Zašto bi uopće pala na 400?
Zašto ne bi? U zadnjih mjesec dana je cijena znala padati i do 410 po pojedinim trgovanjima, a to je samo 2.5% iznad 400. U zadnjih tjedan dana se cijena promijenila za 30 Kn, znači ima volatilnosti pa nek samo jedan veliki odluči izaći ode cijena na 400. Ja imam vremena čekati, a ADRS mi je velika ljubav…
Hoće li biti već napokon po 400??
[/quote]
izgleda neće,
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/yj7COql52hnGGj9MvbZEHA==.pdf
Adris opet kreće u otkup vlastitih dionica.
Sada je novina što nude 7,41 %, odnosno 7,13 % veću cijenu od one koja je trenutno na burzi.
Raspon kupnje za ADRS od 484-520 a za ADRS2 439-470.
Kupuju do 246 000 dionica obje serije, što znači da su spremni izdvojiti preko 100 milijuna HRK za kupnju vlastitih dionica po cijenama većim od tržišne.
Pametnom dovoljno.
lp
dali zato jer je firma odlicna ili zato da se rijese svojih dionica?
imam adrs-p
Nelogično je da su dionice spremni otkupiti po višoj cijeni od one koja je na burzi, ali ne i po nižoj. To je dobro za one koji im žele prodati dionice, ali tako se ne štiti imovina ostalih dioničara.
imaju puno gotovine na računu a ne mogu ga utopit po velikim kamatama pa su izračunali da im se ovo više isplati.cijena je niska a uskoro će izvještaji o poslovanju i prijedlog dividende pa zašto ne pokupit dividendu a kada cijena nekada ode 20% gore lijepo dionice prodati nekom stranom fondu.