Daj ne trkeljaj gluposti.
Ne može se uspoređivati ROA osiguranja i hotela.
Glavni asset osiguranja su uplaćene premije, tuđi novac, koji je uglavnom u obveznicama i manji dio u dionicama.
Ne mogu obveznice u vrijeme niskih yieldova proizvoditi visoku dobit, niti se tim novcem mogu graditi hoteli.
Usporedba je potpuno besmislena.
Uopce se ne usporedjuje roa osiguranja ili hotela.
Radi se o invedticiji u biznis.
Ja tvrdim da je adris jako los biznis i da je to toksicna firma.
Ne svidja mi se sto na 20 milijardi aktive zarade bijednih 1,1 milijardu ebitda. I ne svidjaju mi se njegove investicije od 300 miliona eura ! U agrokor.
Cros i adris su odbijeni od slov regulatornih tijela zbog najmanje 300 miliona eura izlizenosti agrokoru.
Biznis adrisa je takav da s puno novca zarade premalo novca i to he vrlo opaka prica koja se tek ima procuti.
Statusquo, kao poznavatelj biznisa osiguranja, tvrdi da je u toj adrisovoj aktivi od 20 milijardi kuna i 7 milijardi kuna pricuve iz osiguravateljnog biznisa.
A ja opet govorim da sa adrisovim brojkama nesto ne stima. Ako i je u toj aktivi od 20 milijardi i tehnicka pricuva osiguranja pitam se kakav je to onda ROA jer se zarada iz tih 7 milijardi kuna u adrisa ne vidi.
Pa pobogu adris raspokaze s 20 milijardi i ebitda mu je 1,1 milijarda. Da je tehnicke pricuve iz isiguravareljnog posla stavio u banku na orocenje imao bi kamatu koja bi mu donjela nekakav prihod.
Ili je tu zsradu pojela kakva losa investicija ?
LRH se tu slucajno upleo. Samo kao investicijska prica i kao biznis. Sa EBITDA od 44 % firma skupa sa lrhc zaradi godisnje oko 500 miliona kuna. A ebitda zbrojena od te 2 firme je 200 miliona kuna.
LRH je ilustracija POSLA s velikim povratom u odnosu na posao s malim i dvojbenim povratom.
Ne usporedjuje ih se kao peer to peer.
ADRIS I CROS po slovenskim izvorima u Agrokoru imaju najmanje 300 miliona eura. !
Nakon gubitaka na agrokoru normalno je da ti sve počinje ličiti na isti. Kad nešto sanjaš i kad ti se nešto cijele dane mota po glavi normalno je da realnost gubi smisao. Da zna engleski vjerovatno bi renči na AAPLu pisala o bilanci, dugovima i kak joj sve smrdi na agrokor. Drž se stara
Aha lanice….da znas slovenski ili bar malo nesto kuzis procitala bi sto se govori izvan mocvare u kojoj zivis
Ali ti zato znas engleski 🙂
Pa da ti prevedem na Horvaški :
Na slovenscini kazu da je adris eksponiran 300 miliona eura u agrokoru.
Aha lanice….da znas slovenski ili bar malo nesto kuzis procitala bi sto se govori izvan mocvare u kojoj zivis
Pošto vidim da razumiješ slovenski daj mi prevedi – “Po neuradnih informacijah”
Također od kad je članak? Ne sjećam se da si u to vrijeme išta pisala o problemu. Razumjet ću ako si to do jučer prevađala…
Pusa
Daj ne trkeljaj gluposti.
Ne može se uspoređivati ROA osiguranja i hotela.
Glavni asset osiguranja su uplaćene premije, tuđi novac, koji je uglavnom u obveznicama i manji dio u dionicama.
Ne mogu obveznice u vrijeme niskih yieldova proizvoditi visoku dobit, niti se tim novcem mogu graditi hoteli.
Usporedba je potpuno besmislena.
Uopce se ne usporedjuje roa osiguranja ili hotela.
Radi se o invedticiji u biznis.
Ja tvrdim da je adris jako los biznis i da je to toksicna firma.
