ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Aha lanice….da znas slovenski ili bar malo nesto kuzis procitala bi sto se govori izvan mocvare u kojoj zivis

Ali ti zato znas engleski 🙂

Pa da ti prevedem na Horvaški :
Na slovenscini kazu da je adris eksponiran 300 miliona eura u agrokoru.

Pošto vidim da razumiješ slovenski daj mi prevedi – "Po neuradnih informacijah"
Također od kad je članak? Ne sjećam se da si u to vrijeme išta pisala o problemu. Razumjet ću ako si to do jučer prevađala…
Pusa
[/quote]
Lanica je prava Hrvatica. Sve joj je jasno odmah. Govori strane jezike i sve kuzi. Prevodi i govori cak i engleski. Sigurno i najbolje vozi auto.
Posebno su zanimljivi oni koji svoje male sposonosti precjenjuju. Postoji grana psihologije koja se bavi s tim.

Status Quo: Roll Over Lay Down

I zalosno je kako netko tko nesto zna o osiguranju, kao status quo, ne zna kako osiguranje osim investicija izvlaci profit iz pricuva.
Odi probaj isplatiti sebi prije vremena pa cak i na dospjelost kakvu policu.

Znam ja vrlo dobro kako oni zaradjuju isto kao sta znam da niti jedno osiguranje ne zaradjuje 10% na pricuvu, samo ti ne znas kako zaradjuju osiguranja jer onda ni u snu ne bi napisala da zaradjuju 10% na pricuvu, i dalje cekam izvor kako cu zaradit sigurnih 10%, renči reci ljudima kako zaradit 10% sigurnih ?
[/quote]
Odi ti sebi isplatiti iz pricuve policu prije vremena.Sve bu ti jasno.
A sigurnih 10 % to mislim da je lanica sigurna da zna.
Ona je prava za to.

Aha lanice….da znas slovenski ili bar malo nesto kuzis procitala bi sto se govori izvan mocvare u kojoj zivis

Ali ti zato znas engleski 🙂

Pa da ti prevedem na Horvaški :
Na slovenscini kazu da je adris eksponiran 300 miliona eura u agrokoru.

Pošto vidim da razumiješ slovenski daj mi prevedi – "Po neuradnih informacijah"
Također od kad je članak? Ne sjećam se da si u to vrijeme išta pisala o problemu. Razumjet ću ako si to do jučer prevađala…
Pusa
[/quote]
Lanica je prava Hrvatica. Sve joj je jasno odmah. Govori strane jezike i sve kuzi. Prevodi i govori cak i engleski. Sigurno i najbolje vozi auto.
Posebno su zanimljivi oni koji svoje male sposonosti precjenjuju. Postoji grana psihologije koja se bavi s tim.
[/quote]

Renči, i dalje mi nisi prevela početak rečenice za koji si tako zapela(govorim o članku). Za boga miloga za takvog vrsnog poznavaoca slovenskog već smo trebali imati prevod. Ne znam zašto okrečeš ploču?
Ja sam te samo zamolila za prijevod početka ključne rečenice i datum članka.

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

I zalosno je kako netko tko nesto zna o osiguranju, kao status quo, ne zna kako osiguranje osim investicija izvlaci profit iz pricuva.
Odi probaj isplatiti sebi prije vremena pa cak i na dospjelost kakvu policu.

Znam ja vrlo dobro kako oni zaradjuju isto kao sta znam da niti jedno osiguranje ne zaradjuje 10% na pricuvu, samo ti ne znas kako zaradjuju osiguranja jer onda ni u snu ne bi napisala da zaradjuju 10% na pricuvu, i dalje cekam izvor kako cu zaradit sigurnih 10%, renči reci ljudima kako zaradit 10% sigurnih ?
[/quote]
Odi ti sebi isplatiti iz pricuve policu prije vremena.Sve bu ti jasno.
A sigurnih 10 % to mislim da je lanica sigurna da zna.
Ona je prava za to.

[/quote]

Ne ne ti znas pa to si ti izjavila nije ona to izjavila citirat cu tvoj post

Tehnicke pricuve bi trebale u normalnim osiguranjima donositi oko 10 % dobiti osiguravajucim kucama

Molim te objasni nam kako ce zaradit 10% ja sam uvjeren da ni lanica to ne zna, a ti si izjavila da je to normalno pa nam ljepo renči ti to objasni normalno jer nama to nije normalno, a jako bi voljeli da i nama to postane normalno ???

