite.Hvala
Ili da pojednostavnimo. Status quo meni da 10 kuna da mu ih vratim ako nece imati za kavu za par godina
ako izgubi posao. I ja njemu tih 10 kuna cuvam ( to je u pricuvi ), ali kada prodje to vrijeme i on ne izgubi posao nego dodje po tih 10 kuna. To vise nije 10 kuna nego 7 kuna koje ja njemu vratim.
Kolegice renči, na forumu ste od 2006. godine a još ne znate osnove investiranja.
Zaključujem to po postovima unazad par dana na ovoj temi. Ili se radi o tome, ili se radi o onoj malenoj manjini dioničara Adrisa koji iz nekog razloga imaju nešto protiv g. Vlahovića pa se služite forumom za razračunavanje. Ako je to, isto vam svakako ne ide na čast.
Po meni g. Vlahović je vrstan poduzetnik jedan od najcijenjenijih u našoj državi, da nam je barem više takvih.
lp
[/quote]
Nemojte da vam tu moram vaditi po postovima kada ste nedavno izracunali kako procijemjujete adris na 700 kuna po dionici.
– Renči je u pravu 100%, slažem se sa svime što je napisala.
– a kako će te vi zaraditi sigurnih 10% ???
– vrlo jednostavno, kupite dionice ADRS2 po cijeni od 400 – 430kn (što jeftinije to bolje).
– tu će te dobiti dividendu plus neki rast dionice i to vam je sigurnih 10% .
– zbog tih sigurnih 10% tu su vam se parkirali i svi mirovinci.
– ako želite još veći prinos, na vrhu ciklusa prodate dionice pa ih ponovno jeftino kupite.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ocito niste pratili raspravu renči je izjavila da normalna osiguravajuca drustva na svoju pricuvu tj novac moraju zaradit 10%, u vasem komentaru primjer ne stoji jer niti jedno osiguranje cijelu svoju pricuvu ne smije ulozit u rizicnu klasu kao sta su dionice, vas primjer stoji samo s primjera ulaganja drugih investitora i nije prikladno za usporedbu u ovom slucaju.Da bi razumjeli raspravu potrebno je procitati cijelu, a ne samo jedan post.
Lijep pozdrav
[/quote]
Nisam rekla da MORAJU zaraditi ali da obicno zarade. Kao sto i dalje tvrdim da se pricuve nakon odredjenog vremena pretvore u kapital i da pricuve donose profit. Nije jedno osiguravajuce drustvo bankrotiralo. Ali vecinom zaradjuju. Osim croatia.osiguranja koje je slabacko u zaradi. I dalje tvrdim da se iz premije dio koji zavrsava u pricuvama koristi i za zaradu !
BAT u Kanfanar ove godine ulaže 15 milijuna eura
– Renči je u pravu 100%, slažem se sa svime što je napisala.
– a kako će te vi zaraditi sigurnih 10% ???
– vrlo jednostavno, kupite dionice ADRS2 po cijeni od 400 – 430kn (što jeftinije to bolje).
– tu će te dobiti dividendu plus neki rast dionice i to vam je sigurnih 10% .
– zbog tih sigurnih 10% tu su vam se parkirali i svi mirovinci.
– ako želite još veći prinos, na vrhu ciklusa prodate dionice pa ih ponovno jeftino kupite.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ocito niste pratili raspravu renči je izjavila da normalna osiguravajuca drustva na svoju pricuvu tj novac moraju zaradit 10%, u vasem komentaru primjer ne stoji jer niti jedno osiguranje cijelu svoju pricuvu ne smije ulozit u rizicnu klasu kao sta su dionice, vas primjer stoji samo s primjera ulaganja drugih investitora i nije prikladno za usporedbu u ovom slucaju.Da bi razumjeli raspravu potrebno je procitati cijelu, a ne samo jedan post.
Lijep pozdrav
[/quote]
Nisam rekla da MORAJU zaraditi ali da obicno zarade. Kao sto i dalje tvrdim da se pricuve nakon odredjenog vremena pretvore u kapital i da pricuve donose profit. Nije jedno osiguravajuce drustvo bankrotiralo. Ali vecinom zaradjuju. Osim croatia.osiguranja koje je slabacko u zaradi. I dalje tvrdim da se iz premije dio koji zavrsava u pricuvama koristi i za zaradu !
[/quote]
Nitko ne spori da se koristi za zaradu ali garantiram da niti jedno osiguranje ne zaradjuje na novac 10% cak i 5% je trenutno jako puno, vjerovatno je super ako zarade 2-3%.Ako ste rekli da normalna osiguravajuca drustva zarade toliko onda se to s tom vasom izjavom imputira da je to standard znaci da je po vama 10% koliko se mora zaradjivat jer je to normalno i dalje mi niste pokazali kako je to normalno zaradit osiguravajucim drustvima 10% na novac koji imaju. Odgovore nikakve ne dajete ni dalje ?
Prijevod cekam i dalje nije valjda da tako lose znate slovenski da ne mozete jedan pasus prevest ?
Status quo..to je iz vase perspektive jer ne znate za bolje..osobno poznajem osobu koja radi u osiguranju koje ima isplate steta po ukupnim.premijama.oko 50 % te oko 3 % su troskovi..aj sada vi zamislite sto oni rade sa tehnickim pricuvama i zaradama iz premija..a jos te novce i ulazu..to sto gledate iz perspektive autoosiguranja, a koje je croatia osiguranju vodece i jedino sto znaju onda mi je jasno o cemu govorite.. Njihova razlika od premije i pricuve je malena i zarda im je mozda 1 %..pa to nije osigueanje to je porez. Osim toga sto mislite kako nastaje kapital osiguravajucih kuca ? . Da to zubic vila njima poklanja dok oni cuvaju tehnicke.pricuve..ali s obzirom da gledate iz perspektive croatia osiguranja koje je zaista ove godine jako lose uopce se ne cudim sto se vi cudite. Rekla sam vam da je croatiaosiguranne lose radilo.