Ne svidja mi se sto na 20 milijardi aktive zarade bijednih 1,1 milijardu ebitda. I ne svidjaju mi se njegove investicije od 300 miliona eura ! U agrokor.
Cros i adris su odbijeni od slov regulatornih tijela zbog najmanje 300 miliona eura izlizenosti agrokoru.
Biznis adrisa je takav da s puno novca zarade premalo novca i to he vrlo opaka prica koja se tek ima procuti.
Statusquo, kao poznavatelj biznisa osiguranja, tvrdi da je u toj adrisovoj aktivi od 20 milijardi kuna i 7 milijardi kuna pricuve iz osiguravateljnog biznisa.
A ja opet govorim da sa adrisovim brojkama nesto ne stima. Ako i je u toj aktivi od 20 milijardi i tehnicka pricuva osiguranja pitam se kakav je to onda ROA jer se zarada iz tih 7 milijardi kuna u adrisa ne vidi.
Pa pobogu adris raspokaze s 20 milijardi i ebitda mu je 1,1 milijarda. Da je tehnicke pricuve iz isiguravareljnog posla stavio u banku na orocenje imao bi kamatu koja bi mu donjela nekakav prihod.
Ili je tu zsradu pojela kakva losa investicija ?
LRH se tu slucajno upleo. Samo kao investicijska prica i kao biznis. Sa EBITDA od 44 % firma skupa sa lrhc zaradi godisnje oko 500 miliona kuna. A ebitda zbrojena od te 2 firme je 200 miliona kuna.
LRH je ilustracija POSLA s velikim povratom u odnosu na posao s malim i dvojbenim povratom.
Ne usporedjuje ih se kao peer to peer.
ADRIS I CROS po slovenskim izvorima u Agrokoru imaju najmanje 300 miliona eura. !
[/quote]
Ti dok ti nisam napisao sta su Adrisove obveze ti si mislila da se radi o kreditima, sad kad sam ti napisao da je vecina tehnicka pricuva sad si okrenula plocu, da se vratimo na staro daj molim te objasni kako ce na tehnicku pricuvu zaradit 10% ja bih to stvarno volio znati jer bi onda i ja ulozio u nesto takvo molim te daj mi izvor kako cu zaradit sigurnih 10% s malim rizikom, ovo je sad najozbilnije pitanje ako si ti takvi znalac daj mi izvor kako cu zaradit 10% posto s rizikom sigurnosti neke velike banke ili drzave ?
Reci nam renci sta kazu na slovenscini kolika su potrazivanja od agrokora svih vjerovnika
Ne govorim o drugim vjerovnicima nego o adrisu koji je u agrokoru zapalio, za sada 140 kuna po dionici.
Tj duguje mu agrokor 300 miliona eura.
Adrisom se uopce ne zabavljam niti citam njegova lazna izvjesca nego sam letimicnim pogledom na njegovih 20 milijardi aktive shvatila kako ima mizeran ebitda. Njegove dugove i kome duguje proucavala nisam dok me niste napomenuli. Potpuno svejdeno kome duguje kada mu je uz aktivu od 20 milijardi eura ebitda samo 1,1 milujardu. Jos gore sto su to pricuve iz osiguranja. Pa.koliki mu je ROA ?
Glede osiguravajuceg biznisa znam nesto sitnicko. 🙂 i znam da od premija i investicija te troskova zaradi i vise od 10 %.
Razlog neulaganja u adris je i spoznaja o katastrofalno losem poslovanju crosa.
To sto je kod croatije drugacije ne znaci da u drugih osiguravatelja ne raste premija i ne raste im dobit.
Adris je lose vodjena firma. A i osiguranje. Dugovanja agrokora su oko 300 miliona eura.
I zalosno je kako netko tko nesto zna o osiguranju, kao status quo, ne zna kako osiguranje osim investicija izvlaci profit iz pricuva.
Odi probaj isplatiti sebi prije vremena pa cak i na dospjelost kakvu policu.