Ignore : renči

Lanice – weirdo 🙂 koji je motiv prevodjenja clanka kojega razumijes ?
Status quo : kada premije izmedju ostalog pretvoris u ocekivane i regulirane tehnicke pricuve nastojis kroz neko vrijeme te iste pricuve pretvoriti u profit. Zar ne ?
Osiguravajuci biznisi ono sto su bile pricuve kroz odredjeno vrijeme u postotku vecem od 10 % prtrvaraju u profit. Niti isplate sve pricuve, a kada ih investiraju zarade. Ovisno naravno s kakvim se osiguranjem bavis.

Ili da pojednostavnimo. Status quo meni da 10 kuna da mu ih vratim ako nece imati za kavu za par godina
ako izgubi posao. I ja njemu tih 10 kuna cuvam ( to je u pricuvi ), ali kada prodje to vrijeme i on ne izgubi posao nego dodje po tih 10 kuna. To vise nije 10 kuna nego 7 kuna koje ja njemu vratim.

mislim zašto je danas tako velika trgovina i veliki pad cijene ove dionice pa da bacim oko na forum i sad mi je jasno da to prodaju mirovinski fondovi .nisu imali dostupne podatke do sada a pročitavši postove na forumu su nešto naučili pa sada prodaju u panici dok nije sve propalo.

i dalje cekam izvor kako cu zaradit sigurnih 10%, renči reci ljudima kako zaradit 10% sigurnih ?

– Renči je u pravu 100%, slažem se sa svime što je napisala.

– a kako će te vi zaraditi sigurnih 10% ???
– vrlo jednostavno, kupite dionice ADRS2 po cijeni od 400 – 430kn (što jeftinije to bolje).
– tu će te dobiti dividendu plus neki rast dionice i to vam je sigurnih 10% .
– zbog tih sigurnih 10% tu su vam se parkirali i svi mirovinci.
– ako želite još veći prinos, na vrhu ciklusa prodate dionice pa ih ponovno jeftino kupite.

– I love this game.
Pozdrav !

Ili da pojednostavnimo. Status quo meni da 10 kuna da mu ih vratim ako nece imati za kavu za par godina
ako izgubi posao. I ja njemu tih 10 kuna cuvam ( to je u pricuvi ), ali kada prodje to vrijeme i on ne izgubi posao nego dodje po tih 10 kuna. To vise nije 10 kuna nego 7 kuna koje ja njemu vratim.

Mene ne zanima ulozit 10, a dobit 7 …vidim da i tu imate obrnutu matematiku lijepo mi napisite kako cu sigurno i na koji nacin zaradit 10% istrumentima koja koriste osiguravajuca drustva na svoju tehnicku pricuvu ?

Kolegice renči, na forumu ste od 2006. godine a još ne znate osnove investiranja.
Zaključujem to po postovima unazad par dana na ovoj temi. Ili se radi o tome, ili se radi o onoj malenoj manjini dioničara Adrisa koji iz nekog razloga imaju nešto protiv g. Vlahovića pa se služite forumom za razračunavanje. Ako je to, isto vam svakako ne ide na čast.
Po meni g. Vlahović je vrstan poduzetnik jedan od najcijenjenijih u našoj državi, da nam je barem više takvih.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

i dalje cekam izvor kako cu zaradit sigurnih 10%, renči reci ljudima kako zaradit 10% sigurnih ?

– Renči je u pravu 100%, slažem se sa svime što je napisala.

– a kako će te vi zaraditi sigurnih 10% ???
– vrlo jednostavno, kupite dionice ADRS2 po cijeni od 400 – 430kn (što jeftinije to bolje).
– tu će te dobiti dividendu plus neki rast dionice i to vam je sigurnih 10% .
– zbog tih sigurnih 10% tu su vam se parkirali i svi mirovinci.
– ako želite još veći prinos, na vrhu ciklusa prodate dionice pa ih ponovno jeftino kupite.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ocito niste pratili raspravu renči je izjavila da normalna osiguravajuca drustva na svoju pricuvu tj novac moraju zaradit 10%, u vasem komentaru primjer ne stoji jer niti jedno osiguranje cijelu svoju pricuvu ne smije ulozit u rizicnu klasu kao sta su dionice, vas primjer stoji samo s primjera ulaganja drugih investitora i nije prikladno za usporedbu u ovom slucaju.Da bi razumjeli raspravu potrebno je procitati cijelu, a ne samo jedan post.

Lijep pozdrav

Jos pogotovo ako je 430 kn adris r 🙂 tada se super zaradi.
Plavi osnove investiranja ?O cemu Vi ? Po postovima od 2005 zakljucujem da ste jos uvijek na razini računovodje.

New Report

Close