ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitanje za ove koji su izlazili danas (i ovih dana). Zasto ste izasli? Cijena je na jednogodisnjem minimumu pa ne kuzim bas? Strah of Agrokora i dalje ili sta? Odlazite u bitcoin ili na NYSE?

Oboje + bearish na RH midterm.

VList23/12/17
Uteškoj su situaciji,jer im ništa nije plačeno franck,vindija,adris,koji su dali mjenice
franck i adris grupa nisu naplatili ni kune -predstavnici su skupine koji su u najtežoj situaciji jer imaju potraživanja vezana uz izdane kredite ili financijske mjenice a na tim potraživanjima nisu dosad naplatili ni kune duga
financijske mjenice čak 200 milijuna eura-ta su potraživanja potpuno neosigurana čak i u slučaju da jesu jamčena nekim garancijama i razlučnim pravima
agrokorove dionice postaju bezvrijednima pa adris za ledo i jamnicu sve bliže nema ništa

kredit adris grupe od čak milijardu kuna -to je najveći pojedinačni kredit,a bilo ih je iz tvrtki još.Oni će morati na kup s kreditima banaka koje su se osigurale nekretninama ili roll up kreditom pa ih ne košta previše otpisati 70 posto manjeg djela,dok adris to može skupo stajati

Netransparentnost adrisa ogleda se i u sljedećim poslovima
Ono što bi još dodao su manevri cucurina .
udjeli adrisa u uljaniku su blizu nule
investicije u hotel marjan u splitu i park u rovinju su paprene i pitaj boga kada će doći do povrata love
a stoje i sredstva u sava re koja nikako da ostvare svoj cilj.
zauzimanje pozicija za hotele u zagrebu pitaj boga u kojoj su fazi
ono što navađa plavi da je rečeno na skupštini za posuđene novce je isto tako skroz netransparentno
pa nije ni čudo da je dionica na 420 kn no dali će tu i stati ili idemo i ispod 400 kn?

Ono što je meni problem s Adrisom je totalna netransparentnost uprave. Na početku godine moralo se kopati po revizorskom izvještaju da bi se doznalo kolika je izloženost prema Agrokoru i tu se onda moralo pogađati kako je što knjiženo. Otvoreno je i pitanje eventualne izloženosti po jamstvu prema BAT-u. Uprava samo plasira dobre vijesti dok o svemu problematičnom šuti. To nikako ne ulijeva povjerenje i s obzirom kako se prezentiraju trebali bi imati više standarde u ophođenju prema manjinskim dioničarima. Bez obzira na cijenu ne mislim kupovati Adris dok ne iziđe idući revizorski izvještaj.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

@ Old_Gunner

A tko su većinski dioničari u Adrisu?

@ Old_Gunner

A tko su većinski dioničari u Adrisu?

Sadašnji i bivši managment

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

Nadam se da ove reklame koje se vrte na tv-u nisu jako skupe.
Vecina ljudi nema pojma o Adrisu kao takvom.
Bolje da se koncentriraju na kompanije

Vecina ljudi misli da je pritajena reklama za cigarete…

Jer nemaju pojma sto je sad adrs i od cega se sastoji

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Vecina ljudi misli da je pritajena reklama za cigarete…

Jer nemaju pojma sto je sad adrs i od cega se sastoji
[/quote]
Upravo tako.
Vec sam s par ljudi dosao na tu temu i nisam mogao vjerovati.
Nadam se da ce odustati od tog nacina.
Jednostavno nema smisla

http://www.seebiz.eu/i-braca-pivac-zele-hotele-makarska-ceski-jt-dao-ponudu-za-hotele-maestral/ar-168118/

Hoće li/može li Maistra preuzeti Jadran/Maestral? Čini mi se poželjniji Jadran za zaokruživanje Istre i campinga

Adris je od 2. mjeseca izgubio 2 milijarde kuna trzisne vrijednosti sto je daleko vise ikakvoj izlozenosti Agrokoru. Jesu li tada svi precjenjivali vrijednost Adrisa ili je sada vec ukupan otpis uracunat u cijenu nek svatko odluci za sebe.

Da postoji i najmanja naznaka promjene u upravljanju, tj promjene managementa, vrijedilo bi duplo vise momentalno. Ovako je tu gdje je… može i niže, jer ne vrijedi puno.

Oranje njive mercedesom s klase. Eto tako se upravlja. Zapravo dobro da i toliko vriiedi.
[/quote]

Vrlo dobar komentar.Sve rečeno.
Adris i dalje klizi,kao što sam i prognozirao,nije ni čudo,šteta što nitko ne čita Damodarana pa bi znali koliko ovo vrijedi( i vrijedi,ali ne sa upravom čija je poslovna filozofija zapela u prošlom stoljeću.)
Ovaj,šta je sa onda sa Londonskom burzom?Nitko mi nije odgovorio?
Izgleda da je upravi to nemoguća zadaća.Možda nemaju para za platiti uvrštenje?

Kao problem se ističe neizvjesnost oko 1 miljarde kuna potraživanja od Agrokora.
Trenutni pad sa cijenom 408 je u odnosu na cijenu prije agrokora (520 Kn) je sada izbrisao Adrisu već nešto više od 2 miljarde kuna tržišne kapitalizacije. U međuvremenu u ovoj godini za očekivat je da će Adris opet zaraditi 500 – 600 miljona kuna čiste dobiti. Jasno da fondovi žele što nižu startnu poziciju za Novu godunu ali nije li ovo stvarno puno previše?

Pitajte se tko su vjerovnici.

Status Quo: Roll Over Lay Down

New Report

Close