“Među osporavateljima tražbina i jamstava drugih vjerovnika su Adris Grupa, Alca Zagreb, D.M.H. , Ricardo, RCB Bank Limited, Sberbank, VTB Bank AG, VTB Bank AG, VTB Bank SA, VTB Capital PLC, Feniks Radnička, Bebra, Agram Invest, Agrolaguna i Euroherc osiguranje, a iz rješenja je vidljivo i da su Adris grupa, Sberbank of Russia i VTB grupa povukli svoja međusobna osporavanja”, navode iz Agrokora.
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/agrokor-priznato-4145-milijardi-kuna-trazbina-osporeno-1643-milijarde/
Adris ne može raspetljati ni sherlok holms jer stvari sada izgledaju ovako prema slovencima:ADRIS I CROS po slovenskim izvorima u Agrokoru imaju najmanje 300 miliona eura. !
Ne zaboravimo da su slovenski ekonomisti upozoravali vladu kada je agrokor kupovao mercator da ga ne prodaju agrokoru jer da je agrokor u dubiozama.
Sada ekonomisti vele da se Savare osiguravatelj ne proda Adrisu jer adrisovo poslovanje ne zadovoljava
uvjete za kupnju.
ADRIS JE NETRANSPARENTAN ako je neka se oglasi glavni financijaš adrisa kao što je i obećano.
Koji su odnosi unutar adrisa/co/maistre. Ulaganja u turizam su ogromna a kada će se isplatiti?
Što je sa investicijama u hotele u zagrebu a split se ne zna kada će završit.
Renči ,pošto vidim da razumiješ slovenski daj mi prevedi – “Po neuradnih informacijah…”
Također, od kad je članak?
Ne govorim o drugim vjerovnicima nego o adrisu koji je u agrokoru zapalio, za sada 140 kuna po dionici.
Tj duguje mu agrokor 300 miliona eura.
Adrisom se uopce ne zabavljam niti citam njegova lazna izvjesca nego sam letimicnim pogledom na njegovih 20 milijardi aktive shvatila kako ima mizeran ebitda. Njegove dugove i kome duguje proucavala nisam dok me niste napomenuli. Potpuno svejdeno kome duguje kada mu je uz aktivu od 20 milijardi eura ebitda samo 1,1 milujardu. Jos gore sto su to pricuve iz osiguranja. Pa.koliki mu je ROA ?
Glede osiguravajuceg biznisa znam nesto sitnicko. 🙂 i znam da od premija i investicija te troskova zaradi i vise od 10 %.
Razlog neulaganja u adris je i spoznaja o katastrofalno losem poslovanju crosa.
To sto je kod croatije drugacije ne znaci da u drugih osiguravatelja ne raste premija i ne raste im dobit.
Adris je lose vodjena firma. A i osiguranje. Dugovanja agrokora su oko 300 miliona eura.
Kako ne govoris citiras clanak koji govori o dugu adrisa, da bi barem mogli uzest u obzir clanak treba procitat cili i vidit da li sve u njemu stoji.
Prevedi ljudima taj isti clanak sta kaze u ovom dijelu:
”
Podatek, koliko terjatev do družb v Agrokorjevem koncernu so prijavili upniki, bi moral biti znan že pred dnevi, vendar so rok podaljšali do jeseni. Kot smo pretekli teden razkrili na Siol.net, se neuradno omenja znesek, višji od enajstih milijard evrov.”
Molim te da podneses kaznenu prijavu protiv revizora za kojeg smatras da lazira izvjesca to je tvoja duznost koju ovdje javno iznosis.
Jos mi nisi odgovorila kako cu zaradit 10% na niskorizicnoj investiciji u koju ulazu osiguranja
I zalosno je kako netko tko nesto zna o osiguranju, kao status quo, ne zna kako osiguranje osim investicija izvlaci profit iz pricuva.
Odi probaj isplatiti sebi prije vremena pa cak i na dospjelost kakvu policu.
Znam ja vrlo dobro kako oni zaradjuju isto kao sta znam da niti jedno osiguranje ne zaradjuje 10% na pricuvu, samo ti ne znas kako zaradjuju osiguranja jer onda ni u snu ne bi napisala da zaradjuju 10% na pricuvu, i dalje cekam izvor kako cu zaradit sigurnih 10%, renči reci ljudima kako zaradit 10% sigurnih ?