Agrokora sam se davno rijesila.pa mi.je gubitak minimalan, manje do 10 %;ulozenog. A i malo sam imala ulozeno. Naslutila sam sto se dogadja. Za Adris ne govorim da ce bankrotirati , ali da su loši – jesu. Investicije su im promasene. Za sada se zna da je 1 milijarda kuna u agrokoru. A sto ako se pokaze da je 2 milijarde ? A cini mi se da su slovenci u pravu.
Sto se adris ne oglasi ?
Status quo..to je iz vase perspektive jer ne znate za bolje..osobno poznajem osobu koja radi u osiguranju koje ima isplate steta po ukupnim.premijama.oko 50 % te oko 3 % su troskovi..aj sada vi zamislite sto oni rade sa tehnickim pricuvama i zaradama iz premija..a jos te novce i ulazu..to sto gledate iz perspektive autoosiguranja, a koje je croatia osiguranju vodece i jedino sto znaju onda mi je jasno o cemu govorite.. Njihova razlika od premije i pricuve je malena i zarda im je mozda 1 %..pa to nije osigueanje to je porez. Osim toga sto mislite kako nastaje kapital osiguravajucih kuca ? . Da to zubic vila njima poklanja dok oni cuvaju tehnicke.pricuve..ali s obzirom da gledate iz perspektive croatia osiguranja koje je zaista ove godine jako lose uopce se ne cudim sto se vi cudite. Rekla sam vam da je croatiaosiguranne lose radilo.
Agrokora sam se davno rijesila.pa mi.je gubitak minimalan, manje do 10 %;ulozenog. A i malo sam imala ulozeno. Naslutila sam sto se dogadja. Za Adris ne govorim da ce bankrotirati , ali da su loši – jesu. Investicije su im promasene. Za sada se zna da je 1 milijarda kuna u agrokoru. A sto ako se pokaze da je 2 milijarde ? A cini mi se da su slovenci u pravu.
Sto se adris ne oglasi ?
Vi ocito ne razumijete u sta se pricuve smiju ulagat ni kako se mogu ulagat jer da razumijete do sad bi mi pokazali kako od toga zaradit 10%, s obzirom da pisete stvari koji ne pokazuju niti tracak tih pokazatelja u sta se smije ulagat vi pisete stvari koji nemaju veze s ulaganjima pricuva vec o nekim isplatama steta samo zaobilazite konkretno i jednostavno pitanje, razlog zasto ne odgovarate je zato sta ne znate odgovor kao sta letimicno gledate bilancu tako letimicno pisete gluposti.
S obzirom da vam gospodjica renči ne zeli prevesti dio teksta iz njezinog linka koji kaze da Adris ima 300 mil duga zato jer ili ne zna slovenski ili se pravi corava, meni je vise ocito ovo drugo morao sam se posluziti modernom tehnologijom googlom da bih vam to preveo.
link kaze u djelu u kojem sam ga vec citirao al ponovit cu i treci put da se slucajno to ne bi izmaklo
”
Podatek, koliko terjatev do družb v Agrokorjevem koncernu so prijavili upniki, bi moral biti znan že pred dnevi, vendar so rok podaljšali do jeseni. Kot smo pretekli teden razkrili na Siol.net, se neuradno omenja znesek, višji od enajstih milijard evrov.”
”
Prijevod moderne tehnologje kaze
”
Iznos potraživanja od poduzeća Agrokor Grupe bio je pripisan vjerovnicima, trebao je biti poznat prije nekoliko dana, ali rok je produžen do jeseni. Kao što je objavljeno prošlog tjedna na Siol.net, neformalno se spominje iznos veći od jedanaest milijardi eura.
”
Znaci svima je vidljivo da link na koji se gospodjica renči poziva da u njemu iz neformalnih izvora kazu da Adris ima 300 mil potrazivanja, te ta ista gospodjica kaze da su lazirana izvjesca Adrisa te ona vise vjeruje tom clanku, medjutim u tom istom clanku kazu isto tako iz neformalnih izvora da su potrazivanja vjerovnika od Agrokora 11 miljardi eura.
Mozete li gospodjice renči obavjestiti na grupi agrokora da vas izvor tj link kaze da su potrazivanja prema agrokoru 82 miljarde kuna te da njihova saznanja su lazna jer oni misle iz izvjesca da su potrazivanja oko 57 miljardi i to ako ukljucimo osporene trazbine odnosno manje od 40 miljardi ako izuzmemo osporene trazbine.
Ne tko je vidio da se tehnicke pricuve ulazu. Bozesacuvaj. Mozda toga nema u cros ?
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_10_119_2954.html
24.01.18
TV N1 S.Linić
adris ima ugovor da je posudio novce agrokoru
agrokor to nije tako prikazao u poslovnim knjigama
povjerenik Ramljak izgleda isto tako to predstavlja kao i agrokor
po tome adris je izgubio novce
dali će dobiti nešto za uzvrat ?
Za agrokor i adris bumo videli, kaj ne ?
Nemamo sta vidit sve je javno dostupno bez spekulativnih clanaka i to za ne falit jos iz slovenije.
Hocete li obavjestit na agrokor temi o dugu ili ste ocito samo uboli Adris kao metu za vase nepoznate skrivene namjere.